Paras kostean mehevä taatelikakku

Tämä on paras kostean mehevä taatelikakku ikinä! Olen onnellinen tästä reseptistä, koska olen kauan halunnut juuri tällaista kahvipöydän herkkua. Söin kerran yhdessä PR-tilaisuudessa vastaavaa herkkua ja koetin saada reseptin, mutta leipuri piti sen salaisuudet omana tietonaan. Minä en kätke tätä upeutta! Nyt siis leipomaan ja nauttimaan!

Täällä blogissa on toinenkin herkullinen taatelikakku. Siinä maistuu myös kahvi ja siinä toscakuorrutus. Löydät reseptin täältä!

mehevä taatelikakku

5 dl jauhoja

3,5 dl Muscovadosokeria

1,5 tl leivinjauhetta

1 tl kanelia

1 tl sormisuolaa

½ tl ruokasoodaa

200 g voita (huoneenlämpöistä)

2 dl smetanaa (huoneenlämpöistä)

1 tl vanilja-aromia

3 isoa kananmunaa (huoneen lämpöisiä)

170 g Medjool taateleita, kivet poistettuina ja hienonnettuina karkeiksi paloiksi

Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen. Voitele ja jauhota n. 2 litran vetoinen kakkuvuoka.

Sekoita yhteen vehnäjauhot, leivinjauhe, ruokasooda, kaneli, suola ja sokeri.

Lisää joukkoon huoneenlämpöinen voi ja vatkaa seos tasaiseksi murumaiseksi seokseksi yleiskoneen kulhossa tai käsivatkaimella. 

Lisää taikinaan smetana ja vanilja-aromi ja vatkaa taikina tasaiseksi. 

Lisää kananmunat joukkoon yksi kerrallaan välillä sekoittaen ja lisää lopuksi hienonnetut taatelit. 

Lusikoi taikina kakkuvuokaan ja paista kakkua n 40-50 min uunista riippuen. Koeta kypsyyttä tikulla, kun puutikkuun ei jää taikinaa, kakku on valmis. Älä ylipaista kakkua kuivaksi. (Omani tuli kypsäksi 40 minuutissa)

Anna kakun jäähtyä vuoassa. N 20 minuuttia ja kumoa se sitten lautaselle jäähtymään. Älä kumoa ritilälle, mehukas kakku tulee ritilästä läpi.

Säilytä kakku muovikelmussa tai tiiviissä astiassa kannella suljettuna, kunnes se syödään.

Mehevä taatelikakku

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

4 kommenttia

  1. Irmeli Kuosmanen 13.06.2024

    Tämä oli todellakin maistuva kakku. 0lisin halunnutkin kysyä toisesta reseptistä, jonka löysin Maikkarin sivuilta. Kyse on raparperipiirakasta, jossa mainostettiin olevan marenkia päällä, mutta en löytänyt marengin teko-ohjetta.

    Vastaa
    • Hanna 13.06.2024

      Hei Imppu,
      Marenki muodostuu tortun päälle paistettaessa. Ei tarvita erillisstä marenkiohjetta. Reseptissä on kaikki.
      Ihanaa kesää sinulle!
      Hanna

      Vastaa
  2. maria hillner 22.08.2024

    Sinun sienipiiras oli nam

    Vastaa
    • Hanna 25.08.2024

      Ihanaa että maistuu! Kiitos!
      Hanna

      Vastaa