Kesän parhaat laukut ja kassit rannoille ja cityyn

Laukku vai kassi? Iso vai pieni? Olalla kannettava vai peräti vyölaukku?

Laukun valinta ei ole ihan yksinkertainen juttu. Välillä tavaraa on paljon, välillä tarvitsee kantaa vain vähän. Paras laukku on itsessään kevyt, siinä on sisätasku, sen voi sulkea ja sitä on helppo kantaa.

En ole kansainvälisten muotibrändien merkkilaukkujen perään ollenkaan, eli laukun statuksella ei ole minulle mitään merkitystä. Kaikkein tärkeintä on se, että se pysyy mukana vaivatta ja että sinne mahtuu se mitä tarvitsen mukaani.

Marimekon Karla käsilaukku on ommeltu muutaman sentin levyisistä pehmeistä nahkasuikaleista, jotka on koottu yhteen päistä. Se on mukautuva ja sen olkahihna on täydellisen mittainen. Laukkua voi kantaa turvallisesti ja helposti vartalon edessä, jolloin kädet jäävät vapaaksi. Se pysyy myös hyvin olkapäällä. Karlan sisällä on vetoketjulla suljettava sivutasku.

Karla on kätevä matkoilla, koska sinne mahtuu sopivasti lompakko, puhelin, avaimet, passi, meikkipussi ja aurinkolasit ja tilaa jää vielä vähän. Kun sitä kantaa edessä vetoketju vartaloa vasten, se ei ole taskuvarkaiden helpoin saalis. Karla on myös täysin salonkikelpoinen ihanuus. Se sopii yhtähyvin rikki revittyjen farkkujen kuin jakkupuvun tai muun vähän hienomman asun kanssa.

DSC02344 DSC02339 DSC02345 (1)

Sain suunnittelijapari  Juslin Maunula suunnitteleman, tyllistä valmistetun kauppakassin syntymäpäivälahjaksi. Se on hurmaava! Kevein kesäkassi maailmassa. Muoto on lähes sama, kuin valkoisen perus muovikassin. Pohja on hiukan leveämpi. Kassia on olemassa useita värejä. Onko luksusta kantaa vesipulloa tyllikassissa! On! Ja lisäksi se on hauskaa. Kassi kestää hyvin painoa, joten kyllä siinä voi kantaa muutakin. Se on myös upea kenkäkassi juhlien vaihtokengille.

DSC02364
Tyllistä valmistettu kauppakassi on hurmaava!
Tyllistä valmistettu kauppakassi on hurmaava!

Teinivuosina jokainen, joka kynnelle kykeni, kantoi kaiken Marikassissa. Marikassi tarkoitti markiisikankaasta ommeltua, yksiväristä tukevaa lyhythihnaista kassia. Kassia tehdään edelleen ja sen nimi on Matkuri. Tosin se on kehittynyt vetoketjun verran alkuperäisestä suosikkiversiosta. Matkuri on mainio matkakassi, mutta kesäkassiksi liian vakuuttava. Sen sijaan Marit on oikea namupala. Kirjo-kuosinen kassi on mainion kokoinen ja iloisen värinen kesäkassi, jonka hihnat ovat nahkaa. Sisällä on vetoketjulla suljettava koko laukun korkuinen tasku. Marit on erittäin huolellisesti tehty. Sen kaikki sisäsaumat on huoliteltu puuvillapäärmein, joten sitä kehtaa näyttää ja se on taatusti pitkäikäinen. On myös kivaa, että sen voi nipistää kiinni nepparilla.

Kantohihnat ovat sopivan mittaiset sekä olalla että kädessä kantamiseen, mikä on iso plussa!

Marit kassia voi kantaa kädessä, ilman että se raahaa maata.
Marit kassia voi kantaa kädessä, ilman että se raahaa maata.
Usein kassi, varsinkin jos se on painava, on mukavaa heittää olkapäälle.
Usein kassi, varsinkin jos se on painava, on mukavaa heittää olkapäälle.

