Lomaluksusta Saarenmaalla

Hip hei ja haloo! Täällä sitä ollaan LOMALLA! Ja lomamoodissa. Ihan ihmeellinen pudotus kiireestä ja säädöstä lomaan ja ihanuuteen.

Tässä istun ja kirjoitan tätä tekstiä. Päässä on Jarin hattu, koska oma jäi kotiin.
Tässä istun ja kirjoitan tätä tekstiä. Päässä on Jarin hattu, koska oma jäi kotiin.

Vielä viime viikko oli aikamoista hulinaa. Kuvattiin Suomen kauneimpia koteja ja oli haettava esiintymisasuja ja koruja ja palautettava tavaroita. Palavereja aamuisin ja pitkiä ajomatkoja iltapäivisin. Illalla myöhään kotiin ja seuraavan kuvauspäivän asut kuntoon. Perjantaina olin kotona kahdeksan aikaan illalla ja pakkasin lomakamat kassiin ja kaaduin sänkyyn. Nukuin huonosti kuin mikäkin. Heräsin lopulta kokonaan neljältä ja 5.45 lähdin hakemaan ystävääni mukaan Saarenmaalle. Laivan lähtöaika oli 7.30 ja satamassa piti olla 6.30

Ajelin ihan rauhassa kohti Oulunkylää, mutta olin aavistuksen epävarma osaanko perille. Laitoin kaverilleni viestin, että lähettää minulle osoitteensa. Laitoin sen auton navigaattoriin. No, mullahan ei ollut rillejä päässä ja niinhän siinä sitten kävi, että ensin ajoin yhden risteyksen ohi ja jouduin ajamaan varmasti 10 km että pääsin takaisin oikealle tielle. Paitsi että olin silloinkin väärällä tiellä. Ai miksikö? No koska ei olleet ne rillit päässä, niin olin kirjoittanut osoitteen navigaattoriin väärin. Kaikesta tästä seurasi pieni ahdistus ja kiireen tynkä sekä palkinto, jonka suuruus selviää vasta kun sakko saapuu kotiin…

No joo se on semmosta. Laivamatkat menivät mukavasti ja kun saavuimme Saarenmaalle olin yhtäkkiä ihan poikki. Siis todellakin ihan poikki. Nukahdin heti pihasohvaan puoleksi tunniksi ja olin loppuillan kuin se karhu, mikä se on? Laiskiainen? Makasin riippumatossa ja notkuin nojatuolissa. Kamalan paha olo koko ajan. Menin nukkumaan ajoissa ja pelkäsin, että herään migreeniin. Mutta niin ei onneksi käynyt.

Sunnuntaina aamiainen
Sunnuntaina aamiainen

 

Hanna ja Hanna. Kaks just herännyttä. Toinen Hanna kysyi multa olenko aina niin energinen heti sängystä noustua. oon mä koska elämä! Jesss!
Hanna ja Hanna. Kaks just herännyttä. Toinen Hanna kysyi multa olenko aina niin energinen heti sängystä noustua. oon mä koska elämä! Jesss!

 

Tänään syötiin aamupala ulkona, koska aurinko paistoi
Tänään syötiin aamupala ulkona, koska aurinko paistoi

Eilinen ja tämä päivä on mennyt hokemalla koko ajan samaa laulua. ”Mul on niin ihanaa, mul on niin hyvä olo” Kaikki stressi jäi taakse ja täällä on ihanaa. Mä olen siis meidän Saarenmaan paikassa. (Josta on juttu myös viimeisimmässä Apu-lehdessä.)

Täällä on jo kanttarelleja ja torilta saa ostaa metsämansikoita ja tuuli on lempeää. Unikot kukkivat ja on aivan hiljaista. Kävimme fillareilla kyläkaupassa ja sen seinällä oli lappu, jossa ilmoitettiin hierojasta, joka tulee kotiin. Meillä kävi mieletön tuuri ja hieroja pääsi meille melkein saman tien. Se oli aivan luksusta eikä maksanut kuin 20€/tunti.

nam nam!
nam nam!
IMG_1352 (1)

 

Nää unikot ja unikkopellot on jotqain liian ihanaa!
Nää unikot ja unikkopellot on jotqain liian ihanaa!

Tänään kävin kasvohoidossa Kuresaaressa ja kosmetologi kysyi minulta vain yhden kysymyksen: Haluatko rypyt pois? No arvaatteko mitä vastasin?!! Hahahahah! Sanoin KYLLÄ ja sitten alkoi hoito ja samalla minun päiväuneni. Kun heräsin ja hoito oli ohi, olin tietysti rypytön. Maksoin 75 min hoidosta 56€ ja lähdin kahville.

Otettiin kaverini (hänenkin nimensä on Hanna) kanssa kahvit ja viisi leivonnaista, maksoivat 10,30€. Napoleon-leivos, juustokakku, karamellipulla, marsipaanipulla ja raparperipulla. Nam nam. Syötiinkö kaikki? Arvaa!

meidän leivarit ja pullat!
meidän leivarit ja pullat!

Ja koko päivän ainakin kerran tunnissa olen sanonut: kyllä on ihanaa.

En oikein ymmärrä, kuinka nopeasti kiire jäi taa. Mutta olen niin kiitollinen siitä, että on töitä ja lomaa. (Ja ihan hullun kiitollinen mun perheestä, mutta en voi kirjoittaa siitä, koska tulis niin imelää luettavaa, ettei sitä kukaan kestäis.)

Ai joo – ja se tavaroiden pakkaus perjantai-iltana ei mennyt sit tietenkään ihan putkeen. Kotiin jäi vaikka mitä, esimerkiksi mun oma hattu. Mutta tärkein on mukana – lomamieli!

 

Love

Hanna

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

5 kommenttia

 1. Tuulikki 04.07.2016

  Ihanaa lomaa sinulle, Hanna!!
  On se luksusta päästä vaihteeksi pois tavallisista arkiympyröistä, kiireestä ja työstä – lataamaan akkuja, ja sen toteuttamiseen sinulla on mitä parhaimmat puitteet!!

  Vastaa
  • hannasumari 04.07.2016

   Kiitos Tuulikki ja ihanaa kesää sinulle.
   Hanna

   Vastaa
 2. Ode 05.07.2016

  Saarenmaa! Unikot! Leivonnaiset! Hieroja! Täydellisyys! Kyllä tuonne pitää päästä – ei nyt siis ihan just teidän mökille vaan ylipäätään Saarenmaalle.

  Vastaa
 3. MAAJA 05.07.2016

  Voi sinua Energia-Hanna ! En ehdi aina kaikkia kirjoituksiasi lukea, kun niitä tulee tiuhaan tahtiin. Muistan myös nämä unikot Saarenmaalta. Mahdollisesti teemme tänä kesänä myös retken sinne. Nyt ollaan vielä mökillä ja täälläkin löytyi metsästä mustikoita sekä kanttarelleja, niin että eka kastike jo tehty ja mustikka-piapoo (en tiedä kuinka se kirjoitetaan, mutta täälläpäin tätä syödään…) myös nautittu. Nauti kesästä ja herkuista ! Terveusiä Pusulasta !

  Vastaa
  • hannasumari 05.07.2016

   Hei Maaja!
   Mustikka piapoo kuulostaa mahtavalta! Voisitko antaa sen reseptin? En ole koskaan kuullut siitä!

   Hanna

   Vastaa