Kulkee kuin enkeli

Renault_Talisman_20

Elämä on niin hauskaa, koska ei ikinä tiedä mikä johtaa mihinkin. Jokaisen nurkan takana voi olla yllätys. Minun auton vaihtoni alkoi tukkeutuneesta viemäristä. No sehän ei ole kauhean iloinen asia varsinkin, kun sen seuraukset tippuivat alas olohuoneen katosta. Onneksi hillitysti ja vahinko huomattiin nopeasti. Siitä seurasi tietenkin kylpyhuoneen remontti ja se, että suunnittelija tuli käymään. Pihalla hän kehui, että minulla on kaunis auto. Vastasin, että joo, mutta se pitäisi vaihtaa.

– Ai! Mun mies on autokauppias.

– No sano sille, että soittaa mulle!

Siitä se lähti. En ole kovin innostunut tutkimaan autojen hintoja ja ominaisuuksia, mutta olen tottunut hyviin, vahvoihin, nopeisiin ja kauniisiin autoihin. Siksi arvostan hyvää myyjää, joka nyt tupsahti syliini juuri sopivasti.

Hän soitti seuraavana päivänä ja kerroin hänelle edellä mainitut ominaisuudet, lisäsin listaan automaattivaihteiston ja toiveen kaikenlaisista ajomukavuutta lisäävistä herkuista. Ylellisyyskään ei olisi pahasta, päinvastoin. Muuten olin aika avoin monille mahdollisuuksille.

Ehdottomasti ei –luettelossa olivat seuraavat asiat: Renault, ruskea väri ja kaksiovinen malli. Rellu nyt ei vaan kiinnostanut, ruskea on ankea väri ja kaksiovisen auton ovet ovat niin pitkät, että ne ovat osoittautuneet hankaliksi ahtaissa parkkihalleissa.

Teimme treffit ja mennessäni Autoverkkokauppaan minulle oli katsottuna muutama hieno vaihtoauto koeajoa varten. Ilahduin erityisesti siitä, kuinka hyvin minua oli kuunneltu. Toiveeni oli otettu erittäin hyvin huomioon. Mutta mutta… en innostunut yhdestäkään tarjokkaasta. Kaikista puuttui se jokin. Uuden auton, vaikka se olisikin käytetty, pitää olla ihana. Autosta pitää voida nauttia. Niissä pitää olla se jokin.

Seuraavaksi koeajovuorossa oli sitten ruskea Renault Talisman. Aloin nauraa! Mutta oikeasti vatsanpohjassa käväisi heti se kiva tunne, kutkutus. Auto oli kaunis. Sulavan muotoinen. Kuin juuri sopivasti sulanut suklaajäätelö. Väri hehkui auringossa ja oli kivasti erilainen. Istuin sisään ja yllätyin. Renault Talisman oli tilava ja penkki tuntui heti mukavalta kuin mikä. Auton sisätilat olivat ylelliset, ruskeaa nahkaa, tikkauksia ja puujäljitelmää, sävykäs! Lähdin koeajolle ja totta se on – soitin myyjälle ennen kuin olin ajanut ulos Autoverkkokaupan portista. Sanoin, että jos tämä kiihtyy ja pysyy tiessä, tämä on mun!

Ruskea Rellu!
Avaimettomuus on listava juttu. Auto menee lukkoon ja aukeaa kunhan avain on mukanani. Siihen ei tarvitse koskea.
Tilava ja ihana
Tilava ja ihana
Mun autohan on usein myös mun toimisto, meikkihuone ja lounaskahvila. Freelancerin elämää!
Mun autohan on usein myös mun toimisto, meikkihuone ja lounaskahvila. Freelancerin elämää!
Ihanat vanteet!
Ihanat vanteet!
Tutka, peruutuskamera, navigaattori, radio ja kaikki auton säädöt toimivat kosketusnäytöltä.
Tutka, peruutuskamera, navigaattori, radio ja kaikki auton säädöt toimivat kosketusnäytöltä.
Ruskeaa ja mustaa nahkaa ja valkoiset tikkaukset - ranskalaista eleganssia!
Ruskeaa ja mustaa nahkaa ja valkoiset tikkaukset – ranskalaista eleganssia!
Je hei - onhan se nyt kaunis ku mikä!
Je hei – onhan se nyt kaunis ku mikä!

No kiihtyihän se tosiaankin ja pysyi tiessä. Vakionopeudensäädin ja nopeusrajoitusten näyttö kojelaudan mittaristossa sekä Head-up heijastusnäyttöllä auttavat ajamaan säädösten mukaan ja ilman sakkoja.

Niin siinä sitten kävi, että Talisman muutti meille. Nyt kun olen ajanut sillä jo puoli vuotta, olen edelleen onnellinen aina kun istun puikkoihin. Talismanissani on paljon herkkuja, joista tykkään, kuten etuistuinten lämmitys ja jäähdytys, kuljettajan istuimen hieronta on mahtava pidemmillä matkoilla, navigaattorin näyttö ja käyttö ovat superhelppoja. Voin säätää autoa sporttisemmaksi tai pehmeämmäksi helposti ja jos en muka pysyisi kaistalla, huomauttaa auto siitä välittömästi. Auto on myös tosi tilava. Mieheni on pitkä ja monet autot ovat hänelle liian matalia, Talismanissa ei ole tätä ongelmaa. Takapenkillä mahtuu istumaan pitkäkoipinenkin kyytiläinen ja takaluukku on erittäin suuri. Tietenkin autossa on bluetooth, joten puhelimeen vastaaminen on ok ja wau – Bosen kaiuttimet, joista kelpaa kuunnella matkamusaa.

Mutta kaikkein parasta on ajomukavuus, Talisman kulkee kuin enkeli.

Rakastan kyllä mun uutta autoani – ruskeaa Rellua!

♥️

Hanna

Kuvat: Jari Mutikainen

Renault_Talisman_3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *