Mitä on hyvä elämä?

Mitä on hyvä elämä? Olen menossa tänään Pieksämäelle puhumaan hyvästä elämästä. Omaan hyvään elämääni kuuluu mm. perhe, työ, liikunta, terveys, kaikenlainen hupi, muiden auttaminen, ruoka ja liikunta. On tärkeää myös olla tyytyväinen omiin tekemisiinsä ja saavutuksiinsa ja huomata kuinka hyvin asiat ovat. Muun muassa nämä ovat aiheita, joista puhun.

Viime torstai oli hyvä esimerkki monesta asiasta, jotka liittyvät hyvään elämään.

(Ohjelmalla on hullu nimi, mutta tuo perjantai tuossa lopussa kertoo sen, että kysymyksessä on tosiaan perjantaisin esitettävät jaksot, jotka ovat puolentunnin mittaisia ja joita mulla on ilo emännöidä. Kokkaamme ihania ruokia huippukokki Harri Syrjäsen johdolla. Viime perjantaina vieraana oli Seela Sella, edellisenä Anssi Kela ja tulevana perjantaina Marja Hintikka. Ohjelma tulee MTV3 kanavalta joka perjantai klo 18.30 ja löytyy tietty myös MTV-palvelusta. Kandee katsoa – me tehdään ihania ruokia ja käydään kiinnostavissa ravintoloissa ja muissa ruokaan liittyvissä paikoissa!)

Ensi viikolla vieraana on Marja HIntikka. Ja me tehdään mm. kummituskakkua! Älyttömän hyvää ja hauska idea halloweenkakkuun.

Spiikkihommien jälkeen, lähdin nauttimaan kahdesta ihanasta. Tyttärestäni Kirsikasta ja pikkuisesta tyttärenpojastani. Lähdimme kävelemään Töölöstä Sörnäisiin Marimekon ensi kevään mallistoesittelyyn. Kuljimme pitkin Töölönrantaa ja kurvasimme katsomaan vieläkin kukoistavia ruusuja Talvipuutarhaan. Ruska levittäytyi ympärillemme kaikkialla ja oli niin ihana kävellä! Olen istunut niin paljon, että kävely tuntuu aivan luksukselta.

Kukkaruukkuja! Siis ruukussa reikä pohjassa ja aluslautanen myös. Näihin vooi siis istuttaa. Kolme kokoa. Pehmeä väri antaa kasvin olla ykkönen.

Marimekon ensi kevät näytti raikkaalta, kukkaiselta ja heleältä. Oli hauskaa mennä sinne yhdessä Kirsikan kanssa. Olen käynyt noissa tilaisuuksissa vuosikausia ja nyt käyn niissä tyttäreni kanssa, siinä on oma fiiliksensä ja nyt mukana oli vielä tuo pieni lapsenlapsi. Niin kivaa!

Marimekon tilaisuudessa oli tajolla mm. pieniä pavlova-leivoksia, joissa maistuivat kesän marjat.
Saunaan, kylpylään ja kylpyhuoneeseen.

Ensimmäisiä haastattelujani televisioon tein Marimekossa silloin kun oma kuopukseni oli juuri syntynyt ja Kirsti Paakkanen oli aivan haltioissaan lapsestamme. Sain pikkuiselle Katri-vauvalle Marimekon Amerikan malliston vauvanvaatteita kokonaisen vuoren! (Osa niistä on tallella jossain, täytyy kaivaa ne esille!)

Ensi kevään mallisto oli kauniisti esillä, tuntui kuin olisi ollut keskellä aurinkoista kevätpäivää. Kauniiden asioiden näkeminen on aina tuottanut minulle suurta mielihyvää. Mieli lepää ja stressi vähenee. Selkeästi rentoudun kauneuden keskellä.

Ihana pliseerattu housuasu!
Tämä on haalari! Niin ihana!

Kotimatkalla pysähdyimme vielä juomaan kahvit Finlandiatalon kahvilassa, jossa on aivan huippuhyvät kahvikakut. Kestämättömän herkulliset – kunpa saisin niihin reseptit! Sinne tupsahti myös kuopukseni, joka sai viettää pienen täti-hetken vauvan kanssa. Nämä tilanteet ovat arkipäivän helmiä kyllä. Perhe ympärillä, puheen sorinaa ja vauvan tuoksua!

Autoin vielä Kirsikan ja pikkuisen kotiin kaikkien tavaroiden kanssa ja pienen hetken juttelemassa vauvan kanssa hoitopöydän äärellä ja sitten lähdin ajamaan kotiin.

Täti, vauva ja äiti. (Kaikki noi on MUN!!! JEIJ!)
Lauloin ja laskettelin loruja. Ai että!

Illalla juttelin mieheni kanssa ja kertoilin päivästäni. Tarkistin, että olin ottanut 13400 askelta, mikä on huomattavasti enemmän kuin normaalina työpäivänäni. Mutta sanoin kuitenkin miehelleni, että eihän se nyt paljoa ole. Vain noin vähän enemmän, kuin se 10.000 johon pitäisi päästä joka päivä. Pieni ärhädys ja jyrähdys kuului mieheni äänessä, kun hän sanoi, että ole nyt tyytyväinen! Sehän oli hyvä määrä, paljon enemmän kuin tavallisena päivänäsi. Älä aina vähättele itseäsi ja sitä mitä teet. Jäin miettimään tätä asiaa ja törmäsin siihen aivan tuota pikaa uudelleen valmistellessani luentoani.

Selasin kuva-arkistoni ruokakuvia. Harmittelen jatkuvasti, kun haluaisin tehdä hienompia kuvia. Valitan että kuvissani on sitä ja tätä vikaa. Mutta kun selasin vanhoja kuvia, olin vähän ymmälläni, nehän ovat hyviä! Ei mitään valittamista todellakaan.

Minulle ehdotetaan keittokirjan tekoa (yhdenhän olen jo yksin tehnytkin, kaksi ystävien kanssa yhdessä) mutta tuumaan mielessäni, etteivät ne mun reseptit nyt ihmeellisiä ole. Mutta kyllä ne ovat. Aivan upeita ruokia, kakkuja, jälkiruokia ja leivonnaisia. Jos jokainen ei olekaan huippu, niin kaikki ovat todellakin hyviä. Ja kuvat niin mahtavia. Tälle asialle on tehtävä jotakin. Onhan se hyvä, että haluaa olla parempi, mutta täytyy myös iloita onnistumisista ja olla tyytyväinen touhuihinsa.

Onnellista sunnuntaita, jos olet Pieksämäellä, tule moikkaaman. Luento alkaa klo 13.00

Hanna

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *