Saunassa meillä Saarenmaalla

IMG_9552 (1)

Tämä kevät ja alkukesä on ollut tosi kiireinen. Viimeiset viikot varsinkin, kun olen reissannut työn merkeissä ympäri Suomea. Eilen aamupäivä oli töistä vapaa ja kävin kaupungissa hoitamassa muutaman asian – kiireessä totta kai. Kun ajoin takaisin kotiin ja astuin tuossa meidän pihalla ulos autosta, tuntui kun olisin tullut paratiisiin. Kuulin lintujen laulun voimakkaammin kuin liikenteen melun. Tajusin taas kerran, että minun on mahdotonta muuttaa kaupunkiin. Tarvitsen hiljaisuutta.

Sitten alkoi taas hoppu ja työpäivä päättyi Raaseporissa kahdeksan aikaan illalla. Ajoimme työkavereiden kanssa kotiin ja sain mieheltäni viestin: tuletko saunaan? Aaahhh – no ihan takuulla! Kuinka ihanaa on rentoutua siellä hiljaisessa lämmössä, antaa lihasten kireyden ja ajatusten rentoutua. Siirtyä pois kiireestä rauhaan. Joskin hoppu jatkuu vielä seuraavina päivinä.

On kuitenkin yksi paikka, jossa kiire ei tavoita minua ollenkaan. Se on Saarenmaan talomme. Teimme siellä jutun Luhta Homen  Aalto-pyyhkeistä nettiin keväällä juuri, kun luonto alkoi vihertää. Lähdin sinne etukäteen laittamaan paikkoja kuntoon talven jäljiltä. Siitä tulikin aikamoinen setti. Näin seinän vieressä hiiren papanan ja siitä seurasi raivokas yhden vuorokauden mittainen suursiivous. Kaikki mikä irti lähti päätyi ulos piiskattavaksi ja pölytettäväksi. Pesin kaikki astiat ja tietysti lattiat, pöydät, tuolit – aivan kaiken. Tarkoitukseni oli ollut tehdä normaali siivous ja sitten keskittyä istuttamaan kukkia ja laittamaan paikkoja sillä lailla kauniiksi, tiedättehän.

No loppu hyvin – kaikki hyvin. Hiiren papanoita ei löytynyt enempää ja talo on siisti. Osa kukista jäi istuttamatta, mutta parempi siisti koti, kuin kukkiva terassi.

Pian ajoivat kuvaaja Johanna Myllymäki ja meikkitaiteilija Ida Jokikunnas pihaan. Ihanat tyypit! Istuimme hetken, he kotiutuivat meille, söimme vähän tomaattipiirasta ja siitä se sitten lähti. Aloimme kuvata ”Hannan Aalto-hetkeä”. Ja sehän on saunahetki. Tai oikeastaan se ihana tunne mikä on saunan jälkeen. Usein otan viimeiseksi jääkylmän suihkun ja kietoudun sen jälkeen kuumaan, löylyssä lämmenneeseen pyyhkeeseen ja istun ihan hetkeksi vielä lauteille. Silloin lämpö jää minuun pitkäksi aikaa. Katso kaikki saunakuvat täältä. Osallistu myös kilpauluun Instagarmissa jakamalla oma Aalto-hetkesi hashtageilla #aaltohetki ja #luhtahome ja voita Luhta Homen upea tuotepaketti.

Kuvauksissa oli hyvä meininki!

hannamaria (1) hanna (1)

 

Johanna pakenee aurinkoa, nähdäkseen kameran näytöstä miltä kuva näyttää. "Foliohattu"?
Johanna pakenee aurinkoa, nähdäkseen kameran näytöstä miltä kuva näyttää. ”Foliohattu”?
IMG_9504
Hmmm - minulla vain pyyhe, kuvaajlla untuvatakki!
Hmmm – minulla vain pyyhe, kuvaajlla untuvatakki!

Juuri nyt haluaisin olla taas Idan ja Johannan kanssaan siellä pöydän ääressä juttelemassa. Nyt koko piha olisi kukassa, istuisimme ulkona ja kuulisimme kuinka kurjet huutavat läheisellä pellolla. Heidän kanssaan oli kiinnostavaa jutella. He viipyivät meillä kaksi yötä ja ehdimme käydä myös Kuresaaressa, johon meiltä ajaa vain vartin. On kyllä nastaa tehdä töitä joita teen, tässä tutustuu niin upeisiin ihmisiin, joista jää hyvä mieli pitkäksi aikaa. On myös ihanaa, kun tietokone on pullollaan kuvia, joita selatessa pääsee takaisin elettyihin hetkiin ja tuokioihin. Saunakuvat antavat pienen tovin lomaa ja rauhaa, kun niihin palaa.

Muutama kesäkuva Saarenamaan talosta on pakko laittaa tänne – niin ihanaa siellä on kun kaikki kukkii!

IMG_7349 IMG_7340

 

IMG_7514

IMG_1375

Ihanaa viikkoa – muista osallistua kilpauluun!

Hanna

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

3 kommenttia

 1. Leena Sinervo 15.06.2016

  Hanna Sumarille
  Pakko meilata tätä kautta,kun ei muuta tietä pääse enkä edelleenkään halua face bookiin.Olet ollut ja olet edelleen TV-inhokkini n:ro 1.Ohjelmassa Suomen kaunein koti esittelet vaatteitasi etkä koteja.Jopka kerta uusi asu ja jotenkin saat ne tuntumaan A-asialta
  .Tätä ei toinen juontaja tee.Pohjanoteeraus oli valkoinen pitsipaita,jonka alla MUSTAT rintsikat.Olet yli 50 v.TYYLITÖNTÄ !
  Ja puheet sitten MAHTAVAA ja IHANAA !!Olet ohjelman tyrkky ja viet mielelläsi pääosan muilta.
  Vaihtakaa tuomareita jo vähitellen toivon minä

  Vastaa
 2. Tiina 17.06.2016

  Tuo kakkoskotisi on kyllä sen näköinen paikka että voi ihanuus! Kuvienkin välityksellä aistii rauhan. Ja mitä kukintaa. Huoh.

  Vastaa
  • hannasumari 20.06.2016

   Kiitos ja terveiset täältä Saarenmaalta – onhan tää mulle paratiisi!

   Hanna

   Vastaa