Matkakuumetta

Mun matkakaveri ja minä Etelä-Afrikassa Pöytävuorella vuosi sitten. Nyt määränpää on lähempänä.
Mun matkakaveri ja minä Etelä-Afrikassa Pöytävuorella vuosi sitten. Nyt määränpää on lähempänä.

Ihanaaaaa!!! Pieni breikki ja seikkailu tiedossa! Lähden tyttäreni Katrin kanssa torstaina Berliiniin. Lalalalalalalaaa!!! (Ilohyppelyä!) Nuorten kanssa on kiva matkustaa, koska heillä on aina niin raikkaita ajatuksia siitä mitä tehdään ja energiaa ja intoa keksiä aina jotain kivoja uusia juttuja.

Tsadaaaa!
Tsadaaaa! Matkavekalta tuli kirje jossa on lentoaikataulut, varausnumerot ja matkaohjelma

Olen ollut Berliinissä kerran aikaisemminkin, vajaa kymmenen vuotta sitten. Katri oli silloinkin mukana, mutta silloinen pikkutyttö on nyt nuori nainen ja kiinnostuksen kohteet ovat muuttuneet. Joten kun mietimme minne olisi ihanaa lähteä ja katsoimme Matkavekan vaihtoehtoja päädyimme lopulta lähtemään Berliiniin uudelleen. Valinta ei kyllä ollut helppo, koska valikoimaa oli pilvin pimein. Pariisi olisi ihana, samoin Dublin ja Budapest, puhumattakaan Roomasta. Mutta Berliini veti lopulta pisimmän korren sekä sen historian että nykyhetken takia. Minusta tuntuu, että Berliini on jotenkin ihanan tuore. Siellä tapahtuu kokoajan uusia asioita, se elää ihanasti.

Matkamme alkaa siis torstaiaamuna varhain. Matkan on järjestänyt Matkavekka, eli meillä on helppoa, koska kaikki on hoidettu meille valmiiksi: lennot, hotelli ja kuljetuslentokentältä hotelliin. Sikäli hyvä homma, että olen kova jännittämään, kun teen matkavaruksia itse netistä. Syykin on ihan helppo ymmärtää. Mieheni on aina hoitanut kaikki perheemme matkat alusta loppuun. Kaikenlaisten lomakkeiden täyttämien on minulle suurta tuskaa. Tapahtui se sitten netissä tai ihan perinteisesti paperilla. Asiat tuppaavat menemään väärille riveille ja kaikenlaisia päivämäärävirheitä tapahtuu helposti. Viimeksi kun varasin matkan itse reissu olin vähällä vähän venähtää…

Olin Inarissa ja kotiin lähtiessäni hämmästelin, kuinka tyhjä ja autio Inarin kenttä oli. Kun olin aikani haahuillut terminaalissa, löysin yhden työntekijän ja ihmettelin, miksi monitorissa ei näkynyt lentoani lainkaan. ”Koska täältä ei tänään lähde konetta aamupäivällä” Just just. Katsoin lippuani epäuskoisena ja totesin, että olin varannut paluuni usean kuukauden päähän. Onneksi en ollut kauempana, vaikka uusi lippu oli kallis, ei se onneksi ollut sairaankallis! (Reissun hinta kyllä vähän nousi siitä, kun löysin kentältä ihanan violetin mohairkaulahuivin, joka oli pakko saada…)

Tällaiset ohjelmalliset kaupunkilomat, joissa matkanjärjestäjä hoitaa matkaajat hotelliin ja hintaan kuuluu muutama valmis retki, on minusta kivoja, koska on paljon ihmisiä, jotka eivät oikein uskalla tai osaa hoitaa matkoja, varauksia ja retkiä itse. Voi olla kieliongelmia mutta suuri halu matkustaa, mutta jos vatsa on sekaisin jo pelkästä ajatuksesta suoriutua kaikesta itse, niin eihän se kivaa ole.

Valmiin matka ehdoton etu on huolettomuus. Meidän Berliinin matkaamme kuuluu myös kaksi mielenkiintoista retkeä. Heti aluksi, kun saavumme perille, meitä on vastassa suomalainen opas ja matkaa alkaa hänen vetämällään kiertoajelulla kaupungissa. Erittäin kiva juttu, koska hotellihuoneen saa käyttöön vasta puolen päivän jälkeen. Yleensä siinä sitten joko kiskot laukkuasi aamupäivän mukanasi paikasta toiseen tai viet sen säilöön hotelliin ja palaat kaupungille. Siihen menee taas turhaan aikaa. Lisäksi aamutuimaan kaikki on kiinni ja se saapumisaamu menee näin ollen usein helposti vähän hukkaan. Nyt sen sijaan kierrämme Berliinin tärkeimmät nähtävyydet ja se homma on mukavasti suoritettu ilman, että minun täytyy itse päivittää historian tietojani. Joka tapauksessa Berliinin matkaajan on nähtävä Branderburgin portti, Checpoint Charlie, Holokaustimuistomerkki ja Valtiopäivätalo, sekä muutama muu tärkeä paikka. Samalla saa jonkinlaisen käsityksen kaupungin olemuksesta ja pääsee muutenkin kartalle.

Hyvä opas osaa kertoa mieleenpainuvasti asioita ja matkasta saa enemmän irti. Itse asiassa sitä varmaan kannattaisi käydä opastetulla kiertoajelulla myös kotikaupungissaan. Varmaan kuulisi monta uutta juttua, joista ei aiemmin ole ollut harmaatakaan aavistusta.

Matkamme hintaan sisältyy myös risteily Spree joella, joka on meille ihan uusi juttu. Odotan sitä innolla ja olen jo käynyt katsomassa netistä kuvia sen reitiltä. Näyttää juuri siltä kuin olen odottanutkin – boheemilta! Mahtavaa!

Matkanjärjestelyt omalta osaltani kilpistyvät tietenkin matkalaukun pakkaamiseen. Mitä ottaisin mukaan? Olen fantastinen pakkaaja. Saan laukkuun mahtumaan mitä tahansa eikä mikään mene rikki. Ainoa ongelma on se, että mukana on aina väärät vaatteet. Nyt onneni on se, että Berliini on kyllä shoppailijan paratiisi ja hotellimme on aivan ostoskadun vierellä. Esimerkiksi manner-Euroopan suurin tavaratalo Kaufhaus des Westens eli KaDeWe palvelee kuuden hehtaarin laajuudellaan varmaan ihan riittävästi, joten ehkä sieltä löytyy apu, jos jotain jää puuttumaan. (Ehkä otan tyhjän matkalaukun??) No leikki sikseen, mutta yksi asia Saksassa on jota rakastan – isoja kenkiä. Berliinin asukasluku reuna-alueineen on vain piirun alle koko Suomen asukasluvun, joten valikoimaa piisaa myös minun 41,5 kokoiselle jalalleni. Suurimman ostoskeskuksen lisäksi aiomme mennä ehkä makeimpaan, jonka nimi on Bikini Berlin. Katri bongasi sen yhdestä englantilaisesta blogista. Blogin mukaan Bikini Berlin on super tyylikäs ja sen ikkunoista näkyy Berliinin kuuluisa eläintarha.

Sää vähän mietityttää, jos vaikka sataa. Mutta vaikka ei ulkona vaeltaisikaan, niin kyllä sisätiloja riittää tutkittavaksi.

Reichstag
Reichstag

Yksi niistä on Valtiopäivätalon (Reichstag) ihmeellinen lasikupu. Sinne haluan kiivetä. Voi olla etten pysty, koska minulla on karmea korkeanpaikan kammo. Modernisoitu Reichstag, joka alun perin valmistui vuonna 1894 on huikea yhdistelmä perinteistä ja modernia ja se yhdistelmä kiehtoo minua aina. Ja hei – sehän on kuin me matkaajat – Katri ja minä!

Perästä kuuluu! Eli odottakaahan matkaraportteja!

Hanna & Katri

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

2 kommenttia

 1. Maaja Puisto 12.04.2016

  Tehokasta matkaa teille ! Kyllä nuorten kanssa on todella kiva matkustaa. Olin just meidän lapsenlapsen Iinan (22) kanssa USA:ssa. Berliini on nähty n 5 v sitten ja pitäisi mennä uudestaan. Jos ehditte, siellä on mielenkiintoinen kirpputori ja joinakin päivinä Karaoke ulkona. Myös DDR museo käytiin. Mutta ainahan jää jotain, kun ei joka paikkaan ehdi. Terveisin Maaja

  Vastaa
 2. hannasumari 18.04.2016

  Kiitos! Karaoke ulkona unohtui kokonaan! ens kerralla!

  Hanna

  Vastaa