Paras glögiresepti – sopii kaikenvärisille kuumille juomille

Kuumia juomia

Kuumia juomia omaan keittiöön ja lahjoiksi

Esittelyssä on nyt mun paras glögreseptini. Se lämmittää kun ulkona vihmoo ja on koleaa. Tällä reseptillä teet kaikenväriset glögit tosi helposti. Mukana on myös superhyvä inkiväärishotin resepti.

Paras glögiresepti

Takana on kohdallani todella merkillinen marraskuu. Normaalisti alati kasvava pimeys on saanut kaamosmasennuksen oireet pintaan yhtä nopeasti, kuin aurinko on laskenut horisonttiin. Kaikki mahdollinen aika on täytynyt viettää kirkasvalolampun äärellä ja joka vuosi ollaan lopulta näihin aikoihin matkustettu jonnekin missä on valoa. Vaan hip hei ja hurraa – ei mitään ongelmia nyt. Mistä lie johtuu? En totisesti tiedä vastausta. Olen myös jumittunut kotiin, voisi ehkä piipahdella jossain kauempanakin kuin postilaatikolla, mutta enimmäkseen se on ollut pisin päivittäinen matkani viime aikoina.

Maustoin glögitiivisteellä mustaherukkamehun ja lorautin joukkoon hiukan konjakkia ja pari appelsiininviipaletta.

Koska sää on kolea ja kurja, niin kuumat juomat houkuttelevat ja kaivoin esiin vanhan glögireseptin ja uuden inkiväärijuoman reseptin, joilla oloa ja eloa voi mukavasti lämmittää.

Lapsuuden kodissani tehtiin glögi aina alusta asti itse. Ensin keitettiin vahva glögipohja jouluisista mausteista, jolla sitten maustettiin kuuma mustaviinimarjamehu, joka lopuksi terästettiin konjakilla.

Sisareni Helena tapasi järjestää miehensä kanssa ennen joulua suuret kinkunkastajaiset ja glögipartyt. Kun kinkku paistettiin ruiskuoren alla ja se oli kypsä, niin pellille kertyi kinkun paistolientä. Ruiskuoresta lohkottiin paloja, joita kastettiin kinkun liemeen. Siitä nimi ’kinkunkastajaiset’. Hän myös leipoi jumalaista joululimppua kymmeniä kappaleita, joita hän antoi lahjoiksi sukulaisille. Sitä ihanuutta me myös kastoimme kinkun liemeen.

Glögi kuumeni juhlissa valtavassa 10 litran kattilassa ja sen kanssa tarjoiltiin tietysti itse leivottuja pipareita ja minikokoisia tähtitorttuja. Se tuoksu! Voi pojat se oli ihana! Varmasti Helenan luona juhlittaisiin edelleen, jos hän olisi vielä täällä, mutta me kohtaamme enää suloisissa unissa ❤️ onneksi jäljellä on kosolti rakkaita muistoja.

Glögitiivisteellä voi maustaa mehut , viinit ja kuohuviinit.

Kuumia juomia

Minusta juuri glögitiiviste on näppärin tapa näissä glögipuuhissa. Mausteseos syntyy helposti ja sitä voi sitten lisätä joko lämmitetyn punaviinin tai mustaviinimarjamehun joukkoon. Toki myös puolukka- tai karpalomehu toimii hienosti tässä. ja terästellä konajkilla, calvadosilla tai millä kukakin nyt haluaa.

Parasta mehua minusta on itse tehty, vahvan makuinen mustaherukkamehu ja sen joukossa sitten se pieni terästys, jos halutaan. Kaupan mustaherukkamehut ovat kovin sokerisia ja vähämakuisia. Siihenkin on konsti. Voi kuumentaa mehun ja lisätä joukkoon pakastettuja mustaherukoita keitellä tovin ja sitten musertaa marjat siivilöidä ne pois. Tulee kiitettävästi lisää makua.

Hot apple cider

Glögitiiviste sopii myös kuuman valkoviinin tai tuorepuristetun omenamehun kanssa. Kuuma omenamehu on oma suosikkini.

Jos lämmin juoma ei niin kiinnosta, voi maustetiivistettä tiputtaa samppanjalasin pohjalle ja kaataa päälle kuohujuomaa. Namskis! Hohdokasta!

Kolmas lämmittäjä on itse tehty inkiväärishotti. Sitä voi lisätä myös omenamehun joukkoon tai sitten ottaa tosiaan pieniä lämmittäviä shotteja. Inkivääri kyllä pistää veren kiertämään! Reseptin tähän voimajuomaan sain ihanalta ystävältäni Inarilta, joka valmistaa ja nauttii juomaa säännöllisesti aamuin illoin.

Kaikki nämä juomat ovat myös erinomaisia itse tehtyjä joululahjoja.

Jos tekee mieli leipoa, niin tässä vielä ihanien kauralastujen resepti.

Inkiväärishotti
Tämä inkiväärishotti on todella helppo tehdä ja siinä on voimaaaa! booom. Sen voi juoda sellaisenaan pieninä shotteina tai sekoittaa esimerkiki lämpimään omenamehuun.

Mausteliemi kaikille glögeille – paras glögiresepti

3 dl vettä

2 rkl fariinisokeria

10 kokonaista mausteneilikkaa

1 rkl kokonaisia kardemumman siemeniä kuorineen

4 kanelitankoa

1 tl kokonaisia maustepippureita

3 cm pala tuoretta inkivääriä

Laita mausteet ja vesi kattilaan, keitä kannen alla vartti, siivilöi ja laita mausteliemi pulloon. Mausta liemellä kuumat ja kylmät joulujuomat.

Inkiväärishotti

8 dl vettä

100-140 g inkivääriä raastettuna kuorineen

1 sitruunan mehu

½ dl hunajaa

Kiehauta vesi ja ota kattila liedeltä. Sekoita joukkoon raastettu inkivääri ja anna sen hautua vedessä kannen alla puolisen tuntia. (Älä enää keitä)

Siivilöi kädenlämpöinen mehu kannuun ja lisää joukkoon sitruunan mehu sekä hunaja. Kaada juoma pulloon ja säilytä jääkaapissa. Nauti aamuin illoin shottina tai mausta kuuma juoma.

Blogia saa mielellään jakaa ja tavataanhan myös Instagramissa ja Facebookissa!

Hyviä hetkiä kuuman juoman äärellä!

Hanna 🎄

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *