Makuuhuoneen täydellinen muodonmuutos

Kaupallinen yhteistyö: Rusta

Tiedätkö mikä on kummitushuone? Se on kodissa oleva huone, josta joku on muuttanut pois. Huone, jota ei käytetä. Tai käytetään kyllä, nimittäin varastona. Siellä vietetään turhan tavaran kokoontumisajoja. Se on romuhuone. Nyt esittelyssä romuhuoneen muodonmuutos!

Meidän kummitushuoneen oli aika kadota. Jotain oli tehtävä ja sisustin huoneen uusiksi Rustan valikoimilla. Hämmästyin Rustassa kahta asiaa – valtavaa sisustustavaroiden valikoimaa ja yllättävän halpoja hintoja. Sain muutettua kummitushuoneen kauniiksi ja viihtyisäksi omaksi tilakseni todella edullisesti. Aina kun teemme TV-ohjelmia sisustuksesta, katsojat haluavat tietää hinnat, siksi kirjaan ne kaikki nyt kuvateksteihin – nauttikaa!

Ennen

Tai hiukan jälkeen. Nämä kuvat on otettu sen jälkeen, kun kaikki ylimääräiset tavarat on roudattu pois.

Safarituolit on appivanhempieni mökiltä, jonne ne on ostettu todennäköisesti Askosta, joskus 70-luvun puolenvälin tienoilla. Mökin remontin yhteydessä, ne olivat joutumassa pihatuoleiksi säiden armoille. Pelastin ne meille – meillä kun sitä tilaa oli tyhjissä huoneissa ja tuolit ovat minusta huippuhienot!
En pidä huoneen tapetista, mutta sen vaihdan joskus myöhemmin. Voi olla että lopputulosta katsoessa sen merkitys ei enää ole niin voimakas, kuin tässä kuvassa.

Meidän kolme tytärtämme ovat jo aikaa sitten muuttaneet pois kotoa. Lähtiessään he eivät ottaneet mukaansa ihan kaikkia omia tavaroitaan ja pikkuhiljaa he unohtivat omistavansa yhtä ja toista. Soittimia, pieniä huonekaluja, astioita – sitä sun tätä. Huoneet jäivät eksyneen näköisiksi ja vähän lohduttomiksi. Tiloiksi, joilla ei ollut mitään virkaa.

Huoneisiin ei oikeastaan ole ollut enää juuri asiaa, mutta kuten useimmilla meistä, kaikenlaista tavaraa alkoi kertyä nurkkiin. Ne sai mukavasti pois silmistä viemällä ne yläkertaan, tyhjiin ja lopulta ei niin tyhjiin huoneisiin. Toinen kerros muuttui tarpeettomien ja unohdettujen tavaroiden varastoksi. Siellä oli myös hyvä säilyttää ja sovitella kuvausvaatteita, joita välillä on parikin rekillistä.

Järjestin pois kaiken ylimääräisen ja edessäni aukeni temmellyskenttä, johon aloin sisustaa itselleni pikku buduaaria. Ah tuo sana kuulostaa niin ihanalta! Huonetta voi kyllä kutsua myös makuuhuoneeksi tai vierashuoneeksikin.

Leveä sänky on huoneen suurin kaluste. En halunnut pedata sitä perinteiseen tyyliin, vaan tein siitä huoneen sydämen, suuren sylin, divaanin johon voi heittäytyä uneksimaan ja katsomaan ikkunasta puiden oksia, tähtitaivasta valon liikkeitä.

Helmalakana Kia 19,90 € Pussilakanasetti Elsaform 100% puuvillaa 24,90 € Pyöreät tyynyt 4,99 €/kpl Lampaantalja 49,90 € Koristetyyny Savanna 12,90 € Torkkupeitto Elsaform 100% villaa 39,90 € Kori Alfons 19,90 €
Matto Elsaform Astrid 159,50 Kehykset 50x70cm 16,90 €/kpl Julisteet 7,99 € kpl

Vaihdoin entisen valkoisen rimssuhelmalakanan harmaaseen suoraan malliin, lisäämään fiilistä suuresta sohvasta. Puin täkin pehmeään, harmaaseen puuvillaiseen pussilakanaan enkä peittänyt vuodetta sängynpäällisellä lainkaan. Sen sijaan vedin täkin valumaan alas sängyn etureunasta, jolloin seinän viereen jäi parikymmentä senttiä patjaa paljaaksi. Sen tilan täytin upeilla tyynyillä.

Aivan seinän viereen laitoin 50×60 cm tyynyjä, joihin laitoin puuvillaiset tyynynpäälliset ja niiden eteen nojaamaan kauniit pyöreät samettipallerot. Jämäkkyyttä ja eloa toin vielä kahdella savanni-aiheisella tyynyllä. Vuoteen viimeisteli kaunis villahuopa sekä kihara lampaantalja, josta tuli pari muhkeiden pampaheinien kanssa. Oooh kuinka ihanaa tuolla divaanimaisella vuoteella onkaan loikoilla!

