Kumisaappat saivat mun jalat toimimaan – hassu juttu!

Jalkapohjien venytys on taivaallista!

Kumpparit yllätti mut eilen aivan täysin. Kävi jännä juttu ja havainto. Mä olen koko kesän istunut autossa ja kävellyt tosi vähän. Sitten seisonut messuilla ja nimenomaan kävely on ollut vähäistä. Olen käynyt hierojalla säännöllisesti koska jalat ovat olleet ihan tukossa. On ollut myös tää tunne, että jalkapohjat ja jalkaterät on kireät. Mutta olen vain kiirehtinyt paikasta toiseen ja vaikka yleensä pyörittelen palloja jalkapohjien alla, koska se tuntuu taivaalliselta, niin nyt en ole ehtinyt.

Kotipihallakin oli muutama sieni. Hyvät soosiainekset sain, mutta parasta oli se mitä jaloilleni tapahtui saappaissa.

Eilen olin lähdössä salille treenaamaan, mutta muutin mieleni. Halusin lähteä mieluummin ulos metsään kävelemään. Oli myös tunne, etten jaksa suorittaa mitään, ainoastaan nauttia. Otin kopan ja sieniveitsen mukaan, jos sattuisi olemaan sienisaalista tarjolla.

Kun vaellan sienikorin kanssa, en kävele poluilla, vaan nimenomaan epätasaisessa maastossa. Kiven ja kantojen, sammaleiden ja puunrunkojen yli. Ja tiedättekö mitä! Mun jalkapohjat huusi hurraata. Mun Hai-saappaiden pohjat on suorat, vailla mitään tukea, ja erittäin taipuisat. Jaloissa oli vain aika ohuet villasukat. Sellaiset, jotka mahtuisivat pikkukenkiinkin. Huomasin kuinka käytin jalkapojia. Ai että se tuntui ihanalta. Aloin tahallani kävellä oikein muhkuraisissa paikoissa ja työnsin itseäni eteenpäin nimenomaan jalkaterillä ja varpailla. Se tuntui ihan älyttömän hyvältä ja onnistui siksi että jalassa oli ne kumisaappaat. Jalkapohjat ja jalkaterät olivat tehokäytössä.

Innostuin vielä lisää ja koska jalkani ovat olleet kokonaan ihan jumissa pitemmän aikaa, aloin venyttää niitä muutenkin. Kun löysin sieniä, en kumartunut niitä keräämään, vaan taivutin pienessä haara-asennossa itseni lantiosta alas, niin että takareidet ja pakarat venyivät. Siis ihan perus eteentaivutus. Ihana venytys tuntui ja oli niin nastaa olla metsässä ja saada samalla puhdasta raikasta metsäilmaa keuhkoihin, eikä ollut sitä suorittamista ja kiirettä.

Tässä kesällä otetussa kuvassa näkyy hyvin se, kuinka kävellään tehokkaasti. Tätä en ole nyt ehtinyt tekemään. Jalassa on paljasjalkakengät
Espanjassa kävelin näillä paljasjalkakengillä pari vuotta sitten. On aika kaivaa ne esiin. Mutta kovalla alustalla ne kyllä vähän hakkaavat. Täytyy miettiä missä niitä on hyvä käyttää.

Kun sitten tänään aamulla heräsin, tuntuivat jalat niin vetreiltä, ihan kuin uusilta pötkylöiltä! Ihan kreisiä. Ja vain kumppareiden ansiota. Mulla on myös Merrelin paljasjalkakengät, mutta en ole käyttänyt niitä pitkään aikaan. Niiden ideahan on se, että kantapää ja päkiä ovat samalla tasolla, eikä kenkä tue jalkaa, ainoastaan suojaa sitä.

Välillä tuntuu, että kävely on semmoista typerää teputtelua, että siitä puuttuu nimenomaan se voimakas isovarpaalla tehty työntö. Hassua että kumisaappailla tehty pikkuinen tunnin ulkoilu herätti mut ja ja mun jalat!

Oi että – kiitti kumpparit! Tänään on ihan pakko taas mennä kävelylle. Sellaiselle tehokkaalle kävelylle, että jalkapohjat ja jalkaterät saavat vähän hommia!

Hanna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *