Piilolinssit sopivat ihan kaikille – onnesta sekaisin!

Piilolinssit sopivat ihan kaikille, myös moniteholasien käyttäjille! Tämä on niin riemullinen juttu, ettei mitään järkeä!

Uusilla piilolonsseillä näen hyvin sekä kauas, että lähelle! Ihanaa!

Silmälasithan on kiva asuste ja niiden ansiosta voi joskus näyttää freessimmältä, kuin onkaan ja toki parasta on se, että ne korjaavat näkemistä. Esimerkiksi minä en näkisi lukea kuin elefantin kokoisilla kirjaimilla kirjoitettua tekstiä ilman rillejä. Mutta onhan ne vähän hankalatkin, jos vertaa niitä tilanteeseen, ettei tarvitse laseja lainkaan.

Kun näköni alkoi huonontua joskus 45 ikävuoden paikkeilla, olin vähän shokissa. En olisi millään halunnut myöntää sitä ja hankin mahdollisimman huomaamattomat lasit. Lasien käytössä oli opettelemista ja ne unohtuivat milloin mihinkin ja pienessä käsilaukussa oli oltava tilaa myös silmälasikotelolle. Se ärsytti. Pian lasit sujahtivatkin mukavasti taskuun ilman koteloa ja siitä seurasi tietysti lasien naarmuuntuminen, joten uusia rillejä sai olla alinomaa hankkimassa.

Jossain vaiheessa pari vuotta sitten siirryin käyttämään moniteholaseja ja lasit alkoivat olla käytössä koko ajan. Ne ovat myös likaiset koko ajan ja pienessä laukussa on oltava varusteita lasien puhdistamiseen. Liinat on ok, mutta neste puhdistaa parhaiten.

Sitten kaikki yhtäkkiä muuttui, Marina Åkerlund Specsaversilta pyysi minut sovittamaan piilolinssejä. Ajatus oli ihana, mutta pelkäsin ettei hommasta tule yhtään mitään. Olin nimittäin testannut niitä jo joskus kymmenen vuotta sitten. Kävin optikolla ja sovitin linssejä ja innokkaana ostin niitä varmasti vuoden tarpeisiin, mutta turhaan. Linssit olivat totaalinen katastrofi. Ne  tuntuivat huonoilta, minusta tuntui, että maailma näytti oudolta eikä mistään tullut mitään ja lopulta linssit joutuivat roskiin.

Marssin kuitenkin kiinnostuneena Specsaversille, koska eihän sitä ikinä tiedä. Ja minähän olen utelias ja valmis kaikkeen uuteen.

Marina tutki näköni ja tarkasti sarveiskalvoni kunnon ja kurkisti jopa yläluomeni alle (jota hän kehui kauniiksi, minulla on siis piilevää kauneutta, ettäs tiedätte!) Silmieni kunto siis mahdollisti piilolinssien käytön. Ja sitten vain kokeilemaan.

Specsaversin löytää helposti, kun etsii vihreää väriä!

Sain tarkan opastuksen ja laitoin kertakäyttölinssit silmiini. Ja sitten aloin itkeä ilosta! (Ja tämä on siis totta – niin ihanaa oli nähdä ilman rillejä) Ainoa ikävä asia oli se, että piilolinssejä ei saanut heti käyttää koko päivää, vaan ensimmäisenä päivänä 3-4 tuntia ja sen jälkeen aina pari tuntia kauemmin. Maksimissaan minulle määrättyjä kertakäyttölinssejä voi käyttää10-12 tuntia kerrallaan.

Seurasi näön- ja silmientutkimus…

 

… ja optikko Marina Åkerlundin osaava opetus piilolinssien käyttöön.

 

Laitoin itse linssit silmiini. Apuna oli suurentava peili.

 

Elämä muuttui kertaheitolla helpommaksi. Vähän väliä avaan käsilaukkuni ottaakseni lasit, kun eteeni tulee vaikka ravintolan ruokalista, mutta en tarvitsekaan niitä. Toki lasit täytyy aina olla mukana, jos silmiä alkaa jotenkin ärsyttää piilolasit. Ilmassa pöllyää hiekkaa tai tulee roska silmään tai muuta sellaista.

