Rantaelämää ja wakeboardausta Tallinnassa

Kuinkahan moni tulee ajatelleeksi, että Tallinna voi olla rantalomakohde? Jos lähtisitkin ostosretken sijaan biitsille hengailemaan tai wakeboardaamaan? Se on varmasti edullisin ja helpoin rantalomakohde. Hypäät vain Eckerön m/s Finlandiaan ja lähdet viettämään rantaelämää? Teimme pienen tutkimusmatkan kahteen paikkaan – Piritan uimarantaan ja Männikun vesivaijeripuistoon eli wakeparkiin.

Piritan uimaranta Tallinnassa
Upea Piritan uimaranta on kahden kilometrin matkalta pehmeää hiekkaa. Taustalla näkyy hieno panoraama Tallinnasta

Lähdimme Helsingistä Eckerön  m/s Finlandialla, joka lähtee mukavasti klo 8.30 ja on perillä Tallinnassa klo 11.00. Me ajoimme auton laivaan, mutta mieleeni tuli, että Piritan uimarannalle pääsee kyllä kivasti myös polkupyörällä, joka on helppo ottaa mukaan laivaan.

Söimme ihanan aamiaisen laivassa ja kävimme katsomassa Bar Nosturissa taikuria. En kyllä käsitä kuinka ne tekevät ne temput, mutta siinäpä se vitsi tietysti onkin. Ihmisillä oli aivan sairaan hauskaa siellä.

Taikuri hauskuuttaa yleisöä m/s Finlandian Bar Nosturissa
Taikurit on ihme veijareita! Naurua riitti…Mihin kaikki tavarat oikein katoavat?

Shoppailut olivat tällä kertaa nestemäisiä. Ostin lahjaksi ystäville vähän kuohuviiniä ja viskiä. Itselleni ostin maailman parasta, ihanasti suomalaista, orgaanista Goodio-suklaata.

Kuohuviinipullot tuliaisiksi ystävlle laivan tax-free myymälästä
Tuliaisia ystäville – niin kauniit pullot!
Goodio-suklaata
Ihanaa suklaata, sopivan kokoisessa pakkauksessa! I love it!

Ajoimme ulos laivasta Tallinnaan, joka oli kuuma. Aurinko porotti ja ajaessamme rantaa pitkin satamasta Piritaan päin, kuulimme laivojen sumusireenit. Rakastan sitä ääntä, se antaa ihmeellisen nostalgisen tunteen meren äärettömyydestä ja mahdollisuudesta matkata mihin vain. Tunne siitä, että maailma on suuri, tulee ihon alle.  Jotenkin tulee sellainen epätodellinen fiilis, että olisin mukana jossain elokuvassa. En tiedä, ehkä olen vain hullu.

Ajoimme Piritan uimarantaan. En ollut koskaan käynyt siellä aiemmin. Olin pudottaa silmät päästäni. Kaksi kilometriä pitkää upeaa luonnonhiekkarantaa, jonka hiekka on hienoa ja vaaleaa. Aivan kuin jossain etelän lomakohteessa! Meri kimmelsi, ihmiset ottivat aurinkoa, uivat ja pelasivat rantapelejä.

Piritan uimaranta
Vesi oli lämmintä, hiekka oli lämmintä ja elämä hymyili!
Maki rullia Piritan uimarannan kahvilassa
Ihanat maki-rullat! Nam!

Rannassa on myös surffiklubi, josta voi vuokrata SUP- ja surffilautoja. Rannan varustuksiin kuuluu pukukaapit, vessat, suihkut, aurinkotulien vuokraus, rantabaari, kioskeja, jäätelönmyyntiä ja rantavahti. Ranta on saanut myös ekomerkin, mikä on tietysti iso plussa!

Me emme voineet jäädä nauttimaan rantaelämästä pitkään, mutta istuimme hetkeksi kahvilaan tarkoituksenamme juoda vain kupilliset kahvia ja jatkaa sitten matkaa. Velvet Cafe kuitenkin yllätti. Kaiken muun ohella ruokalistalta löytyi iso valikoima sushia. Tilasimme maistiaisiksi muutamia makirullia, emmekä totisesti pettyneet – ne olivat erittäin hyviä. Myös palvelu kahvilassa oli huippuystävällistä. Se onkin asia, joka tuntuu muuttuneen Virossa ylipäätään. Asiakaspalvelussa on tapahtunut jonkinlainen yrmeyden katoaminen. Sen tilalle on tullut hurmaavuus, avuliaisuus ja iloisuus. Aivan älyttömän kivaa. Myös suomen kielen taito tuntuu osittain palanneen myös nuorten tarjoilijoiden repertoaariin.

Syötyämme jatkoimme matkaa vähän takaisinpäin kohti Tallinnan keskustaa ja sieltä edelleen Pärnu maantietä pitkin kohti toista vesiurheilupaikkaa, Männiku Wakeparkia eli wakeboarding puistoa. Sinne ajaa Tallinnan satamasta noin 20 minuuttia.

Männiku Wakepark on pienempi Tallinnan kahdesta wakeparkista. Toinen, Battery Wakepark on Harkujärvellä, joka on Tallinnan toiseksi suurin järvi. Matka kumpaankin paikkaan on suurin piirtein yhtä pitkä ja kumpaiseenkin paikaan pääsee myös bussilla. Yhteystiedot löytyvät linkeistä.

Männiku on hiekkakuoppaan muodostuneessa järvessä. Vaijerivesipuistossa on hyppyreitä ja reilejä ja pienen järven vesi on lämmintä.

Männiku wakepark
Männiku wakepark
Hyvin sujuu ensikertailaiseltakin!
Hyvin sujuu ensikertailaiseltakin!
myös pelkkä auringonottto on sallittua!
myös pelkkä auringonottto on sallittua!

Wakeboard-lipun hintaan sisältyvät peruskoulutus, wakeboard, liivit ja kypärä. Rannalla on pieni kioski, josta saa purtavaa ja juotavaa.

Kaapeliwakeboarding on super hauskaa ja sitä on myös erittäin hauskaa katsoa. Onneksi rannalle voi myös levittää pyyhkeen ja ottaa vain iisisti aurinkoa, lukea kirjaa ja pulahtaa välillä veteen ihan vain uimaan. Jos makoileminen alkaa kyllästyttää voi vuokrata SUP-laudan.

Alueella on myös frisbeegolfrata (Virossa discgolfi) frisbeekiekkoja vuokrataan 3 euron hintaan. Eli rantahupia riittää yllin kyllin. Päivän kun pulikoi ja ilakoi vedessä, voi seilata illaksi takaisin kotiin tai jäädä nauttimaan Tallinnan ravintoloista ja varata yön hotellista. Seuraavana päivänä voi sitten jatkaa matkaa, vaikka Pärnuun hakemaan lisää vesihuveja.

 

Aina ei tarvitse lähteä kauas, jos kaipaa uusia seikkailuja! Ihania kesäpäiviä!

♥️

Hanna

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *