Auringon valo vanhentaa ihoa ennenaikaisesti – suojaa iho ja nauti kesästä!

Kun olin pieni, ihoni paloi joka kesä muutamaan otteeseen. Muistan hyvin sen väljän, ohuen puseron, joka sen jälkeen puettiin päälleni. Kirvelevä ja kiristävä iho tuntui inhottavalta ja lopuksi iho kuoriutui riekaleina irti.

DSC02126

Nyt pidän tarkkaa huolta ihostani ja alan suojata kasvojeni ihoa jo aikaisin keväällä suojakertomia sisältävillä voiteilla. Kun aurinko sitten alkaa tosissaan paistaa ja vaatekerrokset vähenevät on syytä käyttää suojavoiteita koko vartalolla tai ainakin käsivarsilla ja säärillä. Välillä käytän myös itseruskettavia tuotteita.

Sensai-tuotteet ovat huippuluokan hoitotuotteita, joissa käytetään Koishimaru-silkistä erotettua proteiinia sen erittäin kostetuttavan vaikutuksen takia. Sensai on ratkaissut aurinkotuotteiden idean niin, että ensin tehdään huippulaatuinen, tehokas ja korkealuokkainen ihon hoitovoide ja siihen lisätään aurinkosuoja. Siksi tuotteet imeytyvät ihoon niin hyvin ja pitävät sen kauniina.  Se on tärkeää, koska aurinko on suurin tekijä ihon ennenaikaisessa vanhenemisessa. Sensain aurinkotuotteiden kanssa ei tarvitse käyttää erikseen kosteusvoiteita, koska siinä on ihanasti kaikki. Auringon UV-säteiltä kannattaa suojautua joka päivä, ei ainoastaan silloin kun menee makaamaan aurinkoon.

Sensain Silky Bronze -aurinkotuotesarja suojaa ihoa UV-säteiltä ja torjuu sekä auringon aiheuttamia välittömiä että viiveellä tulevia vaikutuksia. Sarjan tuotteet voi jakaa kolmeen ryhmään. Aurinkosuojavoiteisiin, auringonoton jälkeen käytettäviin tuotteisiin sekä itseruskettaviin voiteisiin.

Aurinkosuojavoiteet

Cellular Protektive Cream for Face on kasvoille tarkoitettu vedenkestävä aurinkovoide, jossa on kolme vaihtoehtoista suojakerrointa 15, 30 ja 50. Käytin sitä, kun olin Alpeilla patikoimassa, enkä tarvinnut päivisin muuta kosteusvoidetta. Levitin iholle aamuisin ensin hoitoveden (josta olen kirjoittanut täällä) ja sen jälkeen aurinkosuojan. Sain kevyen tasaisen päivetyksen palamatta auringossa. Repussa oli mukana myös Cellular Protective Stick – kätevä aurinkosuojapuikko, jota käytin huulissa ja silmänympärysiholla.

DSC02126

Sarjan vartalotuotteet vedenkestävä Cellular Protektive Cream for body  ja Spray kosteuttavat ihoa tehokkaasti. Voide on ohutta ja se imeytyy ihoon heti jättämättä ihon pintaa valkoiseksi, rasvaiseksi tai tahmeaksi. Sprayta on kätevää ja nopeaa käyttää ja sen avulla voiteen saa yksin myös hankaliin paikkoihin, kuten keskelle selkää. Molemmat voiteet tuoksuvat miedosti puhtaalle ja raikkaalle, siksi niitä voi käyttää miellyttävästi myös muualla, kuin rannalla. Jalat ja paljaat käsivarret täytyy rasvata kuitenkin aina, kun on ulkona.

Aurinkosuojapuuteri
Aurinkosuojapuuteri

Sain kokeiltavakseni myös Sensai Auringonsuojameikkipuuterin. En ole koskaan käyttänyt meikkipuutereita ja ajatus vedenkestävästä aurinkosuojasta meikkipuuterin muodossa kuulosti jännittävältä. Levitin puuterin pörröisellä siveltimellä pyörivin liikkein koko kasvoille. Lopputulos oli hieno! Puuteri teki ihosta silkkimäisen ja tasaisen. Levitin puuteria myös kaulalleni, jonka iho on kirjava. Kirjavuus peittyi täysin ja ohut puuteri pysyi paikoillaan koko päivän. Aurinkosuojapuuteria voi käyttää myös märkänä, jolloin se levitetään kostealla sienellä. Sieni on mukana rasiassa. Märkänä käytettynä lopputulos on aivan mattapintainen. Puuterin suojakerroin on 30.

