Bingoa! Cha Cha Cha ja Ha Ha Haa!

IMG_5740
Kuva: Kaisa Virtanen/Naiselo45+

Viime sunnuntaina mun Cha cha cha meni ihan bingoksi ja se toi mieleen koulumuistoja ammoisilta ajoilta, kun opettelin kertotaulua. Ei mennyt kertotaulut jakeluun. Tai meni siinä mielessä, että ymmärsin ne kyllä, mutta en millään maailman mahdilla meinannut oppia niitä ulkoa.

Siihen aikaan ei lukihäiriöstä tiedetty mitään. Tutustuin itsekin aiheeseen vasta nelikymppisenä, jolloin tajusin miksi mm. sekoitan helposti vasemman ja oikean, teen kirjoitusvirheitä ja asioiden ulkoa oppiminen on jäätävän hankalaa.

Tämä kaikki vaikuttaa myös tanssin oppimiseen, koreografian sisäistämiseen ja automatisoitumiseen, mutta en arvannut, että se olisi näin hullun hankalaa.

Annoin koreografian eri liikkeille nimiä ja kirjoitin koreografian paperille. Siellä oli sellaisia kuvioita kuin kisa, nipistys, juoksee, kohtaa, pyörii, napakka, ota vastus ja kerää. Tein mielikuvaharjoituksia tanssista. Pistin silmät kiinni ja tanssin mielikuvissani koko tanssin. Jos kesken kaiken tuli virhe, tarkistin paperista muuvit. Se tuntui toimivan tosi hyvin!

Meillä oli treenit harjoitussalilla vielä sunnuntainakin ja siellä me vedettiin koreografiaa läpi virheettömästi. Nastaa. Joten siitä vaan luottavaisin mielin Tanssii tähtien kanssa -studiolle. Siellä paketti alkoikin sitten hajota.

Studiolla kaikki parit tanssivat kolme kertaa tanssinsa livemusiikin tahtiin ja sitten on vielä kenraaliharjoitukset ennen suoraa TV-lähetystä. Pala palalta tanssini alkoi muuttua bingoksi. Joten sillä mentiin. Nyt koetan keksiä sen tavan, jolla oppisin koreografiat niin, ettei noin kävisi. Seuraava tanssi on tango ja oi, kuinka toivonkaan, ettei se olisi bingo!

Jutta Heleniuksen vaaleat kiharat. katsotaan siinä tiukasti silmiin toisiamme, vähän kuin nyrkkeilijät :D
Jutta Heleniuksen vaaleat kiharat. katsotaan siinä tiukasti silmiin toisiamme. Koetan imeä Jutan osaamista itseeni!

Tanssii tähtien kanssa joukkue, on upea. Kaikki kannustavat viimeiseen tippaan toisiaan ja oikeasti haluavat, että jokainen onnistuisi tanssissaan hienosti. Kaikki myös sanovat toisilleen vain ihania asioita. Mietin kuinka hienoa olisi, jos kaikki työpaikat olisivat sellaisia! Ajatelkaa! Eikö ole älytöntä, että se tuntuu utopialta?

Olen aina miettinyt ohjemaa katsoessani, että kuinkahan kamalalta tuntuu seistä pudotusuhan alla sinä rappusilla ja odottaa tuomiota. Siinähän musiikki soi ikuisuuden ja odottaminen kotisohvalla ohjelmaa katsoessa on tosi piinallista. Kun nyt itse seisoin siinä varmana putoamisestani, minulla ei ollut mitään hätää. Ajattelin kaikkia ihania asioita, joita on tapahtunut ohjelman teon aikana ja kuinka monta unelmaani on jo lyhyessä ajassa toteutunut. Kaiken huipentumana vielä se hetken glamour upeissa meikeissä, kampauksissa ja asuissa tehty esitys. Että tanssit kohdallani jatkuivat, oli täydellinen, ja tietysti iloinen, yllätys.

IMG_5742

 

Raili loihtii mulle sumusilmiä
Raili loihtii mulle sumusilmiä
Kukkuu - kauanko kestää, että sun kutrit laitetaan?
Kukkuu – kauanko kestää, että sun kutrit laitetaan?

Maanantaina alkoivat taas harjoitukset. Sunnuntai on voimia vievä päivä, ei pelkästään fyysisesti vaan myös henkisesti. Siksi pieni oli pakko saada vähän makeaa… Syötiin taas Juustokakkutehtaan kakkuja ja voin muuten paljastaa, että Sami on oikea sokerihiiri!

IMG_7595

Ompelimossa alkoivat myös kovat kiireet. Tanssipuvut on ihan oma lukunsa, kuin myös niihin pujottautuminen. Puvun alle tehdään puvunvärinen body, ja mekko on siinä kiinni. Liivejä ei tarvita, sillä nekin on ommeltu kiinni pukuun valmiiksi. Puvun alle tulee pikkuhousut ja verkkosukkahousut. Jos täytyy käydä vessassa, se on prosessi. Puvustuksen tytöt voivat tulla auttamaan puvun riisumisessa…. Se siis vedetään yleensä päälle pujahtamalla asuun pääntien kautta. Asut valmistetaan TTK:n omassa ompelimossa käsityönä mittojen mukaan ja kaikki pienet yksityiskohdat tehdään myös käsin. Jokaisen paljetin on ihanat ja taitavat ompelijat laittaneet paikoilleen yksitellen. Aikamoista! Yhteistä kaikille ompelimon työntekijöille on ihmeellinen lempeys. He vain hymyilevät alati ja tekevät noita taianomaisia luomuksiaan ♥️ Pyysin heitä ripottelemaan omiin pukuihini hiukan taikapölyä ja olihan sitä niissä!

Eevi Teittisen ensimmäisen lähetyksen pukua valmistetaan
Eevi Teittisen ensimmäisen lähetyksen pukua valmistetaan
Jutan upea valssipuku saa pitsiä selkään
Jutan upea valssipuku saa pitsiä selkään
Mun cha cha cha -puvun ruusukkeita teossa ♥️
Mun cha cha cha -puvun ruusukkeita teossa ♥️

Tiistaina minun päiväni alkoi tangopuvun sovituksella. Sen kankaan on valinnut Sami. Vajaa viikko enää ja seison se ylläni ja korvissani soi TTK:n tunnussävel.

Iloa viikkoon!

Ja ne bingonumerot ovat siis:

Lähetä 10 tekstarillanumeroon 17225
tai soita numeroon 0700 79 010

netissä voit äänestää tästä linkistä: http://vote.securycast.com/ttk?c=10

♥️

Hanna

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

1 kommenttia

  1. Maritta 01.03.2017

    Ihanaa, pääsitte jatkoon. Taas on ääni annettu. Hyvä Hanna ja Sami!

    Vastaa