Marina varoitteli, että linssien laittamisen oppimiseen menee aikaa, mutta se sujuu kyllä ihmeen hyvin. Vasemman silmän kanssa se on hankalampaa kuin oikean, enkä voi ymmärtää syytä siihen. Nyt käytän piilareita joka päivä, paitsi silloin kun päivä menee kirjoittaessa. Silloin silmälasit on parempi ratkaisu. Lentokoneeseen en myöskään linssejä laittanut, siellä on niin kuiva ilma.

Lähdin Tallinnaan lomalle ja mukana oli uudet linssit. Neuvo on, ettei linssejä laiteta silmiin kylpyhuoneessa, koska bakteerit ja mikro-organismit viihtyvät kosteassa ja lämpimässä ympäristössä. Laitoin linssit silmiin ikkunan äärellä, jossa oli hyvä valo.

 

Linssit laitetaan silmiin, ennen meikkiä.

 

Mukana oli oma suurentava taskupeili.

Piilolinsseissä on tapahtunut valtavasti kehitystä viimeisen kymmenen vuoden aikana. Specsaversin piilolinssit ovat aivan huippuluokkaa. Minulla on aivan ohuen ohuet kertakäyttöiset silikonilinssit. Toisessa silmässäni on linssi, jolla näkee kauas ja toisessa silmässä on lähinäkö linssi. Nyt voin siis lähteä autolla kaupungille, käydä lounaalla, työpalaverissa, kaupassa ja vaikka ostamassa kirjan, ilman silmälasien kanssa säätämistä. On hassua, mutta esimerkiksi portaissa mun on otettava aina silmälasit pois. Piilolinssien kanssa tätä ongelmaa ei ole, näen hyvin koko ajan. Puhumattakaan kuinka nastaa on käydä salilla ja lenkillä, kun voin katsoa känykkää välillä. Muuten en puhelinta tarvitse urheillessa, mutta kuuntelen musiikkia ja sen säätämiseen tarvitsen näkökykyä. Lisäksi voin käyttää kaikkia maailman ihanimpia aurinkolaseja! Nyt kaikissa aurinkolaseissani on vahvuudet, joten kokoelma ei ole kovin laaja jo hinnankin takia, vaan käsittää yhdet aurinkolasit ja yhdet silmälasit joihin kuuluu aurinkolasiklipsit. (Onko ne klipsit? Siis sellaiset jotka kiinnitetään silmälasien päälle) Tykkään niistä kyllä hulluna. Niissä on 50-luvun henkeä ja ne ovat hullun kätevät. Merkki on Henry Lloyd ja nekin on Specsaversilta tietysti.

Nämä Henry Lloydit on kivat, mutta nyt voin ostaa monet aurinkolasit!

Kaksi mielestäni tärkeää asiaa vielä liittyy piilolinssien käyttöön. Silmien kosteutustipat, joita kannattaa pitää aina mukana. Specsaversin tipat on kertakäyttöpipetissä, jonka voi sulkea, eli yhtä pipetillistä voi käyttää yhden päivän ajan, mikä on hyvä juttu. Toinen asia on hyvä hygienia ja kaikki neuvot jotka optikko linssien käytöstä antaa. Marina kertoi että nuoret koululaiset ovat kaikkein tunnollisimpia linssien käytössä. Minä ole myös. Teen kaiken juuri niin kuin Marina neuvoi, silmät on herkät ja tärkeät.

Kosteutta silmiin! Nyt olen aurinkolomalla ja aurinko ja tuuli kuivattaa silmiä kuten myös sisätilojen ja auton ilmastointi.

 

Nämä pikkupipetit kulkevat helposti mukana ja BRAVO! ne voi myös avata ja sulkea!
Tippa silmään ja menoksi!

Onnellista päivää kaikille, menkää kokeilemaan piilareita Specsaversille – ne on ihan huippujuttu!

Hanna

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

1 kommenttia

  1. Nimetön 17.05.2018

    Minulla on piilareitten kanssa se juttu, etten näe lähelle niiden kanssa. Molemmissa silmissä on miinusta eikä se oikein toimi, että jättäisi toisesta silmästä linssin pois. :/ Harmittelen kuitenkin, etten jo nuorena totutellut käyttämään piilareita, silloin kärsin laseista enemmän.

    Vastaa