Ihastuin eläväpintaiseen, käsinkudottuun villasekoitemattoon (60% villa 40% polyesteri) jossa on paksut kauniit hapsut. Villa hylkii likaa ja tahroja ja on lämmin jalan alla. Olin erittäin otettu Rustan todella laajasta ja kauniista mattovalikomasta. Valikoimaan kuuluu 240 erilaista erittäin edullista mattoa.

Peili Matteo 9,90 € (Seinäpeilin teline löytyi kotoa kaapista) maljakko 4,90€ Pioni 2,99€, Lampunjalka Rio 14,90 Lampunvarjostin Abu Dhabi 11,90

Vanhan sivupöydän vaurioitunut pinta ei oikeastaan haittaa yhtään. Laitoin pöydän sängyn päätyyn ja siihen valaisimen, kauniin ja jämäkän kultakehyksisen peilin ja pionin, joka ei lakastu!

Muodonmuutos syntyi näistä elementeistä

 • Erilaisten struktuurien yhdistelmät pinnoissa kuten punokset, pörrö, pehmeys, karheus, kovuus. Sellaiset pinnat joita tekee mieli koskettaa.
 • Pehmeät, murretut ja luonnolliset värit
 • Luonnonmateriaalit
 • Kerroksellisuus, se että tilassa on uutta, vanhaa ja eri tyylejä sekaisin
 • Viherkasvien käyttö
 • Rentous
 • Valo elää tilassa

Pintoja

Matossa ja korissa toistuu salmiakkikuvio. Monenlaista punottua pintaa ja pehmeitä hapsuja.
Himmeästi kiiltävää samettia ja pehmeää, kiharaa lampaan karvaa.
Pehmeitä värejä ja erilaisia materiaaleja.
Sahalaitaa, salmiakkia, kiveä, lasia ja puuta
Pehmeää villaa ja salmiakkiruudukkoa

Ikkunoiden edessä oli valmiiksi pimentävät rullaverhot, joten saatoin valita verhot vapaasti. Pohdin monia vaihtoehtoja, harmaata pitsiä, harmaata ja rosaa samettia, mutta valkoinen läpikuultavuus vei voiton. Olen valkoisten verhojen ystävä, koska minusta ne tuovat valoa tilaan. Verhotankokin oli jo huoneessa sopivasti valmiina, joten minun tarvitsi vain pujottaa verhot paikoilleen.

Vanha kultakehyksinen peili sai väistyä. Sen korvasi suuri pyöreä peili, joka sopii tänne paremmin. Pampaheinät ja vuoripalmu tuovat eloa ja pehmeyttä huoneesen. Pampaheinien kuivista röyhyistä irtoaa hahtuvia ja ne kannattaakin ottaa paketista ulos ulkona ja suihkuttaa niihin sen jälkeen hiuslakkaa, niin pölyäminen vähenee.

Ripustin kolme punottua kynttilälyhtyä roikkumaan katosta Rustasta ostamallani mustalla ketjulla. Se hetki kun ilta saapuu ja sytytän lyhtyihin kynttilät on taianomainen. En oikein malttanut lähteä nukkumaan, kun elokuun hämärässä illassa makoilin divaaniksi muuttuneella sängylläni ja katsein lyhtyjen varjoja seinillä. Jos oikeiden kynttilöiden käyttö arvelluttaa, löytyy Rustasta myös hienoja ledikynttilöitä ja sisustusvaloketjuja, joitä voi käyttää lyhdyissä myös.

Kaksi pientä pöytää ovat magopuuta ja sopivat erinomaisesti lattian väriin, mutta laitoin niiden päälle palmukuvioiset tabletit, että vuoripalmuni sai jonkun kaverin huoneeseen.

Pampaheinät 3kpl paketti 9,99 €, Peili Hugo 27,90 Verhopari Linn 11,20 €
Korilyhty Grace 19,90 € (sisällä on lasi kynttilää varten)
Pöytäpari Bob, mangoa 49,90, Tuoksukynttilä Harmony 2,25€
Maljakko Leona 14,90 Maljakko mini 3kpl 3,99 €

Kun ilta saapuu

Niin ihana tunnelma!
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Huoneesta tuli mielestäni aivan napakymppi! Viihdyn siellä tekemättä mitään, mikä on poukkoilevalle elämäntyylilleni ja työlleni erittäin hyvää vastapainoa. Sitäpaitsi yläkerran tilanne on ahdistanut minua, mutta aikaa sen kunnostamiselle ei vain ole oikein läytynyt, eikä ehkä huvitustakaan. Kaikki uudet asiat huoneessa palmua lukuunottamatta hankin Rustasta. Tuli hyvä mieli siitä, ettei lopputulos maksanut maltaita sekä siitä että valikoimissa oli paljon luonnonmateriaaleja – villaa ja puuvillaa – jotka kestävät käytössä kauniina.

Love,

Hanna

Blogia saa mielellään jakaa.

Olisi kiva tavata myös somessa: Instagram @hannasumari ⎮ Linkedin FB FB-blogi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

12 kommenttia

 1. Mariitta 21.08.2020

  Kaunista ja harmonista.

  Vastaa
  • hannasumari 21.08.2020

   Kiitos Mariitta kauniista kommentistasi ❤️
   Hanna

   Vastaa
 2. Satu 21.08.2020

  Upea tila! Sain tästä monta vinkkiä omalle kuistille jota parhaillaan remontoin.

  Vastaa
  • hannasumari 23.08.2020

   Kiitos Satu tästä – ihanaa kuula ❤️
   Tuli hyvä mieli!
   Hanna

   Vastaa
 3. Nimetön 22.08.2020

  Tämä sisustustylli on tämänhetken trendi, ymmärrän kaupallinen yhteistyö . Hanna taitaa buduaarinsa luomisen ja tunnelman. Sisustuksessasi on ihanat tuolit , niistä et maininnut mitään jotka minua mielytti ja viehätti. Haluan mainita vielä , mielstäni Kirsikka Simbergin sisustustyyli hipoo täydellisyyttä se ajattomuus ja aitous, ihailen hänen taitojaan. Näyttää olevan teidän suvussa perinne tyylitaju, joka on ainutlaatuista.

  Vastaa
  • hannasumari 23.08.2020

   Kiitos ihanasta viestistä, jonka välitin myös Kirsikalle. Hänellä on todellakin silmää tyylillä ja kauneudelle, ihailen hänen tyyliään itsekin suuresti.
   En tajunnut, että tuolien tarina jä pois blogista. Olin höpissyt sen ainoastaan IG-storyyn. Nyt korjasin asian tilan blogin kuvatekstiin, jossa lukee nyt näin:

   ”Safarituolit on appivanhempieni mökiltä, jonne ne on ostettu todennäköisesti Askosta, joskus 70-luvun puolenvälin tienoilla. Mökin remontin yhteydessä, ne olivat joutumassa pihatuoleiksi säiden armoille. Pelastin ne meille – meillä kun sitä tilaa oli tyhjissä huoneissa ja tuolit ovat minusta huippuhienot!”

   Ihanaa loppukesää ja alkavaa syksyä ja kiitos kun luet ja kommentoit blogiani!
   Hanna

   Vastaa
   • Nimetön 23.08.2020

    Kiitos Hanna, ai ne ovat Askon tuolit todellakin huippuhienot.

    Vastaa
 4. Omppu 22.08.2020

  Minunkin silmään pisti entisen kummitushuoneen tuolit. Olis kiva kuulla niiden tarina.

  Vastaa
  • hannasumari 23.08.2020

   Hei Omppu,
   Luulin kirjoittaneeni blogiin tuolien tarinan, mutta olinkin höpissyt sen vain IG-storyyn. Nyt korjasin asian ja kirjoitin tämän blogin kuvatekstiin:
   ”Safarituolit on appivanhempieni mökiltä, jonne ne on ostettu todennäköisesti Askosta, joskus 70-luvun puolenvälin tienoilla. Mökin remontin yhteydessä, ne olivat joutumassa pihatuoleiksi säiden armoille. Pelastin ne meille – meillä kun sitä tilaa oli tyhjissä huoneissa ja tuolit ovat minusta huippuhienot!”
   Ihanaa kun luet ja kommentoit blogiani!
   Hanna

   Vastaa
   • Omppu 23.08.2020

    Kiitos vastauksestasi, onneksi pelastit tuolit ovat ihan arvotuolit ja kotimaista tuotantoa, ihanat ovat. En ole missään aikaisemmin nähnyt, ajattelin mielessäni että ovat tanskalaiset.

    Vastaa
 5. Pirjo 24.08.2020

  Hei, siis todellakin aivan ihana ja ajaton sisustus. Kiitos myös hinnoista, Suomenojan Rustaan tieni syksymmällä vie.

  Vastaa
 6. Vierailija 25.08.2020

  Nuo tuolit, aivan älyttömän hienot! <3

  Rustasta valitut krääsät sen sijaan…ei näytä yhtään samaa tyyliä edustavilta milta muu kotisi. Tilat on tosi tunnelmalliset ja kauniit, somisteet, anteeksi, suorastaan rumia ja sellaisia että vaikea uskoa sinun moisia kehuneen Kaunein koti/mökki asunnoissa! Erikoinen yhteistyö, Rustalla kun on ihan nättejäkin tavaroita. 😳

  Vastaa