Tunnelmallinen päivä yhdessä perheen kanssa

Eckerön tontut saavat esittää meidän perhettä, koska yhtään ihan täydellistä perheekuvaa ei muistettu ottaa! Tyypillistä!
Eckerön tontut saavat esittää meidän perhettä, koska yhtään ihan täydellistä perheekuvaa ei muistettu ottaa! Tyypillistä!

Kun lapset muuttavat kotoa pois, on tullut aika luoda uusia traditioita jouluun. Meillä on aika kiinteä perhe. Puoliso, kolme tytärtä ja vävy kuuluvat minun ydinperheeseeni. Tämä on aika jännä vaihe elämässä. Ei siksi, että lapset ovat muuttaneet pois, vaan siksi että saamme mieheni kanssa seurata miten he muokkaavat omaa elämäänsä. Kaikki tekevät kiinnostavia töitä ja minä saan paljon inspiraatiota heiltä kaikilta. Kaikki ovat niin kiinni tässä ajassa kukin omalla tavallaan. Muoti ja muotoilu, hyvä maku, luonnon suojelu, hyvinvointi, rauha, luonto kaikissa muodoissaan pienistä soluista suuriin eläimiin asti. Lisäksi he osaavat nauraa ja pitää hauskaa, yllättää kreiseillä ideoilla. Tästä kaikesta saimme nauttia yhteisellä joulun fiilistelyristeilyllä Tallinnaan, jossa nuorin tyttäremme nyt opiskelee.

Sunnuntaiaamuna kadut olivat tyhjät, kun ajoimme hakemaan Kirsikan ja Tuukan auton kyytiin. Carolina asuu ihan toisella puolella Helsinkiä ja hyppäsi kyytiin vasta satamassa. (Niin, otimme siis auton mukaan laivaan, koska niin on helpompaa tuoda tuliaiset kotiin.)

Kun Eckerö Linen M/S Finlandia lähti satamasta, olimme jo kahvikupit käsissä 6. Kannen Kokouskeskus & Loungessa. Meillä oli oma kokoustila käytössä. Ja aivan hulvattoman hauskat ja ihanat kokousvastaavat Krisse ja Daniel ottivat meidät vastaan. Tuntui kuin olisi tullut kantapaikkaan, vaikka en kuunaan ollut heitä ennen nähnyt. Ja kaikki Loungeen saapuneet saivat saman lämpimän kohtelun. Tuli kiva fiilis. Loungessa oli rauhallista ja kodikasta.

Kävimme shoppailemassa Katrille vähän tuliaisia laivan kaupasta. Ostimme raikkaita Biothermin tuotteita: vartalovoidetta, suihkugeeliä ja tuoksuvettä ja pullon Blossan glögiä ylläriksi.

Ostoksilla laivan kaupassa.
Ostoksilla laivan kaupassa.
Eckerön pop up -kaupassa oli myytävänä myös kauniita Pentikin astioita
Eckerön pop up -kaupassa oli myytävänä myös kauniita Pentikin astioita
Aamiaisella oli tarjolla kaikki mahdollinen. Jari yllätti minut ja toi minulle annoksen mysliä, jugurttia ja marjoja. Meillä tuo annosten kokoaminen on yleensä minun harteillani!
Aamiaisella oli tarjolla kaikki mahdollinen. Jari yllätti minut ja toi minulle annoksen mysliä, jugurttia ja marjoja. Meillä tuo annosten kokoaminen on yleensä minun harteillani!

Ostosten jälkeen söimme buffetaamiaisen  ja kun olimme perillä, olimme myös vatsat täynnä valmiita valloittamaan Tallinnan. Ohjelma oli aika selvä. Ensin haettiin Katri kyytiin ja sitten seitsemän ennalta tarkoin valittua kohdetta ja yksi kävellessä löytynyt iloinen yllätys.

