Itse tehty jalka-tai käsihoito on kuin miniloma

Hui kuinka viikonloppu meni nopeasti. Mun piti lähteä lauantaina kaupungille hoitamaan kaikenlaisia asioita liittyen ensi viikolla alkaviin Suomen kaunein koti –ohjelman kuvaksiin. Koruja, vaatteita ja kenkiä täytyy noutaa ja sen sellaista. Istuin sitten yhdentoista aikaan meikkaamaan itseäni ruokapöydän ääreen, kun ulkona paistoi aurinko niin ihanan kuumasti. En päässyt maskissa paljon alkua pidemmälle (meikkaaminen on projekti…) kun tajusin että olen seinähullu, jos lähden kaupunkiin maailman ihanimpana kesäpäivänä. Riisuin mekkoni ja vaihdoin sen bikineihin. Pyörin hetken siinä tietämättä mitä tekisin ja sitten sen keksin, teen jalka- ja käsihoidon terassilla ja luen kirjaa.

Se oli aika ylellinen pikku projekti ja huomattavasti hauskempi idea, kuin reissu kuumaan kaupunkiin. (Vaikka voin paljastaa, että olen ostanut punaisen avoauton ja katto alhaalla on kyllä tosi coolia ajella, vaikka olis kuinka kuuma!!! Jeij!)

Olisi ihanaa, jos Suomessakin olisi jalkahoitoloita kuten Jenkeissä, vierivieressä, joihin voi mennä helposti ilman ajanvarausta istumaan mukavaan tuoliin lukemaan lehtiä. (Kuka lehtiä enää lukee? Kaikkihan selaavat somea) Mulla ainakaan ei oikein ole aikaa käydä pedikyyrissä yhtä usein kuin kävisin, jos se olisi helpompaa ja voisi tapahtua spontaanisti.

Olen ostanut Saarenmaalta ison läkkipeltisen pesusoikon (maksaa siellä pari euroa ja on paljon kauniimpi kuin muoviset kaverinsa) Kaadoin siihen lämmintä vettä ja jalkasuolaa.

Kuorin jalkojen ihon ihanalla Ritualsin vartalokuorintasuolalla, jossa on inkivääriä ja eukalyptusta ja se tuoksuu ihanalta. Moni voi muistaa, että olen hyvin herkkä tuoksuille ja saan niistä helposti migreeniin. Rituals-sarjan tuotteiden tuoksuissa on joku juttu, etten kärsi niistä. Se on ihanaa, koska sellaisia tuoksuja on todella vähän.

Näin teet jalkahoidon itse

💜

Poista ensin vanhat kynsilakat varpaiden kynsistä.

💜

Kaada vatiin lämmintä vettä ja lisää joukkoon jalkakylpysuolaa ja kylvetä jalkoja 10-15 minuuttia. Jos teet samalla hoidon käsillesi, voit kylvettää niitä pienessä vadissa samalla. Lisää käsiveteen mietoa nestemäistä saippuaa.

💜

Tee jaloille kuorinta kuorintavoiteella. Hiero kuorintavoidetta pyörivin liikkein alhaalta ylöspäin.  Muista myös varpaiden välit! Samalla tulet kuorineeksi käsien ihon. Huuhtele jalat ja kuivaa ne huolellisesti äläkä unohda varpaiden välejä.

💜

Leikkaa varpaankynnet kynsisaksilla. Älä pyöritä kulmia, etteivät kynnet ala kasvaa sisäänpäin. Työnnä kynsinauhoja hellävaraisesti taaksepäin appelsiinipuutikulla.

💜

Rasvaa jalat lopuksi hyvällä jalkavoiteella

💜

Samalla, kun kuorin jalkojen ihon, saivat myös kädet kuorinnan. Minulla on ollut rakennekynnet jo noin 15 vuotta, ellei kauemminkin, niin käsiä ja kynsinauhoja on hoidettava silti itsekin hyvin. Varsinkin nyt, kun kädet olivat aika kauheassa kunnossa perjantaisten puutarhatöiden jälkeen. Istutin ruukkuputarhaan yrttejä ja kitkin kukkapenkkejä ja vaikka oli hanskat käsissä niin mikä siinä onkaan, että aina niiden sisälle jotenkin pääsee multaa, joka takertuu kuiviin kynsinauhoihin ja kynsien alle.

Kymmenen minuutin liotus, kuorinta ja kynsiharjan käyttö on pakollinen toimenpide puutarhatöiden jälkeen.

Multa kysytään usein, voiko rakennekynsillä kynsillä tehdä mitään. Kysymys tuntuu hassulta, kun oikeasti ei ole mitään asiaa, mitä ei voisi tehdä samalla tavoin kuin omilla lyhyillä kynsillä. Mutta jotenkin sen ymmärrän. Jotkut kynsientekijät ovat huonoja eikä kynnet kestä. Mulla kestää! Airi Kuusma-Pavlov on tehnyt kynteni sen 15 vuotta eikä ne irtoa tai mene rikki koskaan. Käyn huollossa kolmen viikon välein ja vaikka ihan kohta on huollon aika ovat kynnet vielä aivan siistit.

Juuri nyt pidän eniten hyvin neutraalista kynsien väristä, mutta välillä jokainen kynsi on ollut erivärinen, välillä sormissa on kirkkaanpunaiset kynnet ja välillä taas kauniisti klassinen ranskalainen manikyyri.

Hello!

Oma hetki terassilla auringossa oli hyvä ratkaisu, rasvasin jalat vielä virkistävällä jalkavoiteella ja luin pitkän pätkän Marja Aarnipuron uutta dekkaria Syöpälääkärin kuolema. Lopulta otin pienet nokoset terassilla. Se oli muutaman tunnin pikku loma! Niin tervetullut ja ihana!

Huomenna on taas uudet kujeet!

Hanna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

2 kommenttia

 1. Ode 13.06.2019

  En tiedä, miksi aina kiinnitän huomioni lillukanvarsiin, mutta siis läkkipeltinen soikko parilla eurolla! Jälleen uusi syy lähteä lomalla Viroon!

  Apropå jalkakylpy, oletko kokeillut suopursua? Sen sanotaan poistavan toksiineja.

  Vastaa
 2. hannasumari 17.06.2019

  Hei Ode!
  Pahoittelut hitaasta vastauksesta – en ole kokeillut suopursua, mutta jos saan niitä käsiini niin kokeilen!
  Mutta joo – ihanat sinkkivadit eivät maksa käytännössä mitään Kuresaaressa!

  Hanna

  Vastaa