Kasvosiirtopotilas, minä ja turpiin saanut juoppo saa saman palvelun

Niin usein saa kuulla arvostelua suomalaisesta terveydenhoidosta, mutta minä ainakin kiitän sydämeni pohjasta hoidosta, jota olen saanut.

Tänään tiedotettiin Suomessa alkuvuodesta tehdystä kasvojen siirtoleikkauksesta. Koskaan aiemmin ei Suomessa eikä koko Pohjoismaissa ole tällaista leikkausta tehty. Siihen on valmistauduttu vuosia ja leikkaus kesti 21 tuntia. Mukana oli 11 kirurgia ja noin 20 hoitajaa.

Yksi tähän operaatioon osallistuneista kirurgeista, Jyrki Törnwall, leikkasi minulta suusyövän vuonna 2004. Leikkaus tehtiin Helsingin kirurgisessa sairaalassa, jossa viivyin toipumassa viisi päivää. Sali jossa makasin oli suuri ja vuoteet olivat erotettu toisistaan vain verhoilla. Lääkäri ja hoitajat sanoivat, että minulla kävi tuuri, koska samaan aikaan ei sattunut tulemaan korjattavaksi yhtään turpaansa saanutta juoppoa. Ai miksikö? Koska sali oli suhteellisen rauhallinen.

Pointti on se, että tässä meidän hienossa maassa jokainen saa samaa hoitoa oli kyseessä katujen kulkuri, juoppo, toimittaja tai pormestari. Samat lääkärit leikkaavat maailman 35:nen kasvojensiirron, kuin paikkaavat vauriot tappelussa murtuneesta leuasta.

 

Nostan tänään maljan siirtoleikkauksen tehneelle ryhmälle ja suomalaiselle terveydenhoitohenkilökunnalle sekä potilaalle, joka toivottavasti toipuu hienosti. Toivon hänelle kaikkea parasta. Toivon myös, että Suomi pystyy pitämään kiinni tästä upeasta järjestelmästä.

 

Hanna

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

3 kommenttia

 1. Kikka 24.02.2016

  Kiitos Hanna kirjoituksestasi. Olen itse hoitaja ja itse nyt sairaana sängyn pohjalla(kylläkin vain flunssassa ja ehkä selviän tästä;) ). Kirjoitukseksi lämmitti kovasti ja olet piristänyt kovasti päivääni. Kerrankin ihminen, joka ymmärtää ja arvostaa oikeita asioita työssämme.Olen lukenut tänään suurimman osan blogeistasi ja olen naureskellut sydämeni pohjasta tarinoillesi(voi johtua ehkä kuumehoureestanikin..)Olet varsinainen soulmateni jos näin voi sanoa kirjoituksiesi perusteella. Olet ihanan positiivinen ja särmikkään rehellinen ihminen. Toivon kaikkea hyvää sinulle ja perheellisesi.

  PS.Asun samalla kylällä ja kukkakaupan suhteen olit niin oikeassa:)

  T.k

  Vastaa
  • hannasumari 25.02.2016

   Hei Kikka!
   Kiitos ihanasta ihanasta viestistä! Väillä naurattaa itseänikin noi omat jutut…. Ja eiks oo kurja homma toi kukkakauppa juttu. Mutta ehkä se paranee nyt? Ja sinä myös. Hoitajat on maanpäälisiä enkeleitä! Lohduttajia ja vaikka mitä. teet supertärkeää työtä – kiitos kun teet!
   Onnea ja iloa kasapäin myös sinulle ja perheellesi!
   Hanna

   Vastaa
 2. PIPSA 25.02.2016

  hei kuka voitti rannekkeen….

  Vastaa