Viittamuotia

Istuin nojatuolissani kirjoittamassa, kun mieheni kysyi mitä oikein mietin niin kovasti. Sanoin, etten tiedä kuinka aloittaisin blogitekstin ponchoista. Sain neuvon oitis!

– kerro Clint Eastwoodista

– tä?

– no Clintillä oli poncho siinä leffassa….mikä se nyt oli…

Teen Google-kuvahaun ”poncho Clint Eastwood” ja toden totta, elokuvassa Vain muutaman dollarin tähden, hänellä oli päällään vihreä poncho. (Kuvahaun tulos on aika hauska – siitä käy ilmi, että Clint-tyyppisiä ponchoja myydään edelleen. Leffa on tehty  vuonna 1965 mutta ponchohan on klassikko!)

Nyt Vuoden nuori suunnittelija 2015 –palkinnon saanut Rolf Ekroth on suunnitellut moderneja viittoja ja ponchoja miehille. Aika villejä ja hauskoja. Mutta yhtäkaikki viitta on nyt hot ja pop. Itsekin olen innostunut niistä ja sunnuntain ihana kuulas syyspäivä vei minut tyttäreni kanssa Träskendan puistoon kolme ihanuutta mukanani. Eli oh lallaa – tää on muotijuttu!

Vuoden nuori suunnittelija Rolf Ekroth ja ponchot.  kuva Messukeskus
Vuoden nuori suunnittelija Rolf Ekroth ja ponchot.
kuva Messukeskus

Kudottu poncho on Balmuirin viime kevään löytöni ja siihen kuuluu vielä pipo ja irtohihatkin. Vähän epäilin, kuinka paljon sille tulee käyttöä, mutta se on osoittautunut superkivaksi. Se toimii t-paidan ja villapuseron kanssa ja usien heitän sen nahkatakin päälle ja se lämmittää ihanasti. Kuin suuri muhkea kaulaliina, sillä erotuksella että se pysyy paremmin päällä. Kassin kantaminenkin sujuu aivan mallikkaasti olkapäällä, ponchon alla. Sitä vähän epäilin, mutta turhaan.

IMG_5590

IMG_5593

IMG_5583

Tummanruskea viitta on Beck Söndegaardin ja se on Nougatista. Materiaali on 100% villaa ja viitta on pehmeä ja kevyt ja pysyy erittäin hyvin päällä, mikä on suuri ilo! Viitastahan voisi ajatella että se on hankala ja putoilee ja sitä saa kokoajan korjailla. (Sellaiset vaatteet on liian ärsyttäviä minulle, vaatteen täytyy pysyä siinä mihin se kuuluu, on raivostuttavaa, jos jotain on kokoajan nyittävä) Materiaali on sopivan ohutta niin että viitta toimii sekä ulkona että sisällä. Ajattelin kokeilla sitä myös leveän ruskean vyön ja turkoosien korujen kanssa. Olisi pitänyt ottaa rekvisiittakassi mukaan puistoon…!

IMG_5527

Rakastan Träskendan tammien sammaleen peittämiä oksia.
Rakastan Träskendan tammien sammaleen peittämiä oksia.

IMG_5537

IMG_5531

Mitä pidemmälle syksy ja talvi etenee sitä enemmän kaipaan kirkkaita värejä vaatteisiin. Ja sitä vähemmän niitä löytyy kaupoista. Punainen on väri, joka on parhaimmillaan luonnon materiaaleissa, tekokuiduissa se näyttää helposti halvalta. Viittani on alpakkalampaan villaa ja se on suloisen pehmeä. Kude- ja loimilangat ovat erivärisiä, joten viitan alapuoli on pehmeästi beigen ja punaisen sekoitusta ja hapsut on beiget. Se tekee minusta viitasta monikäyttöisemmän. Viitta on Balmuirin syksyn mallistosta.

IMG_5649

IMG_5664

Olen pitänyt molempia viittoja sohvan ja nojatuolin reunalla sisustusta piritämässä ja siitä ne on helppo myös ottaa hartioita lämmittämään.

Puiden varjot on niin kauniita
Puiden varjot on niin kauniita

IMG_5669

Ihanaa kuulasta syksyä – lämmöllä

Hanna

Ruskean viitan olen saanut lahjaksi Nougatista ja punaisen Balmuirilta. Beigen ponchon olen ostanut.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *