Rintaliivienkäyttöpakko!

Oi oi oi oi – Aamulehti kuinka avasitkaan aamumme: ”Näyttelijä Jonna Järnefet juhli ilman rintaliivejä – ikävä ilmiö yleistynyt Linnassa” *

” Linnan juhlissa oli näkyvissä ilmiö, jossa naiset ovat panostaneet juhlapukeutumiseen, mutta unohtaneet sen, mitä ei näy päälle päin.

Esimerkiksi kuvankaunis Jonna Järnefelt juhli ilman rintaliivejä.

– Hänen tyylinsä oli muuten todella trendikäs. Hän oli upea, hillitty, hallittu kokonaisuus kampausta myöten. Mutta rintaliivit puuttuivat aivan selkeästi, suunnittelija Marika Mansikkamäki toteaa.”

Ai puuttuivat rintaliivit! Vieläpä aivan selkeästi! Millä vuosituhannella elämmekään? Kukaan ei ole missään määrännyt, että naisten tulisi käyttää rintaliivejä. Sen voi ihan jokainen nainen päättä itse. Jotkut käyttävät siksi, että rinnat tarvitsevat tukea. Jotkut siksi, että niin on tapana tehdä. Monet siksi, että saisivat rintansa näyttämään suuremmilta. Jotkut siksi, että rinnat eivät ole pystyt ja kiinteät kuten ”kalenterityttökuvissa, joihin kuvataan jonkinlaista – tuskin naisten luomaa – unelmaa.

Vaatteet istuvat enimmäkseen paremmin, jos alla on rintaliivit. Mutta ei se mikään sääntö ole. Ei niiden käyttö, eikä vaatteen parempi istuvuus. Esimerkiksi tässä tapauksessa rintaliivit olisivat pilanneet puvun ihanan valuvan glamourin.

Ja mitä ihmettä tarkoittaa ”ikävä ilmiö”? Aivan kuin puhuttaisiin jostain koulukiusaamisesta tai roskien heittelemisestä maahan.

Jokaisella on taatusti oikeus pukeutua niihin alusvaatteisiin, jotka itse haluaa päälleen pistää.

Hieno ja arvokas tilaisuus antaa omat määreensä pukeutumiselle pukukoodin lisäksi, mutta kyseessä oleva asu oli kantajansa päällä elegantti. Ei millään tavalla roisi tai epäsiveä. Se nyt vaan on niin, että naisilla on rinnat. Ja nännit. Miehilläkin on. Kuinkahan moni muuten juhli ilman alushousuja? Ai kaameeta!

Hanna

* Aamulehti korjasi otsikon tänään iltapäivällä klo 14.18

”Muokkaus 7.12. kello 14.18 poistettu otsikosta ja jutusta arvottava sana. Aamulehti haluaa korostaa, että jokaisella on oikeus vartaloonsa ja pukeutumistyyliinsä. Juttu käsittelee sitä, kuinka alusvaatteilla voi korostaa kaunista pukua.

Aamulehti pahoittelee aiempaa sanavalintaa.” 

Silti mielestäni koko juttu koskien yhden juhlavieraan alusvaatteiden käyttötapaa on absurdi, epäkohtelias ja asiaton.

Sama

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

9 kommenttia

 1. Pia Mikkonen 08.12.2016

  Jonna Järnefelt oli puvussaan ja hiuksissaan huikaisevan kaunis ja liikkui puvussaan kuin jumalatar!

  Vastaa
  • Hanna 11.12.2016

   Juuri niin! B oheemin tyylikäs ja glamöröösi! I just loved her!
   Hanna

   Vastaa
 2. Soili 08.12.2016

  Samaa mieltä edellä olevan kanssa.
  Yleensä rintaliiveistä olen sitä mieltä, että jokainen käyttäköön niitä oman mieltymyksensä mukaan. Sitä vain jouduin ihmettelemään tässä eräänä päivänä, kun lähdin etsimään 4-vuotiaalle tyttären tyttärelle aluspaitaa, kuinka vähän tavallisia hihattomia aluspaitoja lapsille oli myynnissä. Löytyi kyllä jos jonkinlaista rintaliiviä muistuttavaa yläosaa tosi pienillekin.

  Vastaa
  • Hanna 11.12.2016

   Samaa mieltä kanssasi. Lapset saisivat olla ihan vain lapsia. Olen myös monasti ihmetellyt kaiikea sitä mitä heille on tarjolla!
   Hanna

   Vastaa
 3. Anitta Koivuranta 08.12.2016

  Merja Rehnin dissaus on käsittämätöntä. Upea, uhkaa rotunainen. Jos pienirintainen näyttäisi suhteessa saman verran ihoa, kukaan ei puhuisi mitään.

  Vastaa
  • Hanna 11.12.2016

   En pidä ollenkaan siitä että asuja ja ihmisä arvostellaan näissä juhlissa. Tulee hirveän ikävä fiilis siitä.
   Hanna

   Vastaa
 4. Jonne 08.12.2016

  Minusta tällaisen jutun julkaiseminen sanomalehdessä ja netissä,on ilmiselvästi henkilön seksuaalista ahdistelua. Onko Aamulehdessä 14-vuotiaita syrjäytyneitä poikia töissä vai miten tämä on selitettävissä?

  Vastaa
 5. Sirkka 08.12.2016

  Merja Rehnin asu oli järkyttävä, ei lainkaan tilaisuuteen sopiva. Asiantuntijatkin totesivat että puku oli jostain syystä valunut liian alas. Jonna Järnefeltin asukin näytti joissakin kuvissa liian paljastavalta. Nuoren naisen kiinteät rinnat saavat näkyä juhlasussa, mutta vanhempi nainen on tyylikkäämpi vähän peittävämmässä asussa. Itsenäisyyspäivän juhlat ovat niin julkinen tilaisuus että pukeutumiseen kannattaa kiinnittää erityistä huomiota, muualla asut olisivat käyneet hyvin.

  Vastaa
  • Rose 11.12.2016

   Olen samaa mieltä Merja Rehnin asusta. Se oli hämmentävän roisi. Olisi ollut aivan eri asia jos se olisi istunut kantajansa päällä.
   Jos miespuolinen juhlija olisi esiintynyt puoli penistä paljaana, siitäkin olisi todennäköisesti keskusteltu lehdissä, turuilla ja toreilla.

   Vastaa