Kurpitsat siellä ja kurpitsat täällä!

Nyt mä väsäsinkin maljakon kurpitsasta! Valitsin kaupan kauneimman kurpitsan ja kaivesrin siihen säilyketölkin kokoisen reijän. Kaivoin sisältä kaikki siemenet pois ja tungin tyhjän tomaattimurskapurkin kurpitsan sisään. Sitten tein kukka-asetelman (onks toi asetelmä? Mä tykkään vähän villeistä kimpuista…) purkkiin ja lopuksi kaadoin purkkiin vettä terävänokkaisella kastelukannulla. Ei kannata kaataa vettä valmiiksi, koska kun kukkien varret täyttävät purkkia, vedet voi tulvia reunan yli. Must toi on hieno! Kannattaa laittaa pöydän ja kurpitsan väliin jotain, ettei pöytään jää jälkeä.
Mä myös pesin sisältä kaivamani siemenet ja paahdoin niistä snäksejä. ihan älyttömän hyviä ja helppoja tehdä. Itse kurpitsa menee maljakkona vähän hukkaan, koska ei sitä viitsi vaasina käytön jälkeen enää syödä. Mutta syötäväksi voi ostaa toisen!

Näin teet mausteisia kurpitsan siemeniä:
Pese siemenet ensin niin, ettei niihin jää yhtään kurpitsan hedelmälihaa. Kuivaa siemenet talouspaperilla. Laita kulhoon pari ruokalusikallista öljyä ja mausteita. Esimerkiksi juustokuminaa, cayennepippuria, paprikajauhetta tai parmesania ja oreganoa tai sekoita joukkoon mantelilastuja lisää mausteeksi savustettua paprikajauhetta (saa tavallisista ruokakaupoista. Myydään pienessä peltirasiassa. Kysy kauppiaalta) Sekoita joukkoon kurpitsan siemenet, sekoita ja levitä leivinpaperilla vuoratulle pellille. paahda uunissa 180° noin 10 minuuttia tai kunnes siemenet ovat kauniin ruskeita. anna jäähtyä ja nauti 🙂
Hilpeää syksyä 😉
Hanna