Auringonoton jälkeen

Auringonoton jälkeen käytettävistä after sun -tuotteista ihanin ikinä, on rauhoittava geelinaamio Soothing After Sun Repair Mask. Se viilentää ihon ja korjaa auringon tekemiä vaurioita kasvojen ihossa. Intensiivisen aurinkopäivän jälkeen iho huutaa kosteutta, johon naamio vastaa sataprosenttisesti.

Auringonoton jälkeen viilentävä naamio kasvoilla kosteuttaa ja hoitaa ihoa.
Auringonoton jälkeen viilentävä naamio kasvoilla kosteuttaa ja hoitaa ihoa.

Soothing After Sun Repair Emulsion on kasvoille ja koko vartalolle tarkoitettu after sun -voide, joka rauhoittaa ihoa auringonoton jälkeen. Ohut emulsio on helppo levittää iholle, johon tuote imeytyy heti jättäen sen silkkiseksi ja pehmeäksi.

Sensain Itseruskettavat tuotteet

Itseruskettavat tuotteet ovat pelastus, kun iho ei ole päässyt ollenkaan aurinkoon ja haluaa käyttää avonaisia asuja, näyttää paljaat säärensä ja kun kasvojen iholle kaivataan nopeasti tervettä väriä.

Itseruskettavat voiteet antavat pikarusketuksen ja aurinkosuojapuuteri kauniin tasaisen meikin kasvoille.
Itseruskettavat voiteet antavat pikarusketuksen ja aurinkosuojapuuteri kauniin tasaisen meikin kasvoille.

Sensailla on omat tuotteet kasvoille sekä vartalolle. Niiden luvataan tekevän ihosta silkkisen ja sen ne myös tekevät! Käytön jälkeen iho on päivettynyt, sileä ja ihanan pehmeä.

Itseruskettavien kanssa toimi seuraavasti:

Huolla iho ensin vastaanottamaan ruskettava voide kuivaharjaamalla ja kuorimalla vartalon iho ja poista säärikarvat. Kosteuta iho hyvin ja laita itseruskettava voide vasta seuraavana aamuna suihkun jälkeen puhtaalle iholle. Sensain Self Tanning for Body on helposti levittyvä ja nopeasti imeytyvä geeli. Purista sitä noin teelusikallinen toiseen käteen ja hiero sitten käsiä yhteen. Aloita geelin levittäminen hieromalla molemmin käsin pohkeesta ylöspäin, sitten alaspäin kohti nilkkaa. Vasta sitten polven seutu ja lopuksi jalkapöytä lisäämättä tuotetta. Näin polveen ja jalkapöytään tulee ohuin kerros geeliä ja lopputuloksesta tulee tasainen. Sama idea toimii reisiin ja käsivarsiin. Pese kädet lopuksi huolellisesti saippualla, mutta älä roiski vettä. Pue päällesi väljät vaatteet. Rusketus nousee ihoon vähitellen, mutta jo muutaman tunnin kuluttua se alkaa näkyä. Jos haluat, että rusketus säilyy pitkään, toista käsittely muutaman päivän välein.

Kasvoilla levitä tuotetta varovasti hiusrajan ja kulmakarvojen läheisyydessä, etteivät ne värjäydy liikaa.

Paljon tuotteita ja asiaa, mutta tärkein pointti on minusta se, että ensin tehdään hyvä hoitovoide ja sen jälkeen siihen lisätään aurinkosuoja. Toinen tärkeä asia on etteivät tuotteet tuoksu aurinkorannalle ja että ne imeytyvät hyvin, jättämättä tahmeaa tai valkoista pintaa. Aurinko on niin ihana, siitä haluaa nauttia turvallisesti!

Aurinkoa kesääsi!

Hanna

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

3 kommenttia

 1. Titaani 15.06.2017

  Moro Hanna, onko noissa voiteissa tiaanioksidia, näkyykö tuoteselosteessa?

  Vastaa
 2. Syöpävaarallinen aine 15.06.2017

  Tuota titaanioksidiahan on lähes kaikissa meikeissä ja rasvoissa.
  https://www.ecobella.fi/fi/kirjoitus/aurinkovoide-vertailu

  Vastaa
 3. Anne Sario 15.06.2017

  Sensain aurinkotuotteet eivät sisällä titaanioksidia.
  Terveisin Anne/SENSAI

  Vastaa