Kummitushuoneesta joogastudio – ennen ja jälkeen kuvat ja ohjeet

Kaupallinen yhteistyö: Rusta

Kun huone oli maalattu, tuli pieni houkutus poiketa alkuperäisestä suunnitelmasta tehdä huoneesta joogahuone. vaihtoehtona oli huone, jossa olisi vain studio, ilman joogaa. Eli paikka, jossa voisi ottaa kaikenlaisia kuvia blogiin. Voi olla että sillä olisi lopulta enemmän käyttöä….

Kuinka seinä maalataan? Pieni hinta – iso muutos. Maalisivellin on kuin taikasauva, pikku heilautus ja kodin ilme muuttuu. Vähällä rahalla saa isoja asioita aikaan. Suosittelen lämpimästi ottamaan rohkeita askelia maalipensselin kanssa ja tekemään muutoksia kotona.

Maalaaminen on terapeuttista kivaa tekemistä ja uusi väri seinässä on huippu juttu – se tosiaan piristää.

Meillä jatkuu talon yläkerran rustaaminen aktiivisesti käytettäväksi tilaksi teemalla kummitushuoneet käyttöön. Ensimmäinen askel oli tehdä yhdestä ”kummitushuoneesta” viihtyisä budoaari, joka toimii myös vierashuoneena. Muutos oli huima, voit tutustua siihen täältä.

Nyt ryhdyin maalauspuuhaan ja värivalintani oli tällä kertaa raikas valkoinen. Joku voi tuumata, että aika tylsä, mutta halusin luoda tilan, jossa mikään ei häiritse. Tein meille jumppahuoneen, jota haluan kutsua joogastudioksi, koska se kuulostaa niin hienolta ja siinä myös toteutuu pitkäaikainen unelmani. Unelmoin jooga-aamuista ja notkeasta, joustavasta varresta ja olen päättänyt että valkoinen huone vie minut päämäärääni. Toivossa on ainakin hyvä elää.

Hankin kaikki remonttiini tarvittavat välineet ja materiaalit Rustasta ja yllätyin kuinka halvalla sain kaiken minkä tarvitsin. Laitan luettelon käyttämistäni tarvikkeista tekstin loppuun.

Maalia, pesuainetta, pesusieni, kaksi telaa ja telakaukalo, maalarinteippiä ja suojapaperia.

Tavoitteena valkoinen hiljainen tila

Ihan ensimmäiseksi tyhjensin huoneen kokonaan. Sinne oli kertynyt kaikenlaista, koska tyhjillä tiloilla on tapana täyttyä.

Huoneen toinen päätyseinä oli kaakaon ruskea varsin epämääräisellä tavalla. Oven molemmin puolin oli aikanaan sijainneet vaatekaapit. Kaapit poistettiin aikaa sitten ja  niiden takaa paljastui valkoinen seinäpinta. Ruskeavalkoinen outo kokonaisuus oli hallinnut tilaa jo kyllin monta vuotta ja nyt viimein se sai peittyä valkoisen maalin alle.

Ennen kuvat

Vasemmassa reunassa valkoisessa kohdassa on ollut kaappi.
Oikeassa reunassa oli myös ennen kaappi.

Maalausurakka ei ollut suuri, mutta maalaamisessa on omat niksinsä ja vaikka inhoankin pohjatöitä ja haluaisin aina heti vaan valmista, niin pakko oli hoitaa homma alusta asti kunnolla. Kaikenlaiset virheet harmittavat muuten jälkeenpäin.

Näin maalaat seinän

Pohjatyöt

Ensimmäiseksi poistin lattialistat sekä pistorasioiden ja sähkökatkaisijoiden kuoret. Ne olisi voinut myös suojata maalarinteipillä, mutta maalaaminen on minusta helpompaa, ja jälki siistimpää, kun ne otetaan kokonaan pois. Sen jälkeen suojasin lattian levittämällä roiskeiden varalta lattialle kaksi kaistaletta suojapaperia.

Jotta uudesta maalipinnasta tulee siisti ja sileä, täytyy seinä ensin hioa hiekkapaperilla. Seinissä on yllättävästi kaikenlaisia nystyröitä, jotka näkyvät ikävästi valon osuessa niihin. Hiomisen jälkeen pesin seinän Rustan biologisesti hajoavalla maalauspesuaineella. Sitä oli helppoa käyttää; kätevästä suihkupullosta suihkautus pesuainetta seinälle ja sen jälkeen huolellinen pesu/huuhtelu pehmeällä, märällä sienellä ja runsaalla vedellä. Sieni kannattaa huuhdella usein, että mahdolliset rasvatahrat ja pesuaine tulee huuhdeltua kokonaan pois ja maali tarttuu pintaan hyvin ja pysyvästi.

Seinä pestään maalinpesuaineella. Kevyt suihkaus pesuainetta seinään.
Sitten huolellinen pesu ja huuhtelu pehmeällä sienellä
Kun seinä on hiottu, pesty ja se on kuivunut voidaan kitata kolot tasoitteella.
Seinässä olikin aika paljon koloja. Mistä lienee tuo pitkä kolo tullut!

Seinissä on usein myös monenlaisia koloja ja reikiä, joita syntyy milloin mistäkin, kuten taulujen ripustuksista. Kaikki kolot tasoitin RK pikatasoitteella ja sitten seinä saikin jäädä odottamaan uusia toimenpiteitä seuraavaan päivään, että tasoite ehtii kuivua kokonaan.

Koska seuraavana päivänä pääsisin viimein maalaamaan, pesin työvälineet valmiiksi.

Siveltimet ja maalaustelat kannattaa aina pestä ennen käyttöönottoa vedellä, jotta telan irtonainen nukka ja siveltimien irtonaiset karvat lähtevät pois. Ei ole kivaa, jos niitä jää maalipintaan. Pesun jälkeen maalausvälineet ripustetaan kuivumaan, että ylimääräinen vesi valuu pois. Jos sitä jää välineisiin, se ohentaa maalia.

Ennen maalauksen aloittamista seinä piti vielä hioa kertaalleen, että kitatut kohdat hioutuvat sileiksi. Viimeiseksi vielä harjasin seinältä hiontapölyn pois.

Viimein maalaamaan!

Seuraava aamuna oli aika sekoittaa maali. Käytän siihen aina puuhenkaria. Niitä tuntuu riittävän meillä, ne on puhtaita, eikä niistä irtoa roskia maalin sekaan. Sekoittamiseen saa kyllä ostaa oikean työkalunkin. Se maksaa 50 senttiä, joten hinnasta sen hankinta ei varmaan ole kiinni! Sitten oli aika ottaa sivellin käteen ja upottaa se valkoiseen maaliin! Jippiii! Niin nastaa, koska maalaus on paras vaihe koko hommassa. Se tunne, kun tila muuttuu ja tulee valmista jälkeä – se on parasta!

Maalasin ensin seinän ylä- ja alareunan siveltimellä ja sen jälkeen kapealla patteritelalla, jotta reunan maalausjälki tulisi olemaan sama, kuin koko seinässä. Siveltimen jälkihän on ihan toisenlainen, kuin telan.

Kokonain ihana purkillinen valkoista maalia.
Ensin maalataan reunat siveltimellä. Tämän seinän takana on hormi ja ylhäällä on rosoinen rappaus, siksi työtä ei voi tehdä rajaajalla.
Siveltimen jälki peitetään kapealla telalla.
Kun ylä- ja alareuna on maalattu pääsin viimein käyttämään telaa! Valmista tuli nopeasti.
Kun mali kuivui, työvälineiden piti pysyä kosteina. Se onnistuu kun työntää ne tiiviiseen muovipussiin.
Toinen kerros maalataan kuten ensimmäinenkin.

Kun ylä- ja alareuna oli maalattu sekä siveltimellä että telalla, otin käyttöön leveän telan, kastelin sen hyvin maaliin ja aloin rullata maalia rauhallisin vedoin seinään. Etenin kolmen telan leveyden verran aina kerrallaan oikealta vasemmalle (koska olen oikeakätinen) sen jälkeen vielä tasoitin maalaamani pinnan rullaamalla telalla alhaalta ylös. Sitten jatkoin jälleen kolmen telan leveyden verran maalaamista. Ja pian oli koko seinä maalattu. Jälkeä katsoessani arvioin, että ruskea peittyy kokonaan kolmella maalauskerralla. Maali oli uudelleen maalattavissa kahden tunnin kuluttua, joten koko seinän maalaaminen kolmeen kertaan onnistui yhdessä päivässä.

Valmista tuli!

Tästä se lähtee!

Lopputulos on juuri sellainen kuin pitikin! Kaikki seinät ovat nyt valkoisia ja huoneen tunnelma on tavallaan hiljainen. Juuri sitä olin hakemassa. Toinen päätyseinä, sekä katto on paneloidut, joten osa pinnoista on elävää ja leikkii valon kanssa kauniisti eikä huoneeseen siksi tullut steriiliä tunnelmaa.

