Aamuvirkku funtsailee

Tääällä mä taas kukun aamutuimaan. Kello on 6.30 ja heräsin 4.45 pirteänä kuin peipponen. Puoliso nukkuu vieressä ja ollaan siis pikkuisella lomamatkalla ja tilaa mun pirteydelle on oman pääni verran. Hotellihuoneessa jos alkaa jotain puuhata, niin kyllähän siihen puoliso herää. On siis toimittava pään sisällä. Ai kaameeta kuinka tyhjältä pää voikaan tuntua. Ja mikä kumma siinä onkaan, että kun pää on tyhjä ja makaat pimeässä huoneessa hiiren hiljaa, pää alkaa täyttyä huolilla.

On se jotenkin huvittavaa, että kun on tyhjyys täytettävänä ja sen voisi täyttää haaveilla tulevista matkoista, muistoilla hauskoista hetkistä ja kaikenlaisella pelleilyllä, niin miten sinne alkaa kertyä vain mustia pilviä, tekemättömiä töitä lisättynä asioilla joita haluaisi juuri nyt tehdä mutta ei voi. Esimerkiksi juuri nyt olisi aikaa punnertaa, tehdä vatsarutistuksia, pitkiä venytyksiä ja lankuttaa. Mutta enhän voi, koska siihen nyt takuulla toinen herää.

IMG_6934

 

IMG_6938 IMG_6952

Voisi myös mennä lenkille ja katsomaan auringon nousua, mutta mahdotonta lähteä kolisematta liikkeelle. Viimeistään oven kiinni painaminen herättäisi takuuvarmasti.

Niinpä istun nyt pimeässä kylpyhuoneessa, koska valot nyt varmasti herättävät ja tässä kylppärissä on lasiovi ja jos valot sytyttää ne näkyvät koko huoneeseen.

Nämä hotellihuoneiden lasiset ovet ja seinät on muuten typerin idea ikinä. Mikähän älynväläys se lienee? Ymmärrän että niiden myötä saadaan ahtauteen tilan tuntua. Mutta jos nyt olen aivan rehellinen, en kaipaa vessassa tai suihkussa avaraa fiilistä, yhtä paljon kuin yksityisyyttä. Ja jos mennään seinän toiselle puolelle, niin en kyllä kaipaa huoneeseenkaan tilantuntua, jos sen täyttää pytyllä istuva ihminen – jos ymmärrätte mitä tarkoitan.

IMG_7032

 

IMG_6985

Mutta palaan nyt pään sisäiseen maailmaan, joka on nyt se paikka jossa voin oleilla häiritsemättä muita. Tiedättekö The Secret –kirjan? Se on elämäntapaopas, jossa kerrotaan kuinka universumi antaa sinulle kaiken mitä haluat ja tarvitset, kunhan olet kiitollinen kaikesta mitä sinulla jo on ja siitäkin mitä ei vielä ole mutta haluat saada. Tykkään siitä ajatuksesta ja olen huomannut että sehän kyllä toimii, kuten kaikki aarrekarttajutut ja vastaavatkin. Kun on hyvällä mielellä ja kiitollinen kaikesta asiat sujuvat kepeästi ja ihania juttuja tapahtuu. Hyväfiilis vetää puoleensa hyviä juttuja. Kun taas negatiivinen fiilis ja ikävien asioiden korostamien vetää puoleensa ikäviä juttuja aina vain enemmän. Joten nyt olisi minunkin tärkeää täyttää nuppini hyvillä jutuilla ja nähdä asioiden valoisat puolet. Se on kyllä oikeasti erittäin helppo homma. Koska oikeasti kaikilla asioilla on positiivinen puolensa ja jos ei ole sen voi keksiä itse. Nytkin tämän aamuisen turhan aikaisen herätyksen hyvät puolet ovat että ei ole vaikeaa siirtyä huomenna Suomen aikaan, kun tänään lennämme kotiin, saan nukuttua koneessa ja aika menee nopeammin, olen ehtinyt suunnitella miten pakkaan kamat kahteen laukkuun ja pakkaaminen käy nopeammin. Lisäksi löysin kuva-arkistostani yhden kuvan joka ilahdutti tytärtäni.

IMG_6960

No niin, kohta hotellin aamiaiselle, siellä parasta on valmiiksi kuoritut hedelmät joita on ihana valokoima: appelsiineja, veriappelsiineja, hunajamelonia, mandariineja ja ananasta. Ja kahvin ja puuron on keittänyt joku muu kuin minä!

 

Iloa päivään – hyvällä mielellä

Hanna

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *