Kylmähoitoa helposti kotona – kylmäsumusuihku testissä

Sain kotiin testattavakseni Amandan kylmäsumusuihkun. Aika jännä sana – kylmäsumusuihku – mutta se kertoo kyllä just sen mistä on kysymys. Suihkusta jonka suihkupäistä tulee jääkylmää sumua. No miksi sellaista edes tarvitaan? Koska kylmähoito on hyväksi ja sillä on valtava määrä hyviä terveysvaikutuksia (joo kyllä – ne on tutkittu) ja avanto on aina kauempana kuin oma kylpyhuone ja kesällä avantoa ei ole ollenkaan. Säännöllinen avannossa käyminen on haasteellista monella tavalla, mutta suihkussa käydään joka päivä ja säännöllisellä kylmäaltistuksella on moninaiset hyödyt.

Amandan vie vain vähän tilaa, silloin kun sitä ei käytä
Tässä Amandan on poissa käytöstä, jolloin se nostetaan seinää vasten.

 

Amandan on kaunis (kauniimpi kuin meidän saunan pesuhuone) eikä ihme, koska sen on suunnitellut suosikkisuunnittelijani Harri Koskinen. Suihku on myös erittäin käyttäjäystävällinen. Sen asennus on yksinkertaista ja sen voi tehdä itse ilman työkaluja, sen käyttö on helppoa ja mikä parasta, sumusuihku tuntuu ihanalta, vaikka se on jääkylmää.

Amandan lasketaan käytössä vaakatasoon
Kun suihkua käytetään, se lasketaan vaakatasoon. Se ei estä millään tavalla tavallisen suihkun käyttöä.

 

Sanotaan että vastakohdat täydentävät toisiaan. No ainakin meillä on mieheni kanssa useita ihan vastakohtaisia mieltymyksiä. Minä tykkään avantouinnista, kun taas mieheni vihaa kylmyyttä ja kylmää vettä. Pelkkä ajatuskin avannosta saa hänet kananlihalle. Jari ei mene veteen ennen kuin se on vähintään +20 astetta. Meillä on myös pientä yhteiselon haastetta talvisin kotona, kun hän nauttii +24 asteisista sisätiloista ja minulle totisesti riittäisi vähempikin.

Miksi kerron tästä nyt? Koska Jari on suureksi yllätyksekseni alkanut käyttää Amandania!  Olisi ollut kivaa olla pesuhuoneessa silloin, kun hän meni ekaa kertaa keskelle kylmää sumua, koska voin jotenkin arvata, kuinka sinne sumun keskelle on ensin mennyt vain varvas tai sormi. Mutta tässä se juttu juuri onkin, kylmäsumu ei tunnu yhtään inhottavalta, vaan lempeältä, vaikka se on jääkylmää. Jari harrastaa raskasta liikuntaa ja kilpaileekin siinä ja kylmähoidosta on apua palautumisessa. Siksi hän on jonain yksinäisenä hetkenä uskaltautunut kokeilemaan suihkua ja nyt se on päivittäinen tapa.

Kylmäsumu muodostaa patsaan jonka keskellä seistään kaksi minuuttia.
Kylmäsumu tuntuu hyvältä.

 

Minä taas olen harrastanut avantouintia kahdessa vaiheessa elämääni säännöllisesti joka aamu. Mutta hei, ei siihen varsinaisesti totu. Vaikka uinkin avannossa ihan oikeasti kunnollisia pitkiä vetoja, enkä vain kastaudu, ei siihen jääkylmään veteen ole koskaan ihanaa mennä. Uiminen kylmässä on kivaa ja sieltä oli ihanaa tulla pois. Ja lopuksi olo on fantastinen. Ongelmahan on vaan siinä, että se vie aikaa. Tilanne on ihan toinen, kun kylmä on omassa kylppärissä aamu- tai iltasuihkun yhteydessä. Kylmäsumusuihkua tulisi käyttää kaksi minuuttia päivittäin.

Tietenkin kylmän suihkun voi ottaa ihan tavallisella suihkulla, mutta hei, käsi ylös, tuntuuko se miellyttävältä ja kuka sen suihkun alla seisoo kaksi minuuttia! Kylmäsumu tuntuu ihanalta ja siitä saa samat terveyshyödyt, kuin avannosta, kylmäaltaasta tai –huoneesta, mutta se tuntuu hyvältä.

Amandanissa on neljä sumutinsuutinta
Kylmä vesi tulee suuttimista ulos hienon hienoina pisaroina.

 

Kylmähoidolla on paljon terveyshyötyjä kuten stressin poisto, mielialan paraneminen, liikunnasta palautuminen jne. Itse kärsin aikanaan kovista pitkäkestoisista päänsäryistä ja tiedän mitä jatkuva kipu on. Sellaista on myös reumasärky, johon kylmä auttaa. Amandanilla on Suomen Reumaliiton suositus. Ajatus siitä, että kipu helpottaa on ihana, koska kipu syö ihmistä ja tekee elämästä vaikeaa ja ikävää.

Itse olen huomannut suureksi yllätyksekseni, että se auttaa nukkumaan paremmin. Olen tosi herkkäuninen ja säännölliset kylmäsumut ovat auttaneet nukkumaan yhtä mittaa koko yön. Saan myös itseni nollattua stressaavan päivän jälkeen hyvin kylmäsumusuihkussa. Ja minä siis nautin siitä sumusta. Otan aina ensin ihan normaalin suihkun, pesen hiukset ja lopuksi sitten laitan hanan täysin kylmälle, lasken Amandanin seinältä vaakatasoon ja käännän sekoittajan vivusta ja siinä seison kylmässä sumussa.

Ilma on ainakin tänään lämmin mutta miten on, tykkäätkö sinä kylmästä vedestä?

 

Iloa päivään!

Hanna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

2 kommenttia

 1. Poro Virossa 08.06.2018

  Olisko ns. maksettu juttu? Ei kai nyt sentään? :D)))))
  Edullisempi ratkaisu lienee vaihtaa suihkupää sumua tuottavaksi, jolloin siinä on kaksi asentoa, tavallinen suihku sekä sumutus. Hintaa taisi olla noin 20€ 🙂
  Noh maksetuissa jutuissa tälläiset ”kilpailevat” kommentit poistetaan, kunhan ehtivät.
  Anteeksi mutta hatuttaa (kauniimpi versio sanasta) tälläiset mainosjutut ”blogina”, ei ole edes tälläiselle mainosalan ihmiselle rehellistä toimintaa.

  Vastaa
  • hannasumari 08.06.2018

   Tere Poro!
   Kiitos kommentistasi. Ei ole maksettu juttu, niistä mainitsen aina, että kyseessä on kaupallinen yhteistyö. Tässä tapauksessa sain suihkun kokeiltavakseni, kuten tuossa blogissa mainitsenkin. Hienoa, jos olet löytänyt vastaavan tuotteen noin halvalla. Laita tähän linkki! Kiinnostavaa. Olisin toki arvostanut oikeita henkilötietojasi, mutta Poro Virosta on kyllä hauska! On aina kivaa, kun on hyymöriä pelissä. Ja muuten yks juttu – kylmä suihku tekee terää kun hatuttaa 😀
   Iloa päivään
   Hanna

   Vastaa