Ei viina- vaan pesularallia Viroon

Kannella on ihanaa!
Kannella on ihanaa!

Päivä Tallinnassa risteily maksaa parhaassa tapauksessa Eckeröllä 10€ eikö ole hullu juttu! Pääsee ulkomaille halvemmalla kuin junalla Tampereelle. Siksi monet tekevätkin sinne päivän ostosreissuja ihan vain saadakseen jotain edullisesti tai saadakseen jotain erityistä.

Itse matkanteossa parasta on Eckerön elävän musiikin tarjonta ja ruoka. Musiikki sisältyy lipun hintaan ja sitä on yhtä aikaa tarjolla montaa sorttia. Käy kurkkaamassa syyskuun musatarjonta täältä. Siellä on Suomen eturivin artistit esiintymässä! Niin mahtavaa.

Eckerön loungen aamiaistarjoulua. Muhevan mehukasta ja hyvää.
Eckerön loungen aamiaistarjoulua. Muhevan mehukasta ja hyvää.
Kävin myös Eckerö komentosillalla. Kapteenin ja perämiehen käsissä on paljon. Kapteenin koulutus kestää 10 vuotta. Tälläkin kertaa valtava laiva väisti pienen purjeveneen. Sitä oli huikeaa katsoa. Ollaan me hyvissä käsissä!
Kävin myös Eckerö komentosillalla. Kapteenin ja perämiehen käsissä on paljon. Kapteenin koulutus kestää 10 vuotta. Tälläkin kertaa valtava laiva väisti pienen purjeveneen. Sitä oli huikeaa katsoa. Ollaan me hyvissä käsissä!
M/S Finlandia väistää purjeveneen tyynessä aamussa.
M/S Finlandia väistää purjeveneen tyynessä aamussa.

Matkanteko on siis leppoisaa, mutta haninnat ja hyvät löydöt kiinnostavat aina. Minun ylivoimaisesti järkevin hankinta Tallinnasta tänä kesänä on puhtaat verhot.

Minulla on ikkunoissa 18 samanlaista valkoista pellavaverhoa ja keväällä huomasin, että valkoinen oli muuttunut harmaaksi. Verhoni tarvitsevat kemiallisen pesun ja vastoin normaalia tapaani, olin kerrankin fiksu ja katsoin netistä mitä niiden pesettäminen maksaisi. Euromäärä kyllä yllätti muhkeudellaan, hinnaksi muodostui 283 €. Sain ystävältäni vinkin viedä verhot Tallinnaan pesulaan. Ja niin tein. Maksoin pesusta siellä 128 € – aikamoinen säästö.

Koko juttu meni minusta aivan erityisen hienosti muutenkin.

Soitin Mr and Mrs Clean pesulaan ja kuinka nopeasti he saavat noin suuren määrän verhoja pestyä ja mitä se maksaa. Pesu ei päivässä onnistunut, mutta olinkin menossa viikonlopuksi Pärnuun (voit lukea siitä reissusta ja Pärnun parhaista mestoista täältä) joten aika ei ollut minulle ongelma.

Vaikka verhoni ovat silmämääräisesti aivan samanlaisia, ne eivät oikeasti sitä ole. 10 kpl on keskenään identtisiä mutta neljässä ikkunassa on kaikissa eripituiset verhot. Eroa on vain muutamia senttejä, mutta verhoasioissa ne ovat ratkaisevia. Verhot olisi pesun jälkeen saatava oikeisiin ikkunoihin helposti, joten päätin merkata ne. Ompelin itselleni pienet värikoodit verhojen ylänurkkiin muutamalla pistolla sinistä punaista ja valkoista lankaa.

Vein verhot pesulaan isossa kassissa ja kerroin, että niitä on 22 kpl (Niin, tämä on niin koomista. Niitähän oli 18. Laskin verhot ja ikkunat monta kertaa ja päädyin tuohon lukuun – ikäänikö ajattelin? En tiedä, mutta niin se meni.) Emme ryhtyneet laskupuuhin. Pesu maksetaan etukäteen, joten pulitin rouvalle rahat, sain kuitin ja lähdin Pärnuun. Sanoin vielä lähtiessäni, että olen merkannut verhot, etteivät he vain ottaisi merkkilankoja pois.

Kotimatkalla sitten pesulan kautta laivaan. Verhot odottivat kauniisti henkareille ripustettuina, juuri kuten pitikin. Mutta rouva ilmoitti yksikertaisesti, että verhoja ei suinkaan ollut 22 vaan 18. Tuijotin tyhjyyteen – eli näin kotimme alakerran silmissäni –totta! En tajua laskuvirhettä, mutta mitäpä siitä. Siinä tuijottaessani rouva naputti kassaa ja antoi minulle ylimääräiset rahat takaisin.

Kotona ryhdyin sitten ripustamaan verhoja ja kuinka ollakaan. Värikoodit olivat poissa! Sen sijaan pesula oli merkannut verhot paperilapuilla, joissa oli koodit. En tiedä olisiko värilliset lankani voineet värjätä verhot, mutta voi kuinka ihanalta tuntuu, että joku välittää ja tekee työn arvosanalla 10+!

Pitkä ja yksityiskohtainen stoori verhojen pesusta, mutta annan kyllä lämpimän suosituksen pesulareissuille Viroon. Se kannattaa.

Mr and Mrs Clean pesulalla ei ole nettisivuja. Se on Park Inn hotellin vieressä lähellä satamaa osoitteessa Ahtri 6 A.

Minun Viron ostoslistallani on aina kosmetiikkaa laivalta, hunajaa ja värillistä vessapaperia Saarenmaalta ja leipää Muhulta. Tallinnasta ostan ja tilaan kakkuja ja käsin tehtyjä konvehteja Engelin suunnittelemassa vanhassa vaneritehtaassa sijaitsevasta Pagaripoisit konditoriasta.

Pagaripoisit
Kukkuu - Hanna hajuvesiostoksilla (joululahjat jo mielessä!)
Kukkuu – Hanna hajuvesiostoksilla (joululahjat jo mielessä!)
Oletteko maistaneet tätä? Ihana juusto suoraan Saarenmaalta. Luksusta!
Oletteko maistaneet tätä? Ihana juusto suoraan Saarenmaalta. Luksusta! Sitä saa M/S Finlandian kaupasta!
Kehosi on temppelisi - pidä siitä huolta ♥️
Kehosi on temppelisi – pidä siitä huolta ♥️

Ihanaa syyspäivää – ehkäpä viikonloppuna Tallinnaan – Eckeröllä pääsee!

♥️

Hanna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

1 kommenttia

 1. Maaja Puisto 07.09.2017

  Kylläpäs sinä olet ahkera ja tomera ! Näin sitä pitää. Kaiken lisäksi ehdit vielä kirjoitella kuvien kera. Se on sitten parasta – emmehän me muuten tietäisi näitä ideoita.
  Vien mieheni serkut (naisia 3) Tallinnaan ensi tiistaina, päivän risteily. Shoppailaan ja syödään hyvin, eli naisten päivä sellainen.
  PS Jos olen oikeassa, niin 60 luvun lopulla tässä entisessä vaneritehtaassa oli tanssipaikka, jossa olen twistannut… Muistaakseni paikan nimi oli SOSSI-klubi ja siellä oli aina silloiset huiput soittamassa (Apelsiin jne)
  .

  Vastaa