Kuka sammutti valot?

Se fiilis, kun kokoajan haluaisi kysyä: Kuka sammutti valot? Eihän täällä näe mitään! Paitsi että Helsingin keskustassa näkee.

Jättiläiskiitos hänelle tai heille jotka suunnittelitte Espan jouluvalot! Kuka lienetkin – netistä tietoa ei herunut – kiitos, olkoon joulunne paras ikinä!

Edellisten vuosien raastava ankeus ja tylsyys muuttui ihanuudeksi. Ennen jäänsinisillä valoilla valaistut muutamat puut ja lyhtypylväiden oudot ankeat koristeet saivat häipyä ja tilalle tulivat ihanat satumaiset porot ja hopeinen kuusi, jotka loistavat keskellä puistoa J.L. Runebergin patsaan juurella. Olin pudottaa silmät päästäni, kun näin ne ensimmäistä kertaa autosta ohi ajaessani. Eilen vasta pääsin kävelylle ihanaan puistoon valojen keskelle. Hauska idea oli myös leveä valomatto, joka oli levitetty pensaiden ja istutusten yli ja jonka läpi nousivat yhä terälehtiään kantavien ruusujen vaaleanpunaiset kukat.

12289732_10153121495956218_8265380593343664817_n-1 (1)

 

 

IMG_5448

 

IMG_5447

Kävelimme Espalta katsomaan Tuomaan markkinoita Senaatintorille. Vastaanotto on tyly. Selät saapujaa kohti asetellut myyntikojut ja suljettu kortteli eivät ole kutsuvia, ennen kuin pääsee markkina-alueen sisään. Harmittaa kojujen asettelu. Esimerkiksi Tallinnan joulutorilla kojut on asetettu säteettäin niin, että suuri joulukuusi on alueen keskiössä. Siellä kojujen keskellä on hauskempaa kulkea, koska näkymät ovat avarat kohti kaunista ympäristöä. Kojut myös näyttävät jo kaukaa kutsuvilta ja käytävät ovat tilavampia. Alueen reunassa pyörivä karuselli on ihana ja onneksi se pelastaa osan ankeudesta. Jos kojut on jostain syystä pakko asettaa niin kuin ne nyt ovat, olisi hauskaa jo takaseinät saisivat vaikka köynnöksiä ja valoja.

IMG_5459 IMG_5466

Muuten markkinat olivat kivat. Törmäsin siellä yhden myyntitiskin takana myös vanhoihin tuttaviini, Ranja ja Matti Tikkaseen. Muistatteko 80-luvun huippusuositut Husky-pipot? Ne ihanat värikkäät pipot, joissa oli mm. valtava tupsu ja jota ilman lasketteluasu ei ollut mistään kotoisin? Tai sen mallin, jossa oli kolme tupsua? Ne olivat Ranjan ja Matin luomuksia. Aikanaan Husky kaatui ja nyt sitä vetää toiset ihmiset, mutta Tikkaset tekevät pipobusinesta edelleen. Nyt merkki on Villawool. Olin lähtenyt liian vähissä vaatteissa kaupunkireissulle ja päätä paleli. Ostin ihanan käsintehdyn pipon heiltä. Materiaali on villaa ja alpakkaa ja hinta pienempi kuin heidän nettikaupassaan.

Pipopää kotona kävelyn jälkeen.
Pipopää kotona kävelyn jälkeen.

Loppumatka olikin sitten ihan lämmin, kun kävelimme Stockan ihanien kuusien ohi Lönnrotinkadulle jossa oli tarkoitus mennä syömään Naughty burgerit, mutta paikka oli ihan täynnä. Pitkät jonot luikersivat sisällä. Menimme sitten siihen naapuriin syömään meksikolaiset tortillat. Hyvät olivat nekin.

Suosittelen kävelyä Helsingin kauniissa jouluisessa keskustassa. Siellä ei haittaa pimeys

♡♡♡

Hauskaa päivää kaikille – kohta on joulu!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

2 kommenttia

 1. anna 13.12.2015

  Jeps, Espa on nyt ihana, Senaatintorin hökkelikylä ei niinkään.

  Vastaa
  • hannasumari 13.12.2015

   No juuri näin. Voi kun voisivat muuttaa pikku kojujen järjestystä!

   Hanna

   Vastaa