Keho kuntoon, koronakilot ja rapakunto – nyt mennään!

Kaupallinen yhteistyö: Fustra International Oy

Keho kuntoon! Viimein olen kypsä, valmis ja innokas ryhtiliikkeeseen, mutta kyllä se kestikin! En ole liikkunut koko koronakevään ja tämän kesän aikana ollenkaan. Minkäänlainen treeni ei ole innostanut yhtään tippaa, sen sijaan innostuin elokuvista, TV-sarjoista, hyvästä ruuasta ja helposta (laiskasta) elämästä. Onnellisena istuin oksalla, jota sahasin, kunnes mätkähdin maahan löysänä, huonovointisena ja kivuliaana. Sitä saa mitä tilaa.

Voin huonosti, vatsani voi huonosti, nukuin huonosti, kärsin migreeni päänsäryistä, jotka olin jo aikaa sitten lähes täysin selättänyt Fustran avulla. Kehoni oli joustamaton ja kireä. Vyötärö sen sijaan löysä. Ällöä ja typerää.

Näin pitkää paussia en ole pitänyt Fustra-treeneistä kertaakaan näiden seitsemän vuoden aikana, kun olen lajia harrastanut. Nyt aloitettiin taas Juhon kanssa treenit eli ryhtiliike, joka alkoikin jännällä uudella tavalla. (Juho Lahti on ollut Fustra-valmentajani alusta saakka)

Kirjoituksen lopussa on alekoodi kaikille lukijoilleni tästä uudesta jutusta sekä arvonta, jossa voiot voittaa upean palkinnon, mutta kerron ensin mistä on kysymys, joten lue huolella.

Liikkuvuusanalyysi – jotta tiedetään mitä tehdään

Kun tauon jälkeen aloittaa treenit, on hyvä kartoittaa kunto ammattilaisen kanssa ja katsoa millaisessa kunnossa keho todellisuudessa on. Mikä mättää, mistä kiristää ja mistä puuttuu voimaa. Sen jälkeen voi aloittaa treenit niin, että tietää mitä pitää tehdä. Täsmähommaa!

Aloitimme tekemällä liikkuvuusanalyysin suomalaisten kehittämällä TE3-älykepillä, joka kertoo kehon kireyksistä. Testissä tehdään 13 liikettä, jotka mittaavat koko kehon liikkuvuutta.

Liikkuvuutta mitataan TE3-älykepillä, joka on yhteydessä Fustra-ohjaajan puhelimessa olevaan aplikaatioon.
Liikkuvuusanalyysin liikkeet ovat yksinkertaisia.

Aikaa testiin meni puolisen tuntia ja sen tekeminen oli vaivatonta, kiinnostavaa ja hauskaa. Ei mitään hirveää rääkkiä fillarin satulassa keho täynnä piuhoja. Lisäksi tulokset kiinnostivat minua kovin. Ja kun saa tuloksia mustaa valkoisella, on myös kiva nähdä edistyminen seuraavissa mittauksissa.

Olin koko viikon todella kiireinen, mutta halusin saada treenin alkamaan mahdollisimman nopeasti. Juho tuli tekemään siksi analyysin meille kotiin. Fustraa voi siis harrastaa ohjaajan kanssa salilla ja kotona ja jos ei halua lähikontaktia esimerkiksi koronan takia, treenin voi tehdä myös etänä tietokoneen välityksellä.

Näytetunti – jotta tiedetään missä kunnossa keho on

 Liikkuvuusanalyysistä saadaan mittaustulokset, kehon ollessa paikallaan ja se ei vielä kerro aivan kaikkea ja siksi on hyvä tehdä vielä kartoittava treeni ohjaajan kanssa.

Perushommaa!

Tunnin aikana tehdään liikkuvuus-, voima- ja keskivartaloharjoitteita, joista ohjaaja näkee suoritustekniikat, kuntotasot sekä mahdolliset ongelmakohdat. Liikkuvuusanalyysin ja näytetunnin tulosten perusteella ohjaajan kanssa on helppo käydä läpi nykytilanne ja asettaa tavoitteet ja sopivat harjoitteet jatkoa varten.

Tulokset yllättivät – mietin myös onko syytä mennä terapiaan…

Pitkä Fustra-harjoitteluni näkyi mittaustuloksissa. Erot oikean ja vasemman puolen välillä olivat vähäisiä. Ainoat yli 5 asteen puolierot olivat jalkojen alueella. Ja jalat ovatkin minun ongelmani. Vasemman jalan polvi vaurioitui tapaturmassa lähes 10 vuotta sitten ja se vaikuttaa mahdollisuuteeni treenata esimerkiksi kyykkyjä.

Olen kyllä vakavasti ajatellut mennä johonkin terapiaan tämän polviasian kanssa, sillä mulla on vasemman jalan käytössä selkeästi joku psyykkinen ongelma.

Olisitte nähneet minut keskiviikkona salilla, kun tehtiin yhden jalan kyykkyä täysin turvallisesti, niin että pidin tangosta kiinni ja Juho piti huolta kehon täysin oikeasta asennosta. Aloin itkeä täyttä päätä. Se tapahtuu lähes joka kerta, kun kyykkään vasemmalla jalalla. Minut valtaa jäätävä pelko, kauhu. Ensimmäinen sarja meni itkiessä ja aika surkeasti, toinen sarja oudosti kyynelittä yhtäkkiä se vain sujui. Aina ei kuitenkaan käy niin, vaan homma voi olla alusta loppuun silkkaa tuskaa  – joku lukko siellä mun päässä on, jos on tietoa, kuinka sen saa pois, saa laittaa ideoita kommentteihin!