Jossain vaiheessa lehdistössä oli kova meteli ”kamalien” vyölaukkujen paluusta. Muotibrändien vyölaukut ovat kuumaa kamaa, mutta meikämandoliini osti omansa Partioaitasta ja se maksoi 10€. Ei ole tunnettua logoa pinnassa, eikä koristeita liioin, mutta ai ai kuinka se onkaan toimiva ja sopii sekä reippailuun, prätkäilyyn että Turre Turistina hengailuun. Ehdottomasti hintansa väärti kapistus. Kolme vetoketjutaskua ja säädettävä vyö. Sisään mahtuu mainiosti iso lompakko, rillit tai aurinkolasit, avaimet, peili ja jopa pieni näppärä kamerani.

Kädet vapaina - se on hyvä juttu!
Kädet vapaina – se on hyvä juttu!
Puhelinkin on helposti käsillä.
Puhelinkin on helposti käsillä.

Yksi kriteeri laukkuja valitessani on keveys. En viitsi kantaa laukun painoa, sisällössä on tarpeeksi kannettavaa varsinkin, kun laukun koko kasvaa. Iso kankainen kassi on aina mukana matkalaukussa. Se toimii rantakassina, tai kantaa tavarat joita haluan ottaa mukaan päiväretkille. Jos kohteessa on paljon ostettavaa, hyvän kassin voi ottaa lentokoneen matkustamoon. Silloin keveys on valttia! Beck Söndergaardin kaksinkertaisesta puuvillakankaasta ommeltu kirjava jättikassi on unelma! Se ei paina mitään, se ei vie tilaa ja se pysyy ihanasti olkapäällä. Sitä voi kantaa lähes tyhjänä, kuten kuvassa, mutta sinne mahtuu enemmän tavaraa kuin Ikean kassiin! Ihan samaa mallia ei enää ole myynnissä, mutta uusi on ehkä parempi, ainakin siinä on leveämmät kantohihnat, jotka on kivat, kun kassiin tulee painoa. Kassia myy mm. Cilla’s Nougat ja Maranello.

näin hoikkana kassi on kun siellä on vain vähän tavaraa. Kun sinne pakkaa kahden viikon matkakamat automatkalle, se muuttuu norsuksi.
näin hoikkana kassi on kun siellä on vain vähän tavaraa. Kun sinne pakkaa kahden viikon matkakamat automatkalle, se muuttuu norsuksi.
villit kuviot keveässä kassissa. Nyt myytävääs mallissa kuviot ovat tyylikkäämmät.
Villit kuviot keveässä kassissa. Nyt myytävässä mallissa kuviot ovat tyylikkäämmät.

Kun haluaa pitää kädet vapaina ja hartiat rentoina on reppu paras valinta. Kauniita city-reppuja on paljon. Marimekon Ellis -reppu on suloisen pehmeää nahkaa. Sen sisällä on kaksi taskua ja selässä ulkopinnalla yksi vetoketjulla suljettava tasku, jonne menee vaikka älypuhelin näpsästi. Viehättävänä yksityiskohtana selkätaskun vetoketjun vedin on tyylikkäästi suojattu, se ei hinkkaa vaatteita piloille, paina selkää, takerru hiuksiin tai kilise.  Repun yläosa on muotoiltu fiksusti kantikkaaksi, se tuo reppuun enemmän tilaa, kuin jos se olisi kaarrettu pyöreäksi. Reppu on niin suloisen pehmeä, että se käy myös tyynystä junassa, bussissa tai rannalla.

IMG_8258 IMG_8256

Kassien kanssa kannattaa olla aina tarkkana. Ajelin fillarilla Saarenmaalla ja olin laittanut vyölaukkuni pyörän koriin. Sepä ei siellä pysynytkään, vaan oli pompannut pois kyydistä kun ajoin kuppaisen kohdan yli. En huomannut mitään. Yhtäkkiä vierelläni polki mies ja kysyi kuuluuko hänen löytämänsä laukku minulle? Kyllä kuului. Ja siellähän oli kaikki: puhelin, lompakko, avaimet, rillit sekä ennen putoamista että löydettäessä! Perusihminen on aina rehellinen ja auttavainen. Muunlaiset ovat poikkeuksia – onneksi!

Aurinkoa päivään!

☀️

Hanna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

1 kommenttia

  1. Annu 03.07.2017

    Kivoja laukkuja Hanna, mutta paitamekkosi on niin ihana! Mistä olet sen hankkinut?
    Tykkään blogistasi! Aurinkoista kesää ☀️

    Vastaa