Pirteyttä pirtelöistä – energiaa palleroista!

Millaisen tyypin näet silmiesi edessäsi, jos pyydän sinua kuvittelemaan proteiiniravintolisää käyttävän ihmisen? Ehkä ensimmäiseksi tulee mieleen suurikokoinen hyvin lihaksikas, todella ruskeahipiäinen mies tai tiukassa, pienessä treenitopissa poseeraava nainen. Hipiä kiiltää hiukan ja lihakset erottuvat selvästi?

Minä olen mieltänyt proteiinijauheet ja palautusjuomat todella kovaa treenaavien ihmisten jutuiksi. En mitenkään ainakaan ajatellut, että joku proteiinipirtelö kuulusi tavallisen virkanaisen, vanhuksen tai minun elämääni mitenkään. Miksi joisin jotain jauheesta tehtyä proteiinilisää? Ja kuinka paljon proteiinia edes pitäisi nauttia? Hirveästi asiaa ei selvennä, että proteiinia tulisi saada 1,1-1,3 grammaa painokiloa kohti päivässä. Asia on tuntunut siis kaiken kaikkiaan vieraalta ja jopa turhalta. Mutta eihän se olekaan niin! Proteiinipirtelöt sopivat kaikille ja ovat huippunäppäriä. Olen hurahtanut, tervetuloa mukaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ihminen tarvitsee reilut 80g proteiinia päivässä. Jos harrastaa liikuntaa aktiivisesti määrä nousee noin 100 grammaan. Myös ikääntyvät ihmiset tarvitsevat reilummin proteiinia (paradoksaalista kyllä, sillä ikääntyville ei aina ruoka niin maistu). Esimerkiksi 8,5 dl maitoa 250 g broileria tai 300 g kalaa sisältää 60 g proteiinia.

Jos haluat laskea oman proteiinin tarpeesi päivässä laskuri löytyy täältä.

Siis helppo homma. Jos lounaalla ja päivällisellä syön kanaa tai kalaa, kuten usein syön, pitäisi välipaloissa olla vielä vähän lisää. Proteiinipitoinen rahka, on kuulunut vakkarivälipaloihini jo kolme vuotta. Proteiini pitää hyvin nälkää, mutta rahka kyllästyttää välillä. Vaihtelu on tervetullutta.

Syön välipaloja todella monissa paikoissa. Autossa, kotona, kuntosalilla, lentokeoissa, junissa, juonto- ja luentokeikoilla. Milloin missäkin. Heraproteiinilisät ja proteiinivälipalajauheet toimivat matkaeväinä tosi hyvin. Ne ovat siistejä ja helppoja. Onko pikkuisen kivaa juoda mansikkapirtelöä yhtäkkiä kesken päivän! Tämä on se paras juttu, sillä uudet PROfeel tuotteet maistuvat niin järkyttävän hyviltä. Mansikkajuoma on kuin lapsuuden mansikkapirtelöä. Eikä siinä ole lainkaan lisättyä sokeria, mikä on hyvä, koska vältän sitä.

Jauheita on siis kahta sorttia. PROfeel heraproteiinilisä (punainen pussi) ja PROfeel proteiinivälipalajauhe (sininen pussi). Erotuksena on se, että välipalajauheessa on proteiinin lisäksi myös hiilihydraatteja. Teen siitä juoman treenin jälkeen palautusjuomaksi. On tosi tärkeää saada sekä proteiineja että hiilareita heti urheilun jälkeen. Muuten iskee väsymys, joka kestää pitkään. Kroppa tarvitsee energiaa ja rakennusaineita palautumiseen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Heraproteiinilisästä teen juoman iltapalaksi tai välipalaksi kun teen kevyitä töitä. Aika kivaa istua koneen äärellä kirjoittamassa ja juoda suklaa- tai mansikkapirtelöä. Parasta jauheissa on niiden helppous. Ne kulkevat niin hyvin mukana joko valmiiksi sekoitettuna tai juomapullon pohjalla odottamassa vettä tai maitoa joukkoonsa. Juoma sekoittuu hyvin ravistaenkin, blenderiä ei välttämättä tarvita.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lentäminen on ollut haastavin tapa tehdä matkaa välipalojen kannalta. Rahkaa ei saa viedä koneeseen ja koneesta ei saa ostaa terveellisiä ja vähäkalorisia syötäviä. Nyt pakkaan desilitran jauhetta valmiiksi pussiin ja ostan koneesta vettä. Olen niin tyytyväinen ja kroppa kiittää. Energiataso pysyy tasaisena, nälkä poissa eikä suuhun eksy karkkia, pullaa tai suklaata. Vältyn energiapiikeiltä joiden jälkeen tulee kurja väsymys.

