Kahvikakut ovat palanneet, niitä on ihana leipoa ja viipale kahvikakkua on ihanaa kahvin tai teen kanssa. Vaaleanpunainen kakkuni maistuu ihanasti appelsiinilta ja suklaiselta kahvilta. kaikki alkoi oikeastaan vuoasta. Ostin heräteostoksena ihanan sydämenmuotoisen kakkuvuoan. Ostoksesta on aikaa ainakin puoli vuotta, ellei enemmän. Mulla on sellainen kakkuvuokaheikkous. Erilaisia vuokia on kaapillinen kotona ja toinen Saarenmaalla. En ole käyttänyt sydänvuokaani vielä kertaakaan, olen vain silitellyt sitä tavatessamme.
Ensi viikolla on ystävänpäivä, joten nyt on sydänkakun aika! Nyt on myös veriappelsiinien aika, joten kakun vaaleanpunainen kuorrute on veriappelsiinin mehuun tehty, ihanan raikas ja suloisen värinen sokerikuorrute. veriappelsiini värjää kuorrutteen kertakaikkiaan suloisen väriseksi. Kakun keskellä on herkkuraita, joka maistuu suklaalle ja kahville ja aavistuksen suolalle. Kakun vaalea osa sai makunsa veriappelsiinien raastetuista kuorista.
Tietenkään kakkua ei ole pakko tehdä sydämenmuotoiseen vuokaan, aivan tavallinen rengasvuoka käy yhtä hyvin. Vaaleanpunainen kuorrutus tekee siitä ihanan joka tapauksessa. Koristelin kakun vaaleanpunaisilla tulilatvan kukilla. Minulla ei ole aavistustakaan onko tulilatva myrkyllinen vai ei. Yritin laittaa kelmua pikkuisiin varsiin suojaksi, mutta ei siitä mitään tullut. Niinpä pistin puisella grillitikulla reikiä kakun pintaan ja työnsin kukat niihin niine hyvineen. Kukkia ei ole tarkoitus syödä. Syötäviäkin kukkia saa kaupasta – se on turvallisempi ratkaisu, mutta minä tykkään elää vaarallisesti!
Veriappelsiinikakku
Suklaaströsseli kakun sisään
1,2 dl vaaleaa ruokosokeria
1,2 dl vehnäjauhoja
2 tl kanelia
1 tl sokeroimatonta kaakaojauhetta
1 tl espresso pikakahvijauhetta
½ tl suolaa
50 g voita
Kakkutaikina
3,5 dl sokeria
2 rkl raastettua veriappelsiinin kuorta eli kahden veriappelsiinin raastetut kuoret
225 g pehmeää voita
3 isoa kanamunaa
2 tl vaniljauutetta
2,3 dl turkkilaista jugurttia
7 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ ruokasoodaa
Kuorrute
½ dl vastapuristettua veriappelsiinimehua
1/2 tl vaniljauutetta
3 dl puuterisokeria
Uuni 180 astetta
Voitele kakkuvuoka voilla ja jauhota se vehnäjauhoilla
Tee täyte
Sekoita keskenään sokeri, kaneli, jauhot, kaakao, espressojauhe ja suola. Lisää voi kuutioina ja sekoita kaikki aineet yhteen sormin niin, että saat murumaisen seoksen. Laita seos odottamaan.
Sekoita kakkutaikina
Pese ja kuivaa hyvin kaksi veriappelsiinia. Raasta appelsiinien kuoret raastimen hienolla terällä. Sekoita appelsiinin kuori sokeriin sormin hiertämällä.
Sekoita sitten yhteen jauhot, leivinjauhe ja ruokasooda. Vatkaa voi pehmeäksi ja lisää siihen appelsiininkuorella maustettu sokeri. Vatkaa seos vaaleaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon kananmunat yksi kerrallaan voimakkaasti vatkaten. Lisää joukkoon vaniljauute ja sen jälkeen jugurtti. Sekoita joukkoon jauhoseos, mutta älä enää vatkaa taikinaa voimakkaasti.
Lusikoi puolet taikinasta tasaisesti kakkuvuokaan ja lisää sitten suklaa-kahvi –täyte ja sen jälkeen loput taikinasta.
Paista kypsäksi 180 asteessa noin 50 minuuttia vuoasta ja uunista riippuen. Kokeile kypsyyttä tikulla.
Anna kypsän kakun jäähtyä 5-10 minuuttia vuoassa ja kumoa se sitten ritilälle jäähtymään. Kuorruta kakku vasta täysin jäähtyneenä.
Purista veriappelsiinimehu kulhoon ja sekoita siihen tomusokeri (jota sinnikkäästi kutsun puuterisokeriksi, koska se on kauniimpi sana) Lisää sokeria niin että saat mukavan koostumuksen. Valuta kuorrute kakulle ja koristele lopuksi kukkasilla, jos haluat.
Makoisaa tulevaa ystävänpäivää
💗
Hanna