Miltä tuntuisi sokeutua? – mene ilmaiseen näöntutkimukseen nyt!

 

Silmäsairaudet ovat salakavalia
Voit katsoa silmiäsi peilistä joka päivä, tietämättä ovatko ne terveet vai eivät.

 

Kokonaisvaltainen näöntutkimus ilmaiseksi? Oletko miettinyt koskaan miltä tuntuisi sokeutua? Ei sellaista varmaan tule miettineeksi useinkaan, mutta tärkeimmän aistin menettäminen muuttaisi elämää paljon. Näön menetys olisi hirveä shokki. Silmäterveys on tärkeä asia ja siitä täytyy huolehtia itse, kunnallinen terveydenhuoltomme ei sisällä silmälääkärin tarkastuksia. Jopa sokeuteen johtavien sairauksien kuten glaukooman ja silmänpohjanrappeuman lisäksi näöntutkimuksessa voi paljastua muitakin vakavia sairauksia. Silmät kertovat paljon. Siksi säännöllinen, kokonaisvaltainen näöntutkimus on tärkeää ja se on tärkeää myös niille, jotka eivät tarvitse silmälaseja.

Specsavers ja minä haastamme nyt sinut käymään Specsaversin Kokonaisvaltaisessa näöntutkimuksessa. Se ei maksa mitään 21.5.-8.7.2018 ja samalla tuet Näkövammaisten liiton vertaistukitoimintaa.

Kokonaisvaltainen näöntutkimus on enemmän kuin vain näöntarkistus. Siihen sisältyy Specsaversilla myös digitaalinen silmänpohjan kuvaus ja silmänpaineen mittaus, joista optikko näkee paljon. Ne voivat paljastaa monia sairauksia ja jos tutkimuksissa löytyy jotain poikkeavaa, optikko lähettää asiakkaan silmälääkärin tutkimuksiin.

Käy ilmaisessa kokonaisvaltaisessa näöntutkimuksessa!
Tässä olemme julkistamassa hienoa kampanjaa yhdessä Pupulandian Jenni Rotosen ja ampumahiihtäjä Kaisa Mäkäräisen kanssa. Kuva: Maiju Kauppila

Minä olen aika tyypillinen tapaus. Aikuisnäkö (se on se kauniimpi sana ikänäölle, ja sitä on alettu käyttää, koska ikä tai vanheneminen on epätrendikästä! Hassua – sehän on yleensä lahja, jos saa elää pitkään!) siis aikuisnäkö alkoi vaivata minua neljänkympin jälkeen ja silmälasien hankkiminen oli hyvin dramaattinen tapahtuma. Ja niihin tottuminen myös. Sen jälkeen silmäni on tutkittu vähintään joka toinen vuosi. Kolme neljästä haluaisi tarkistuttaa silmänsä näin usein, mutta todellisuudessa niin tekee vain alle puolet suomalaisista. Nyt siihen on vaivaton mahdollisuus, joten varaa aika heti.

Glaukooma ja silmänpohjanrappeuma ovat salakavalia sairauksia, jotka voivat edetä pitkälle, ennen kuin niitä huomaa. Digitaalinen silmänpohjan kuvaus voi paljastaa myös mm. diabeteksen tai muita vakavia sairauksia. Tutkimus on täysin kivuton, eikä siinä ole mitään epämiellyttävää. Vaikka muistan kyllä hyvin, kun silmänpaineeni mitattiin ensikerran. Se jännitti ihan hulluna. Olen aina kauhusta kankeana lääkärissä muutenkin. Mutta eihän sitä edes tunne, kun paine mitataan. Ja se tapahtuu varmaan alle sekunnissa. Joten ei huolta, homma on asiakkaalle helppo ja kiva juttu.

Suomessa on 60.000 näkövammaista ihmistä. Suomessa eniten näkövammoja aiheuttava sairaus on silmänpohjan rappeuma. Glaukooma taas on silmäsairaus, joka voi hoitamattomana heikentää näkökykyä ja jopa sokeuttaa. Jos silmäsairaus todetaan varhain ja oikea hoito aloitetaan nopeasti, sairauksien etenemistä voidaan hidastaa tai jopa estää.

Kokeilin kerran miltä tuntuu syödä lounas ravintolassa näkemättä mitään. Kokemus sai ajattelemaan paljon. Saan niin valtavasti iloa ja lohtua maailman kauneudesta ja oikeasti lausun usein ääneen, että maailma on niin kaunis. Maailman kauneuden kokeminen ei varmasti häviä, vaan muuttuu, jos menettää näkökykynsä, mutta haluan nähdä tämän kaiken – kauneutta on kaikkialla. Jos näkö kuitenkin menee, on vertaistuki tärkeää ja helpottavaa. Voit lukea vertaistukitoiminnasta täältä.

Kampanjassa ovat mukana myös Ringa Ropo, Jenni Rotonen, joka kirjoittaa Pupulandia blogia ja ampumahiihtäjä Kaisa Mäkäräinen.

 

joko tilasit ajan?

Nähdään!

Hanna

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *