Päivän kaktus sottaisille naisille

Voi vessat mä vaan sanon! Eilen etsittiin ravintolaa Benalmadenan vanhasta kaupungista ja löydettiin ravintola jonka nimi oli hauska ”Sopranos” Ei heti arvattu, kuinka osuva oli mafiaperheen nimi.

En ehtinyt edes tilata ennen kuin menin vessaan. No alkoi naurattaa se kylttien ja ohjeistuksen määrä joka kahden neliön kokoiseen vessaan oli jouduttu laittamaan. Tuli ajatus, että eikö nyt aikuinen ihminen osaa näitä asioita ilman, että jokaisesta asiasta tarvitsee ripustaa huoneentaulu.

voisitko hei vetää - ja kunnolla?
voisitko hei vetää – ja kunnolla?
et sit röökaa täällä!
et sit röökaa täällä!
Hei älä sit tunge sinne pönttöön mikä sinne ei kuulu! (ei tarttis kyl jättää niitä lattiallekaan...)
Hei älä sit tunge sinne pönttöön mikä sinne ei kuulu! (ei tarttis kyl jättää niitä lattiallekaan…)
Meillä on oikeus pyytää vessakäytöstä. Se on laki! Booom!
Meillä on oikeus pyytää vessakäytöstä. Se on laki! Booom!

 

Valot pois ja ovi kiinni että ihmiset saavat syödä ilman vessahajuja ja valoja!
Valot pois ja ovi kiinni että ihmiset saavat syödä ilman vessahajuja!

Kun menin takaisin pöytään niin sielläkin oli laminoitu kirjallinen tiedote. ”Vain käteisellä” Niin nappiin oli valittu ravintola nimi, jos ymmärrätte mitä tarkoitan. Käteismaksusta ei dokumentteja jää…oliko se ravintola vai pesula?

 

Ja hei sori - vain käteinen kelpaa. Kuitti? Mikä kuitti?
Ja hei sori – vain käteinen kelpaa. Kuitti? Mikä kuitti?
Sopranos - Benalmadenan mafia!
Sopranos – Benalmadenan mafia!

Häivyimme sieltä, mutta vessan kyltit nauratti vielä.

Toisaalta, en tiedä mikä määrä kylttejä yleisissä vessoissa tulisi olla, että ihmiset osaisivat käyttäytyä niissä kuten kotonaan. Tai mistä minä tiedän heittelevätkö ihmiset kotonaankin vessapaperit lattialle, jättävät vetämättä vessan, pissaavatko pöntön reunoille, eivätkä käytä roskista millekään, mitä nyt voitte kuvitella. Ehkäpä se on heistä viihtyisää?

Yleisessä vessassa käyminen on minulle aina pieni haaste. En nimittäin kehtaa tulla ulos sotkuvessasta siivoamatta sitä ensin, koska jokuhan voi luulla, että käytetyt vessapaperit ja muu moska on jäänyt lattialle minulta. Eli siis otan paperia käteeni ja nostelen kaikki roskat niille kuuluville sijolleen ennen kuin lähden pesemään käsiäni.

Tilanne ei juuri parane lavuaareillakaan. Taso lainehtii vettä. Laukkua ei voi laskea mihinkään, joten puristan sen polvieni väliin ja kävelen pihtipolviankkakävelyä pyyheautomaatille. Tai paperitelineelle, jota ympäröi joka puolella lattiaa lojuvat käsipaperit, sekä käyttämättömät että käytetyt. Olen nähnyt elämässäni yhden kerran, että joku kuivaa jälkensä naistenhuoneen lavuaareilla käsien pesun jälkeen. Se tapahtui vastikään Kölnissä huonekalumessuilla ja kysymyksessä oli parikymppinen tyttö. Olin pyörtyä.

 

Sitä mietin mikä ihmisiä vaivaa silloin kun kukaan ei näe.

Hanna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

2 kommenttia

 1. Matti 28.01.2016

  Markettien ja huoltoasemien vessat, en aivan pikkutarpeen takia mene.

  Vastaa
 2. Lumo 29.01.2016

  Olen aika monen julkisen vessa ovella kääntynyt ympäri. Ei vaan voi mennä. Tokiossa oli pakko mennä metroaseman vessaan, olin jo valmiiksi kananlihalla. Olikin niin puhdas, että olisin voinut miltei syödä lattialta. Japanissa julkiset vessat olivat kaikkialla supersiistejä.

  Vastaa