Mainos @Dexcom
Diabetes ruokavalio on se joka sopii meille kaikille eli terveellinen ruokavalio, joka suosii kuituja ja vihanneksia, marjoja ja hedelmiä. Tein kolme ihanaa reseptiä, jotka ovat nopeita valmistaa ja maistuvat ihanalta.
Soft tacot lohesta
Fajita bowl valmistuu nopeasti uunissa
Jättikatkasapuja vihannesten ja riisin kanssa – mums!
Mainos @dexcom
Nämä on reseptejä jotka sopivat kaikille. Raikkaita, nopeita ja helppoja ja ovat myös vastaus siihen, mikä ruoka sopii diabeetikoille.
Diabetes koskettaa monia joko suoraan tai välillisesti. Ja monesti sitä miettii mitä ruokaa voi tarjota diabeetikolle ja mitä diabeetikko oikeastaan voi syödä. Tutkin asiaa ja ymmärsin, että diabetesta sairastava voi syödä aivan samanlaista monipuolista ja terveellistä ruokaa kuin muutkin.
Terveyttä edistävä ruokavalio sisältää runsaasti kuitupitoisia ruokia eli täysviljaa, kasviksia, marjoja ja hedelmiä.
Johtava diabetesteknologian valmistaja Dexcom lanseerasi G7-sensorin tällä viikolla Suomessa ja pyysi minua juhlistamaan uutta teknologiaa kolmella ihanalla, raikkaalla ja helpolla reseptillä, joista kaikki voivat nauttia.
Dexcomin uusi huipputeknologia tekee elämästä helpompaa ja diabeteksen hoitamisesta vaivatonta, joten jää enemmän aikaa rentoutua hyvän ruoan äärellä ystävien ja perheen kanssa.
Keskustele aina diabeteksenhoidosta lääkärisi kanssa.
Sof tacot lohesta
Tämä on yksi mun tämän hetken lempiruuista. Diabetesta minulla tai Jarpalla ei ole, mutta tykätään syödä terveellisesti, mutta hyvää!
Diabetes ruokavalio
Soft tacot lohesta
2-3 ruokailijalle
400g lohi- tai kirjohifileetä
suolaa
mustapippuria myllystä
chilihiutaleita
1 pkt (8 kpl) pieniä maissi-vehnä tortilloja
coleslawta
1 avocado
½ limen mehu
mustapippuria myllystä
(chilihiutaleita)
tuoretta korianteria
majoneesia
Valmista coleslaw ja laita se jääkaappiin tekeytymään.
Mausta lohifilee suolalla, pippurilla ja chilihiutaleilla. Kypsennä uunissa tai Airfryerissä meheväksi.
Muhenna avocado haarukalla ja lisää joukkoon ½ limen mehu ja mustapippuria myllystä. Jos pidät tulisuudesta, lisää myös hiukan chilihiutaleita.
Paista tortilloja kuivalla pannulla muutama minuutti molemmin puolin ja laita liinan alle, jotta ne pysyvät lämpiminä.
Laita tortilloille pala lohta, pari reilua lusikallista coleslawta sekä avokadoa. Viimeistele tacot korianterisilpulla ja majoneesilla.
Kevyt coleslaw
150 g valkokaalia
1 porkkana
1,5 dl turkkilaista jogurttia
1 tl sinappia
mustapippuria
1 pieni raastettu valkosipulin kynsi
½ limen raastettua kuori
½ limen mehu
Hienonna kaali ohuiksi suikaleiksi ja raasta porkkana.
Sekoita jogurtin joukkoon mausteet ja limetin mehu sekä –kuori. Sekoita kastike raasteen sekaan.
Fajita Bowl uunissa
Broilerifajitakulhot uunissa
1-2 tl chilijauhetta
2 tl jeeraa
½ tl suolaa
½ tl savupaprikajauhetta
mustapippuria myllystä
2-3 kuutioitua valkosipulinkynttä
1+1 rkl oliiviöljyä
3 broilerin rintafileetä
1 sipuli viipaleina
1 punainen paprika lohkoina
1 vihreä paprika lohkoina
1 litra lehtikaalia silputtuna
n. 300 g isoja valkoisia papuja
1 dl kreikkalaista jogurttia
1 rkl limenmehua
2 tl vettä
(suuria täysjyvävehnätortilloja)
Laita uunivuoka uuniin ja uuni lämpenemään 220 asteeseen.
Sekoita chili (käytä sitä makusi mukaan. 2 tl tekee ruoasta mukavasti tulisien) jeera, suola, savupaprikajauhe ja mustapippuri yhteen suuressa kulhossa. Ota 1 tl mausteseosta sivuun myöhempää käyttöä varten.
Sekoita jäljelle jääneeseen mausteseokseen 1 rkl oliiviöljyä ja 2-3 kuutioitua valkosipulin kynttä
Pilko broilerinfileet kuuteen osaan ja lisää paprikoiden ja sipulin kanssa mausteseoksen joukkoon. Sekoita hyvin.
Ota kuuma uunivuoka uunista, pyyhkäise öljyllä ja kaada broileri sekä vihannekset vuokaan. Laita vuoka uuniin 15 minuutiksi.
Yhdistä sillä aikaa lehtikaali ja huuhdellut pavut ruokalusikalliseen öljyä ja ¼ tl suolaa.
Ota vuoka uunista ja lisää lehtikaali ja pavut ja paista ruokaa edelleen uunissa n. 5 minuuttia, kunnes broileri on kypsää.
Tee jogurttikastike lisäämällä jogurttiin 1 tl säästettyä mausteseosta, limenmehua ja tarvittaessa vettä, jos seos on liian paksu. Nauti jogurttikastikkeen kanssa
Voit kääräistä ruoan myös täysjyvävehnätortillojen sisälle.
Jättikatkaravunpyrstöjä vihannesten kera
Diabetes ruokavalio
Jättikatkaravunpyrstöjä vihannesten kera
Nopea kevyt herkku 4:lle
3 rkl oliiviöljyä
6 valkosipulinkynttä viipaloituina
2 parsakaalia pieninä kukintoina
1 punainen paprika kuutioina
suolaa
mustapippuria myllystä
½ dl vettä + 1tl kasvisfondia
500g keitettyjä jättikatkaravun pyrstöjä (pakaste)
½ sitruunan mehu
reilusti tuoretta korianteria
Sulata jättikatkaravunpyrstöt pakkauksen ohjeen mukaan.
Purista sulaneiden jättiravunpyrstöjen päälle sitruunanmehua.
Laita paksupohjaiseen pataan öljy ja viipaloidut valkosipulinkynnet. Freesaa minuutti keskilämmöllä ja lisää sitten parsakaali ja paprikakuutiot, suola ja pippuri. Paista vihanneksia kannen alla n. 5 minuuttia. Lisää puolessa välissä joukkoon kasvisliemi. Sekoita välillä. Kun kasvikset ovat pehmenneet sopivasti ja ovat yhä kiinteitä, ota pata liedeltä ja lisää jättikatkaravunpyrstöt ja sitruunan mehu. Laita padan kansi kiinni hetkeksi, että jättiravut kuumenevat. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.
Tarjoile ruoka (tumman) riisin kanssa, lisää annokseen sitruunanlohko ja runsaasti silputtua korianteria.
Toivottavasti nämä maistuvat sulle ja nautit hyvästä ja terveellisestä ruuasta oli sinulla diabetes tai ei. Kiitos kun kävit täällä ja voit tietenkin jakaa blogia halutessasi ilman että täytyy kysyä siihen lupaa.