Minun vuoteni alkaa aina syksystä. Hassusti se kyllä loppuu joulukuun viimeiseen päivään, mutta kestää silti 12 kuukautta. Syksyssä on alkamisen tunnelma. Koulun alku oli aina tosi kivaa. Uudet vihkot, kirjat, koululaukku ja kouluvaatteet ja vanhat kaverit, joita ei ollut nähnyt koko kesänä. Minun syksyni on myös aina sisältänyt tukun hyviä päätöksiä ja uusia alkuja.
Tänä syksynä tavoitteena on lisätä liikunnan määrää ja vähentää turhaan tietokoneella vietettävää aikaa. Liikkumisessa oli kurja tauko kesällä ja se vaikutti hyvinvointiini ratkaisevasti. Sain kunnon opetuksen. Onneksi olo parani heti, kun liikunnasta tuli taas säännöllistä. Nyt aion vielä ottaa ohjelmaan uusia lajeja pikku hiljaa.
Seuraavana vuorossa on ruokarytmin palauttamien kuosiin. Kun syön kolmen tunnin välein, energiatasoni pysyy tasaisena ja oloni kevyt ja hyvä. Olen silti herkkusuu ja arvostan ruuan hyvää makua. Hyvin ja rakkaudella tehdystä, kevyestä ruuasta tulee hyvä mieli, vatsa täyttyy sopivasti ja energia lisääntyy. Raskaasta ruuasta tulee raskas ja saamaton olo.
Välipaloilla on ruokavaliossani iso merkitys. Lumo-proteiinirahkasta saa ihania aamu-, ilta- ja välipaloja ja juhlaherkkujakin, vaikka se on sellaisenaankin hyvää. Kesän kuvausreissuilla laukussani oli aina pieni pehmeä, pakastimessa jäädytettävä kylmälaukku, jonne mahtuu juuri sopivasti kaksi Lumoa. Niitä on kivaa syödä, koska ne maistuvat hyviltä, niissä on paljon proteiinia, joka pitää nälän poissa, ne ovat laktoosittomia eikä niissä ole lisättyä sokeria. Sekin on kiva asia että Lumo on kotimainen herkku. Lumoja on kolmea eri makua: Kuningatar, vanilja sekä mandariini-juustokakku, josta muodostui oma suosikkini. Voit lukea lisää Lumosta täältä
Eilen tuunasin itselleni ihanat Lumo herkut. Aamupalaksi tuorepuuron, välipalaksi kerrosherkun purkkiin, jonka otin mukaan salille ja illaksi tein jäätelöpuikkoja telkkarin edessä syötäviksi. Ohjeet on helpot, kannattaa kokeilla! Sallittu herkku on syksyn juttu. Ja jokainen ateria saa maistua hyvältä ja tehdä hyvää.
Tuorepuurot paranevat jos puurohiutaleet saavat turvota yön yli nesteessä, mutta se ei ole välttämätöntä. Kun puuroa tekee turpoamaan, sitä kannattaa tehdä kerralla enemmän, niin on mistä ottaa, kun nälkä koittaa.
Lumo Mandariini-juustokakku tuorepuuro
1 prk Mandariini-juustoakku Lumo-proteiinirahkaa
1 dl kaurahiutaleita
1 dl omenatuoremehua
tuoreita marjoja tai hedelmäpaloja
kuorellisia mantelita
saksanpähkinöitä
Laita kaurahiutaleet turpoamaan omenamehuun yön ajaksi jääkaappiin. Sekoita aamulla joukkoon purkillinen Lumo-proteiinirahkaa. Lisää pinnalle hedelmäpaloja, marjoa sekä manteleita ja saksanpähkinöitä.
Vinkki: Saat tuorepuurosta helpon evään kun laitat kaikki aineet valmiiksi sekaisin tiiviiseen astiaan ja lisäät joukkoon jäisiä pakastemarjoja. Puuro tekeytyy muutamassa tunnissa ja pysyy kylmänä jäisten marjojen avulla, jotka sulavat juuri sopivasti, kun on aika syödä välipala.
Lumo Kuningatar kerrosvälipala
1 prk Kuningatar Lumo-proteiinirahkaa
½ dl kaurahiutaleita
½ dl mantelimaitoa
4 rkl chiahyytelöä
tuoreita marjoja tai hedelmiä maun mukaan
Chia hyytelö:
2 rkl chian siemeniä
1 ½ dl mantelimaitoa
Chia-hyytelö
Teen chia-hyytelöä aina vähän enemmän valmiiksi jääkaappiin koska se säilyy jääkaapissa mainiosti pari viikkoa. Sekoitussuhde on 2 rkl chian siemeniä ja 1,5 dl nestettä. Nyt käytin mantelimaitoa, mutta vesi tai mikä tahansa neste käy yhtä hyvin. Sekoita neste chian siemeniin ja anna turvota muutama minuutti. Sekoita uudelleen ja anna turvota vähintään 5-10 minuuttia tai yön yli ja hyytelö on valmista.
Sekoita ½ dl mantelimaitoa ja ½ dl kaurahiutaleita sekä 1 purkki Lumoa keskenään. Lusikoi seos purkin pohjalle. Lisää neljä ruokalusikallista chiahyytelöä ja lado päälle niin paljon marjoja kuin purkkiin mahtuu. Kierrä kansi kiinni ja ota herkkueväs mukaan töihin tai salille.
Vinkki: voit käyttää marjojen sijaan myös raastettua omenaa, johon sekoitat ruokalusikallisen sitruunaa tai limeä ja maun mukaan kanelia. Tähän yhditelmään sopii hyvin Lumo vanilja.
Herkku on myös kivaa tarjottavaa brunssilla. Tee silloin kerrosherkku juomalseihin.
Lumo-jäätelöt
Jäätelöiden tekeminen on helppoa ja hauskaa. Sekoitat vain Lumo-proteiinirahkaan joko tuoreita pakastettuja marjoja ja lusikoit rahkan jäätelömuotteihin. Kun kaikki muotit ovat täynnä, kopisuttele ja ravistele muottia niin, että saat kaikki ilmakuplat pois rahkan seasta ja massa on tasaisesti muotissa.
Saat jäätelöt pois muoteiista pitämällä niitä hetken kuumassa vedessä.
Kunigatar-Lumon jäätymistulos oli tasaisempi pinnaltaan, kuin Lumo mandariini-juustokakun, mutta maku ja oli molemmissa hyvä, eikä niissä ollut kummassakaan jäähileitä sisällä. Yhdestä purkista tuli kolme jäätelöä! Kolme jätskiä siis saattoi popsia leffaa katsoessa hyvällä omallatunnolla! Jess!
Hyvää syksyn alkua ja hyviä hetkiä ruokapöydässä, oli se sitten missä tahanasa!
Hanna