Auto huoltoon – uhka vai mahdollisuus?

Uudet autot kiinnostaa ja vanhat - jos ne ovat tarpeeksi vanhoja! Näitä ihmettelin Arizonassa. vaativat pientä laittoa...!
Uudet autot kiinnostaa ja vanhat – jos ne ovat tarpeeksi vanhoja! Näitä ihmettelin Arizonassa. Vaativat pientä laittoa…!

Rakastan autoja ja autolla ajamista. Jos olisin upporikas, mulla olisi erilaisia autoja parkkihallillinen.

Sain aikanaan ajokortin pikku oveluudella. Isä ei millään suostunut päästämään minua autokouluun. Muut siskot olivat opetelleet ajamaan isän opastuksella, mutta minua hän ei jaksanut enää itse opettaa ja autokoulu oli hirveän kallis. Lopulta äiti komensi minut autokouluun isän ollessa matkoilla. Eipä auttanut faijan kuin hyväksyä tapahtunut kotiin palattuaan. Äiti perusteli asiaa sillä, että hän kortittomana tarvitsi kuskia isän poissa ollessa.

Ajo-opettajani oli keski-ikäinen seksistinen mies. Hän aloitti jokaisen tunnin samalla imelästi lausutulla fraasilla: Takki ja liivit pois. Ja vaati inssin läpäisyn jälkeen lahjaksi pullon Teacher’s viskiä, jota en tietenkään hänelle ostanut. Teoriaa taas opetti hulvaton ja legendaarinen TV:stä tuttu Enska Itkonen. Hänen oppinsa ovat vieläkin hyvin mielessäni.

Asia mitä isäni pelkäsi, tapahtui myös, eli aina kuin mahdollista ryöstin hänen autonsa ja kulutin aikaani ajelemalla pitkin poikin Etelä-Suomea. Meitä oli joukko tyyppejä, jotka ajelimme mieluusti eikä vissiin ihan koulun oppien mukaan.

Isällä oli hienoja autoja, mutta hän kohteli niitä kaltoin. Niitä ei huollettu, pesty eikä siivottu. Hän myös poltti pari askia tupakkaa päivässä, joten voitte arvata, ettei autokaan ollut savutonta aluetta.

Nuoruudesta jäi kammo autosta, joka voi simahtaa hetkenä minä hyvänsä ja omat autoni huollatan ja pesetän säännöllisesti.

Pihallamme on parkissa minun ja mieheni autojen lisäksi myös tyttäremme auto. Hän on opiskellut Tallinnassa ja palasi sieltä juuri kotiin. Päätin yllättää hänet kotiin tulon kunniaksi huollattamalla hänen autonsa. Katri ajelee WV Pololla, jolle piti tehdä määräaikaishuolto.

Soitin Mekonomenille ja varasin huoltoajan. Ilahduin siitä, että sain puhua ihmisen kanssa, joka tietää mitä autolle pitää tehdä ja saan hinta-arvion sekä arvion siitä kauanko työ kestää. Ajan voi kyllä varata myös netistä, samoin kuin pyytää tarjouksen työstä. Se on hyvä myös, se helpottaa autoelämää!

Tänne löytää helposti!
Tänne löytää helposti!
Varasin huollolle ajan heti aamusta ja marssin ovesta sisään klo 7.30
Varasin huollolle ajan heti aamusta ja marssin ovesta sisään klo 7.30
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Tarvikkeet ojennuksessa!
Tuonne se Katrin Polo kohta viedään. Siistiä! Tykkään!
Tuonne se Katrin Polo kohta viedään. Siistiä! Tykkään!

Mekonomen huoltaa kaikkia automerkkejä ja käyttää alkuperäisiä tai vastaavanlaatuisia varaosia, joten tehdastakuu säilyy ja varaosilla on kolmen vuoden takuu. Huoltokirjaan tulee merkintä ja leima, joka taas on tärkeää esimerkiksi silloin, kun autoa lähtee myymään.

Yllätyin oikeastaan aikalailla, kun vein auton Viinikan Mekonomille. Ensinnäkin oli nastaa, että paikka oli hyvin näkyvä, musta-keltainen julkisivu loisti kaukaa ja oli helppoa suunnistaa perille. Lisäksi siellä oli hirveän siistiä ja puhdasta. Palvelu oli tosi asiallista, eikä ollenkaan naista väheksyvää – sitäkin on nähty. Sain selkeät selitykset siitä mitä huoltoon kuuluu ja ehdotuksia ylimääräisistä toimenpiteistä, jotka olivat vielä tarjouksessa. Otinkin pakettiin vielä auton ilmastoinnin huollon ja desinfioinnin jotka maksoivat yhteensä vain 35 €. Sisäpuhdistus ja pesu maksoivat yhteensä 50€ ja otin vielä nekin.

Auto on valmis ja saan tarkan selvityksen siitä mitä sille tehtiin ja mitä mikin maksoi.
Auto on valmis ja saan tarkan selvityksen siitä mitä sille tehtiin ja mitä mikin maksoi.

 

Puhdas siltä ja ulkoa
Puhdas siltä ja ulkoa
hyvin on puhdistettu!
hyvin on puhdistettu!

Huomasin huollon oven vieressä kaksi polkupyörää, joissa oli Mekonomin logot ja värit. Ja arvasin oikein, sijaisauton lisäksi sieltä voi vuokrata myös fillarin! Ihan loistava juttu, jos vie auton huoltoon lähelle kotia tai työpaikkaa tai on kaunis ilma ja aikaa.

Sain myöhemmin puhelun huollosta ja kuulin, että takalasin pissapoika vuotaa nesteet auton moottoritilaan. Kysyivät että korjataanko vika, korjauksen hinnaksi tulee noin 50 €. Toki pyysin, että korjataan. Jos autosta löytyy joku yllättävä iso vika, jonka korjaus on kallista, on mukavaa tietää sekin, että sen voi maksaa myös osamaksulla. (Tai kuten autokauppias ystäväni sanoo – pätkärahalla!)

Olin tosi tyytyväinen palveluun ja nyt auto myös tuoksuu ihan toiselle, kuin huoltoon viedessäni. Sekä puhdistus että ilmastoinnin huolto ovat varmaan syynä raikkauteen. Tuntuu myös hyvältä että tyttären auto on ajovarma, kun kaikki on tarkistettu. Ja arvaatte varmaan kuinka iloiseksi Katri tuli tästä yllätyksestä. Auton huolto on ihan toimiva muuten synttärilahjanakin!

Suomessa on  23 Mekonomen Autohuoltoa, 17 eri paikkakunnalla. Jos olet jo käyttänyt autoasi niissä tai olet viemässä autosi sinne, kerro kokemuksistasi täällä ja voit voittaa autollesi seuraavan määräaikaishuollon ilmaiseksi.

Huollettu, pesty ja kunnossa - molemmat!
Huollettu, pesty ja kunnossa!

Nautinnollisia ajokilometrejä kaikille – ollaan kohteliaita ja huomaavaisia liikenteessä!

♥️

Hanna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

1 kommentti

  1. Aino Steiner 04.04.2017

    Olen käyttänyt Hangon Mekonemia. Siellä ihana Osku Merilanto, Osku lempinimi tietty, palvelee erittäin hyvin. Huolsi meidän kesäautoa.

    Vastaa