Upeasti näytelty Aallonmurtaja alkaa – koukuttavaa katseltavaa!

Olen saanut katsoa kotimaisen uutuussarja Aallonmurtajan kolme ensimmäistä jaksoa ennakkoon. Sarja on ensimmäinen kotimainen alkuperäissarja, joka on tehty C Morelle.

Aallomurtaja_keyart_no-text_1600x900

C More tarjoaa ensimmäisen jakson tulevana lauantaina 2.9. Maikkarilla klo 21. C More suoratoistopalvelussa toki näkee kaksi ensimmäistä jaksoa heti aamusta, jos ei malta odotella! Sen jälkeen C Morelle tulee katsottavaksi 10 osaisesta sarjasta yksi jakso viikossa.

Aallonmurtaja on erittäin hyvin näytelty, rooleissa on tuttuja mutta ei loppuun kuluneita kasvoja, mikä oli hyvin ilahduttavaa. Keskeisissä rooleissa esiintyvät Turkka Mastomäki, Maria Ylipää, Saara Kotkaniemi, Joonas Saartamo, Ville Keskilä, Maria Järvenhelmi ja Sanna-Kaisa Palo. Ensimmäinen asia, joka sarjaa katsoessani pisti silmään, oli rento replikointi ja erittäin hyvä näytteleminen. Sarjassa puhutaan normaalisti, ei teatterisuomea eikä kirjakieltä tai niiden outoa sekoitusta. Hahmot ovat uskottavia.

Tavallinen nelihenkinen perhe? Kuva: C More / Juha Pursiainen
Tavallinen nelihenkinen perhe?
Kuva: C More / Juha Pursiainen
Näyttelijäkaartia sarjan lehdistötilaisuudessa. Letkeää ja iloista joukkoa – porukka ei näytä ihan samalta rooleissaan.
Näyttelijäkaartia sarjan lehdistötilaisuudessa. Letkeää ja iloista joukkoa – porukka ei näytä ihan samalta rooleissaan.
Suloisen Minka Kuustosen roolinimi on Pano Piia. Muodonmuutos on melkoinen pressitilaisuuteen korallin väriseen mekkoon ja (piinallisen korkeiisiin) korkkareihin sonnustautuneeseen neitoon nähden. Upea Minka! Kuva: C More / Juha Pursiainen
Suloisen Minka Kuustosen roolinimi on Pano Piia. Muodonmuutos on melkoinen pressitilaisuuteen korallin väriseen mekkoon ja (piinallisen korkeiisiin) korkkareihin sonnustautuneeseen neitoon nähden. Upea Minka!
Kuva: C More / Juha Pursiainen

Käsikirjoittajat ovat haastatelleet sarjaa varten lukuisia entisiä ja nykyisiä rikollisia ja tutustuneet heidän tapaansa elää ja harjoittaa ammattiaan.

Ensimmäinen jakso antaa monta langanpäätä joista seuraavissa jaksoissa punotaan kiinnostavaa ja koukuttavaa kudelmaa. Ahaa elämyksiä tipahtelee kuten kunnon sarjoissa pitääkin. Sarja pitää otteessaan.

Tiivis rikollisjengi on vähän kuin suurperhe, jonka keskiössä ovat pomot Upi ja Tuula. Meri (Saara Kotkaniemi) ja Tume (Joonas Saartamo) ovat nuori seurusteleva pari jossa viehättävä Meri on tullut kuvioihin mukaan jengin ulkopuolelta. Se ei ole sattumaa, vaan pikkuhiljaa alkaa selvitä kiinnostava kuvio – miksi? Tume on Meriin kuoleman rakastunut ja järjestää vähän koomisiakin piirteitä saavia rakkaudenosoituksia tyttöystävälleen, mutta on samalla pelottavan väkivaltainen ja arvaamaton tyyppi. Hän on sarjan toinen persoonallisuus. Toinen on Nalle (Pekka Huotari) joka sanoi roolistaan itse näin – Kyllähän musta se roiston rooli löytyy. Vanhan liiton voro. Pelataan reilulla pelolla. OMG! Ja tätä Huotarissa riittää!

Kolme iloista rosvoa sarjan lehdistötilaisuudessa. Turkka Mastomäki, Maria Ylipää ja Joonas Saartamo. Aallonmurtajassa erittäin vakuuttava kolmikko. On ilo nähdä Mastomäkikin ruudussa pitkästä aikaa.
Kolme iloista rosvoa sarjan lehdistötilaisuudessa. Turkka Mastomäki, Maria Ylipää ja Joonas Saartamo.
Aallonmurtajassa erittäin vakuuttava kolmikko. On ilo nähdä Mastomäkikin ruudussa pitkästä aikaa.
Sanna-Kaisa Palo esittää KRP:n tutkijaa ja iloitsi sarjan naisroolien asemasta: naiset ovat Aaallonmurtajassa tekijöitä. Ja niin ovatkin! Hyvä!
Sanna-Kaisa Palo esittää KRP:n tutkijaa ja iloitsi sarjan naisroolien asemasta: naiset ovat Aaallonmurtajassa tekijöitä. Ja niin ovatkin! Hyvä!

Aallonmurtaja kuuluu Nordic noir –genreen, johon kuuluvat myös suosikkisarjat Silta, Nousuvesi ja Pinnan alla. Aallonmurtaja on yhtä koukuttavaa katseltavaa.

Television katselu on jäänyt minulta tosi vähälle. On harvoja ohjelmia, joiden takia haluan olla tiettyyn aikaan ruudun äärellä. Katson ohjelmia mieluummin suoratoistona, eli verkosta. On nastaa, kun sarjoja ja leffoja voi katsoa silloin, kun haluaa ja siellä missä haluaa. Kun palvelun ostaa, sitä on äärimmäisen helppoa käyttää. Klikkaat ohjelmaa mitä haluat katsoa ja siinähän se sitten pyörii. Katson kepeitä sarjoja aina, kun teen ruokaa. Hulvaton Solsidan on ihan parasta kokkailuseuraa samoin kuin iki-ihana Todella upeeta. Aallonmurtajaa katson, kuten kaikkia jännäreitä, sängyssä maaten. Junassa sen sijaan katson elokuvia tabletilta. Komedioita ei voi katsoa julkisilla paikoilla, koska räjähtelen nauruun ja se vaikuttaa dorkalta, kun on yksin liikkeellä.

C Moren leffat ja sarjat saa nyt ilmaiseksi käyttöönsä kuukauden ajaksi tästä linkistä.  Aallonmurtajasta tulee uusi jakso katsottavaksi joka torstai ja muina aikoina voi koukuttua muihin sarjoihin. Itse innostuin Rivierasta, joka tempaisi oitis mukaansa. Ja onhan siellä tietenkin myös Suomen kaunein koti 😉 ja paljon paljon muuta.

Iloa syysiltoihin!

♥️

Hanna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

3 kommenttia

 1. mikael soini 08.09.2017

  Aikas hieno sarja.Näyttelijöiden puheista ei saa aina selvää joten joutuu kelaamaan taaksepäin useasti.Suomalainen tekstitys olisi ollut paikallaan.Muuten tosi Upea sarja.Kiitos

  Vastaa
 2. Tsuhna 20.02.2018

  Sontaaaaa.paskiainen tsuhna sen teki

  Vastaa
  • Hanna Sumari 20.02.2018

   Mitä mahdat Pirjo tarkoittaa?

   Vastaa