 • Crème de la Crème hajuvesikauppa Virukeskuksessa. Valikoimat ovat houkuttelevat, mutta palvelussa on parantamisen varaa. Tuotteita ei saanut katsella rauhassa ja liikkeen kuvaaminen ulkopuolelta sai aikaan pikku katastrofin. HUOM! Katri laittoi liikkeeseen palautetta ja vielä samana päivänä olivat ottaneet yhteyttä ja pyysivät anteeksi sekä käymään liikkeessä uudelleen sovittavana aikana. Hänelle luvattiin erityistä opastusta tuoksuista. Hienoa toimintaa. Aina kannattaa antaa palautetta. Ehkkäpä oli vain huono päivä. Arvostan!
 • Reede Rottermannissa. Muotia miehille ja naisille. Esim. Henrik Vibskovin vaatteita ja muotilenkkareita.
 • Sfäär on sekä vaatekauppa että ravintola. Suosittelen brunssia ja lahjaostoksia miehille. Ihana fiilis ja tuotteet.
 • Olde Hansa sekä kuumat sokeroidut mantelit. Tämä setti on must kokemuksia Tallinnassa. Olde Hansa täytyy kokea ainakin kerran. Sen keskiaikainen menu ja tunnelma ovat vaan niin kivat ja ainutlaatuiset. Ja ruoka on hyvää. Nyt emme menneet sinne, mutta pakolliset mantelit ostimme. Koko perhe rakastaa niitä. Olen tehnyt niitä itsekin. Lisäksi kuumat mantelit lämmittävät kylmät kädet.
 • Joulutori – tämä on matkan kohokohta! Tallinnan joulutori on tunnelmallinen ja glögimuki kädessä voi vaeltaa ostamassa joululahjoja tai vain nauttia torin tunnelmasta.
 • Paul Pikk Scandinavian Design and Gift Strore. Ihania lahjaideoita kotiin. (Tämä oli se yllätyslöytö! Ostin kassillisen joululahjoja.)
 • Klaus Kohvik brunssi. Oi oi kuinka ihana hetki meillä olikaan siellä ja niin hyvää ja kevyttä ruokaa. Ihanalla tavalla kevyttä. Vatsan saa kyllä ihan täyteen. 18€/hlö Hyvä tunnelma ja trendikäs ruoka.
 • Toompeanmäki sinisellä hetkellä. Niin ihana paikka, jossa käymme aina. Varsinkin illansuussa sen hiljaisuus ja kauneus on sydämeenkäyvää. Kolusimme kaikki turistikaupat ja saimme oppia paljon meripihkasta ja maatuska-nukeista. Rakastuin niihin nukkeihin ja olisin halunnut ostaa kauneimman, mutta se maksoi lähes 1.500 € joten se jäi kauppaan.
Kirsikka ja Tuukka Sfäärissä
Kirsikka ja Tuukka Sfäärissä
Sfäär
Sfäär
Sfäär
Sfäär
Sfäär
Sfäär
Olde Hansan mantelit
Olde Hansan mantelit
nam - ja kädet pysyvät lämpiminä
nam – ja kädet pysyvät lämpiminä
Joulumarkkinat Katri, Carolina ja minä hörpitään kuumaa juomaa.
Joulumarkkinat Katri, Carolina ja minä hörpitään kuumaa juomaa.
Joulumarkkinoilta löytyy kailille jotain, mutta jo katseleminen tuo joulutunnelman
Joulumarkkinoilta löytyy kaikille jotain, mutta jo katseleminen tuo joulutunnelman
Katri ja Tuukka
Katri ja Tuukka
Mun perhe <3
Mun perhe <3
Paul Pikk - kiva uusi löytö.
Paul Pikk – kiva uusi löytö.
Brunssilla
Brunssilla
Klaus Kohvikin jälkiruuat - mehevää porkkanakakkua ja tuulihattuja
Klaus Kohvikin jälkiruuat – mehevää porkkanakakkua ja tuulihattuja
dsc00733
Toompeanmäki sinisellä hetkellä
dsc00727-1

 

Laiva odotti meitä kita ammollaan
Laiva odotti meitä kita ammollaan

Sitten olikin jo aika viedä Katri kotiin, halata tiukasti ja kääntää auton nokka kohti satamaa. Laivassa odotti jouluateria! Huh hei mitä kaikkea siellä olikaan tarjolla! Kaikki perinteiset jouluherkut oli katettu pöytään. Yllätyksenä sieltä löytyi myös ruotsalaisten perinteitä, kuten lehtikaalimuhennosta, joulumakkaraa ja lihapullia. Oli hauskaa maistaa niitäkin. Kalat ovat minulle joulupöydän aatelia ja niitä oli kelpo valikoima. Ilahduin myös kauniista esillepanosta.

Keittiömestari Andres ja onnellinen matkustaja
Keittiömestari Andres ja onnellinen matkustaja
Mitän ei puuttunut!
Mitään ei puuttunut!
Jouluiset pöydät odottavat matkustajia

Jouluiset pöydät odottavat matkustajia

dsc00747

Kuten jouluperinteisiin kuuluu, pöydästä noustua oli vatsanahka piukalla…

Palasimme omaan kokoustilaamme ja kuten menomatkallakin hyödynsimme kokoustaulua ja pelasimme hirsipuuta ja pictionarya. Ulvoimme naurusta ja yhtäkkiä olimmekin kotisatamassa. (Vaikein arvattava sana hirsipuussa oli kahviautomaatti!) Oli aika jännä juttu, että matka-aika meni vähän liiankin nopeasti. Loungessa oli kivaa pelata ja oli myös kivaa lähteä sieltä pois buffaan syömään ja istua rauhassa ravintolassa ja nauttia ruuasta ja palata sitten taas takaisin omaan kotipesään.

Uusi jouluperinne on siis luotu – joulumatka Tallinnaan koko perheen voimalla. Meillä oli hirveän kivaa ja nyt on monta kaunista lahjaa hankittuna. Hyvästä palvelusta ja ihanista elämyksistä jäi onnellinen ja hyvä mieli.

Kiitos!

Hanna

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

1 kommentti

 1. Tuija 05.12.2016

  Kuulostipa kivalta! Uusien perinteiden aika on antoisaa! Tallinnaan haikailen minäkin. Tuija

  Vastaa