En tuo huoneeseen juuri mitään tavaroita, se saa olla tyhjä esineistä ja liikuntavälineetkin säilytän huoneen sivuilla olevissa kaapeissa. Kun pääni kuplii ajatuksia, uusia suunnitelmia ja ideoita, on hyvä mennä tilaan, jossa ei ole mitään ja keskittyä huoltamaan kroppaa ja hengittämään. Pidän väreistä seinissä, mutta tämän tilan haluan olevan väritön. Saattaa olla, että yhtenä päivänä myös lattia muuttuu valkoiseksi!

Väreistä

Tila on vaalea ja zen. Ehkä ripustan kattoparruihin ilmajoogaliinan? En voi sietää olla ylösalaisin, mutta niissä voi myös ihanasti pötköttää!

Valkoinen on helppo ja raikas ratkaisu ja tässä tapauksessa perusteltu, mutta suosittelen käyttämään värejä. Väri tuo kotiin persoonallisuutta ja iloa, ja seinän väriä voi vaihtaa useinkin, se piristää ja tuo vaihtelua. Rustan Nyans seinämaaleissa on kaunis pehmeä värikartta, joten valinta on helppoa, kun värikartassa ei ole satoja sävyjä. Juuri nyt itse olen innostunut sävyistä Old Rose, Nougat, Midnight, ja Ocean. Mikä sinun suosikkisävysi on? Ja haluaisitko käyttää enemmän värejä seinissä, mutta arkailet? Syksy on minusta kodin sisustamisen parasta aikaa, koska syksyllä käperrytään kotiin nauttimaan elämästä kaikessa rauhassa.

Edullinen ilo

Maalia meni vajaat viisi litraa ja kaksi 2,5 l purkkia Rustan Nyans seinämaalia maksoi vaivaiset 23,80 €. Hyvin hoidettuina eli pestyinä teloja ja siveltimiä voi käyttää vielä monta kertaa. Maalinpesuainetta jäi vielä runsaasti seuraaviin projekteihin. En olisi osannut arvata, että kaiken sai näin halvalla. Tuli fiilis että maalaushommat jatkuvat pian meidän kodinhoitohuoneessa.

Kävin Rustassa heti kun se aukesi aamulla, ei ollut ruuhkaa ja pääsin kotona heti ryhtymään toimeen.
Kaikki tarvittava löytyi helposti.

Lattiasuojapaperi 6,99 € Seinämali Nyans 2 x 2,5 l 23,80 € Kittiveitsi 2,99 € Pikatasoite 6,99 € Rullasetti 18 cm 7,99 € Telanvarsi 1,99 € Minirulla 1,99 € Maalisivellin 50 mm 3,99 € Maalinpesuaine 4,99 € Maalarinteippi 3,99 € Maalaussieni 4,99 € Hiontapaperi 5,99 € Hiomatyökalu 5,24 € Jatkovarsi 3,74 €. Kaikki yhteensä  85,67€

Ihanaa syksyä!

Blogia saa mielellään jakaa.

Olisi kiva tavata myös somessa: Instagram @hannasumari ⎮ Linkedin FB FB-blogi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

4 kommenttia

 1. Tuntematon 21.09.2020

  Loistava idea, väritön tyhjä huone kotona. Nyt odotan sitä mihin tilaan sijoitat tuon ihanan väripilkun pastillituolin?

  Vastaa
  • hannasumari 22.09.2020

   No sepä se! Valkoinen tyhjä tila olisi sille ihana paikka…. Ja sille ei oikeastaan ole paikkaa meillä. Pastilli on alun perin mieheni siskon, joka taas on tyttäremme kummi ja tytär on saanut tuolin häneltä. Mutta Pastilli tarvitsee ja vie paljon tilaa, jollaista tyttären kotona ei juuri nyt ole. Tuoli on säilytyksessä meillä. Ja faktahan on se, ettei siinä oli niin mukavaa istuskella, joten mihin sen pistän. Ei hajuakaan. Mutta se näytti ihanalta tuolla tyhjyydessä. Eli lyhyesti – olen neuvoton!
   Hanna

   Vastaa
 2. Tuntematon 22.09.2020

  Vinki; jos kummitushuoneita riittää tee lastenlapsille puuhapaikka ja sinne pastilli iloa ja väriä tuomaan.

  Vastaa
  • hannasumari 22.09.2020

   Hyvä idea! Yksi kummitushuone on vielä….(On sekin hulluutta! Hirveä määrä huoneita!)

   Hanna

   Vastaa