näyttävät lihapullita, mutta ovat herkkupalleroita - mysli- eli energiaplloja!
näyttävät lihapullita, mutta ovat herkkupalleroita – mysli- eli energiaplloja!

PROfeel heraproteiinilisää on neljää makua jo mainitsemieni mansikan ja suklaan lisäksi on vielä vanilja ja maustamaton jauhe. Heraproteiinijauheet sopivat hyvin sekoitettaviksi puuroon, mysliin tai smoothieen. Minä tein mysli/proteiinipalleroita joita syön välipalaksi kahvin kanssa. Tuli todella hyviä! Maku on herkullinen ja kaukana kaupan valmiiden energiapatukoiden kummallisesta aromista. Lisäsin reseptiin maustamatonta proteiinijauhetta. Pari palleroa voi laittaa myös laukkuun, kun käärii palleron kääreeseen.

 

Energiapllot

3,5 + 1,5 dl kaurahiutaleita

1 dl PROfeel maustamatonta heraproteiinijauhetta

1 dl raakakaakaonibsejä

1 dl pellavansiemeniä

1 dl kuivattuja karpaloita

1,5 dl maapähkinävoita

1 dl vettä

0,5 dl juoksevaa hunajaa

Jauha blenderissä 3,5 dl kaurahiutaleita jauhoksi. Sekoita yhteen kaurajauho, jäljellä olevat 1,5 dl kaurahiutaleita. Heraproteiinijauho, kaakaonibsit, pellavansiemenet ja pieneksi pilkotut karpalot.

Sekoita hyvin keskenään maapähkinävoi, vesi ja juokseva hunaja. Kaada seos kauraseokseen ja sekoita hyvin.

Muodosta seoksesta palloja ja säilytä ne jääkaapissa.

Ihanaa energistä viikonloppua!

Hanna

 

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

7 kommenttia

 1. Elenna 14.10.2016

  Miksi ei kaupallista yhteistyötä mainittu ?

  Vastaa
 2. Hanna 15.10.2016

  Elenna – kyllä se lukee tuolla ihan ensimmäisenä. Nyt vaan silmä käteen ja katsomaan! Ja sitten tekemään proteiinipirtelöä Valion PROfeel heraproteiinijauheella.
  Pus pus
  terveisin
  Hanna Sumari

  Vastaa
 3. Tuula 15.10.2016

  Onko näissä maitoa, mistä tämä herajauhe tulee. Kun ei voi käyttää mitään maitotuotteita, ilman ettei tulisi vatsavaivoja.

  Vastaa
  • hannasumari 17.10.2016

   Tuote on heraproteiinia eli tehty kotimaisesta maidosta mutta on laktoositon.
   Hanna

   Vastaa
 4. Ansku 17.10.2016

  Kaikki arjen helpotus on aina jees ja hyvin tervetullutta. Itsekin kirjoitin juuri terveellisestä välipalauutuudesta 🙂

  Vastaa
  • hannasumari 17.10.2016

   Olen aivan hurahtanut noihin pulvereihin. En jaksa tehdä kokoajan jotain ruokaa nyt kun lapsetkin on poissa!
   Hanna

   Vastaa
 5. […] tärkeä on palautusjuoma ihan tavallisen kävelylenkinkin jälkeen? Olen kirjoittanut jauheista täällä, jos haluat tutustua niihin tarkemmin. Kilpailuaika on yksi viikko ja kilpailu päättyy 03.09.2017 […]

  Vastaa