Tässä teen yhden jalan kyykkyä. Oikea jalka on juuri ja juuri ilmassa, kasvoissa näkyy pelko. Onneksi en itkenyt kun kuva otettiin!

Oikean olkapään sisäkierto jäi testissä nihkeäksi. Se on kuulemma tyypillistä hiiri- ja puhelinkädelle. Ärsyttävää. Olen paljon koneella myös turhaan.

Testissä näkyi myös yliliikkuvuutta, joka i ei suinkaan kertonut notkeudesta ja joustavuudesta, vaan lihasten puutteesta. No niin mahtavaa, ajattelin – lisää liikkuvuutta vaan selkärankaan ja vahvistavia harjoituksia yliliikkuville alueille. Kuulosti hyvältä! Tykkään lihasten kasvattamisesta.

Niinpä alkoivat sitten treenit pitkästä aikaa näytetunnilla. Se meni ihan ok ja olin jotenkin helpottunut siitä. En ikään kuin kuollut siihen.

Pyhä lupaus – keho kuntoon

Nyt on takana jo kaksi oikeaa, analyysin ja näytetunnin perusteella tehtyä, ohjelman mukaista tuntia. Ja voin sanoa, että ikinä ikinä ikinä enää en ole laiskana ja treenaamatta, jos ei ole aivan pakko. Niin karmeaa oli suoriutua liikkeistä, joista vain muutama sarjan viimeinen on aiemmin ollut tuskaa. Hikisenä vikisin kiroillen lattialla ja puskin treeniä menemään. Ja Juho seisoi vieressä ja muistutteli: pidä vatsa tiukkana, nosta koreammalle, nipistä viimeinenkin pisara, hengitäää! Tee hitaammin! Ja samalla hänen tuima etusormensa koettaa, että käytän todellakin oikeita lihaksia ja puristan kunnolla esimerkiksi ylävatsaa tai painan selkää lattiaan tiukasti tehdessäni jalan ojennuksia. Kun treenin viimeistä sarjaa tehtiin, vannoin (kovaan) ääneen, ettei näin pitkää taukoa todellakaan tule enää ikinä.

#teeryhtiliike #fustra (Juhon pää näkyy peilistä mun pään yläpuolella ihan kuin hän olisi joku hmmm jumalolento. No pomo hän näissä sessioissa kyllä on!)

Yksin homma ei toimi

On päivän selvää, etten olisi ikinä itsekseni treenannut yhtä tehokkaasti ja huolellisesti. Olisin luovuttanut kaikessa liian aikaisin. Lisäksi en olisi muistanut hengittää oikein, enkä olisi muistanut jokaista nyanssia, joka juuri tekee treenistä tehokkaan. Ja kun ohjaaja on tarkka, mikä kuuluu nimenomaan Fustran luonteeseen, saa treenistä kyllä todellakin kaiken irti, mutta turvallisesti. Miksi viettää tehoton tunti salilla, kun voi tehdä treenin kunnolla? Olin ihan poikki, mutta onnellinen. Ja mahtavaa on se, että pian huomaan, että edistyn. Se käy onneksi aika nopeasti.

Pizzaa kakkuja ja kevyttä elämää!

Sitten on vielä se syöminen. Maanantaina palasin kurinalaiseen Fustra-ruokavaliooni tavoitteenani pudottaa viisi kiloa. On aika haastavaa opetella syömään taas 3 tunnin välein. Säännöllinen ruokarytmi toimii mulla kuitenkin kaikkein parhaiten, ja etten unohtaisi ruokailla, puhelimeni kello pirisee kolmen tunnin välein. Jo nyt on parempi olo ja hyvä mieli siitä, etten syö asioita, jotka eivät tee mulle oikeasti hyvää, kuin sen pienen hetken, kun herkkupala on suussa.

Tämä on mun aamiainen – joka ikinen aamu se on tämä sama. Puuroa, raejuustoa, marjoja, jogurttia ja marjoja, näkkäri, kalkkunaa ja jotain vihanneksia sekä mustaa vahvaa kahvia. Ne jotka sanovat, etteivät pysty syömään aamupalaa, eivät tiedä mistä puhuvat! 😀

Arvonta ja alekoodi

Tämän homman nimi on siis ryhtiliike ja haastan sinut siihen mukaan. Aina kun teet jonkun treenin, minkä tahansa, laita siitä kuva Instagramiin ja tägää siihen #teeryhtiliike ja #fustra ja voit voittaa 5 x 60 minuutin yksilövalmennuspaketin, jonka arvo on 445 € . Arvonta suoritetaan 31.8.2020. Kilpailun säännöt voit tarkistaa täältä. 

Toinen upea juttu on tämä: Saan tarjota sinulle 75 minuutin Fustra näytetunnin ja TE3 liikkuvuusanalyysin yhteishintaan 30 € kun niiden normaali yhteishinta on 84 €. Merkitset vain tähän lomakkeeseen koodiksi HANNA. Näytetunti ja Liikkuvuusanalyysi voidaan tehdä myös kotonasi.

Tee ryhtiliike, voit paremmin ja elämä maistuu hyvältä. Paremmalta kuin sohvalla maaten nautittu pizza, esimerkiksi!

Muista! #teeryhtiliike #fustra

Hanna

Blogia saa mielellään jakaa.

Olisi kiva tavata myös somessa: Instagram @hannasumari ⎮ Linkedin FB FB-blogi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *