Lukisitko enemmän, jos voisit kantaa helposti luettavaa mukanasi?

Lukulaite yllätti mut ja minusta sukeutui sen asian suhteen takinkääntäjä!

Mitä lukisin? Rakastan tarinoita ja tarinoita löytyy kirjoista. Kirjat vievät toisiin maailmoihin ja myös toisiin rooleihin. Omaksun aina kirjastani jonkun henkilön, joka olen. Tarinoiden tunnelmat jäävät päälle aina toviksi senkin jälkeen, kun olen lukenut tarinan viimeisen sanan ja vielä pitkään sen jälkeen elän sitä tarinaa. Se on aika hupaisaa ja aiheuttaa joskus hassuja tilanteita, kun olen kotona joku poliisi tai rakkaustarinan traaginen hahmo – Andre Agassiksi en sentään muuttunut, kun luin hänen elämänkertaansa.

Ainoa murheeni on ollut se, että aikaa lukemiselle jää tavattoman vähän. Parastahan on se, kun tarina ahmaisee imuunsa eikä tekstiä voi päästää käsistään ennen kuin viimeinen kirjain ja piste on nähty. Mutta sellaista aikaa on vain lomilla. Nyt olen kuitenkin tehnyt pienen ja ihanan muutoksen elämääni. Luen joka päivä. Sivumäärällä ei ole väliä, teksti odottaa ja antaa minun heittäytyä huomaansa silloin, kun minulle parhaiten sopii. Tähän minua auttoi Storytel, koska äänikirjat ja e-kirjat on niin käteviä.

Kuvioon kuuluu myös toinen muutos. Kun haluan lukea en enää otakaan käteeni kirjaa vaan kämmenen kokoisen lukulaitteen. Ja voi kuinka vastustinkaan lukulaitteita! Ajattelin, että taas yksi laite, jota tuijotan niska kenossa ja siinä menevät hartiat tukkoon, niska lukkoon, yöunet katoavat ja muutenkin ihan vääränlainen tuntuma käsissä, kun ei ole sivuja, joita käännellä.

Ou nou, kuinka väärässä huomasinkaan olevani. Sain Storytel Reader -lukulaitteen kokeiltavakseni. Se on ihana, yliveto ja olen todellinen takinkääntäjä. Uskokaa minua, kirjoja on paljon mukavampaa lukea lukulaiteelta, kuin kauniiden kansien välistä.

Eniten lukulaitteessa yllätti se, kuinka sen sivut ovat kuin kirjan sivuja. Ne näyttävät ja tuntuvat kirjansivuilta. Säädettävä taustavalo ei loista kuten tietokoneessa tai tabletissa, vaan on hyvin pehmeä. Siitä on kovasti iloa esimerkiksi silloin, kun haluaa lukea sängyssä ja puoliso nukkuu tai jos nukuttaa lapsia, kuten minä aikanani tein, pötköttämällä samassa huoneessa, kunnes piltti nukahti. Kirjaa lukiessa on oltava valo, mutta Readerin himmeä valo ei häiritse. Eikä myöskään valvota.

Lukulaite on kevyt ja sillä on merkitystä. Monesti kirjaa on raskasta pitää kädessä ja asennot muuttuvat lukiessa huonoiksi. Lopulta käsi tai niska väsyy. Entäpä viitsiikö sitä ottaa paksua opusta mukaan käsilaukkuun? Ei ihan varmasti viitsi, rasittavaa raahausta, mutta kuinka kivaa onkaan lukea bussissa, junassa, lentokoneessa, odotusaleissa vaikka missä!

Lentokoneessa Storytel Reader -lukulaite on kiva, koska se vie tuskin lainkaan tilaa käsimatkatavaroissa, eikä paina kuin 190g
Mitä lukisin
Laivassa matkalla Tallinnaan. pari tuntia kuluu iisisti ja ihanasti, eikä luettava paina laukussa kun seikkailee kaupungilla!

Matkalaukkuunkaan ei viitsi nakata isoa kirjapinoa raahattavaksi. Otin Storytell Reader –lukulaitteen mukaan viikon kestäneelle lomalleni Kreikkaan. Siellä keskityin Jere Karalahden elämän vauhdikkaisiin käänteisiin.

Mikä tämä Storytel sitten oikein on? Se on mobiililaitteelle ladattava digitaalinen kirjapalvelu. Se maksaa 16,99 € kuukaudessa ja tilauksen voi lopettaa koska tahansa. Nyt mun seuraajilla on mahdollista kokeilla palvelua ilmaiseksi kuukauden ajan.

Storytel Reader –lukulaite maksaa 99,00 € (ja sillä siis pääsee lukemaan kirjoja sillä kuukausihinnalla 16,99€/kk) Kirjoja voi kuitenkin lukea myös kännykästä. Mutta minusta lukulaite on hyvä mm. siksi, ettei lukeminen häiriinny älypuhelimen ilmoituksista, joita tuntuu satavan sinne puhelimeen. Loppuvuodesta lukulaitteella pääsee myös kuuntelemaan äänikirjoja.

 

Kiinnostavat kirjauutuudet tulevat valikoimaan heti tuoreeltaan. Kiira Korven Ehjäksi särkynyt on jo minulla kuunneltavana. Ei tarvitse ostaa kirjaa, eikä jonottaa kirjastossa, että kaikkien himoitsema uutuuskirja vapautuu. Storytelissä on kirjoja neljällä kielellä ja valikoima kirjojen suhteen on valtava. Elämänkertoja, dekkareita, romantiikkaa, erotiikkaa, romaaneja, runoutta, elämäntaitoa, taloutta, lastenkirjoja jne. Kirjoja voi tallentaa itselleen offline-tilaan ja lukea silloinkin, kun ei ole nettiyhteyttä tai striimata suoraan. Eli sanalla sanoen – kätevää!

 

Tätä kuuntelen nyt kun ulkoilen tai ajan autoa. Kiira on kyllä ihana hento ja rohkea. Ihailen suuresti!
Mitä lukisin
Haravointi mielessä, mutta vasta suunnitteluasteella! Olen kuitenkin jo päättänyt kirjaa kuuntelen!
Mitä lukisin
Mun Storytel-kuulokkeet sopii hyvin ruskan väreihin 🙂

Meidän pihan haravointi tulee sujumaan leppoisasti ja ikään kuin huomaamatta kun kuuntelen Kuinka olla piittaamatta paskaakaan -kirjaa. Aloitin kuuntelun jo ja totesin ettei sitä voi kuunnella julkisilla paikoilla, koska nauruun repeileminen on vähintään yhtä noloa kuin kadulla kaatuminen niin, että joku näkee.

Muista käyttää hyväksesi ilmainen kuukausi! Ja kannattaa myös tykätä Sortytelin Facebooksivuista, sieltä saa hyviä lukuvinkkejä ja näkee uutuudet.

Minulle on tosi tärkeä asia lukea tai kuunnella tarinoita. Arkeni (kuten myös vapaa-aikani sikäli kun sitä edes on) on niin kiireistä ja rikkinäistä, että siihen on saatava suvantohetkiä. Koska kirjoitan ja puhun työkseni haluan myös rikastuttaa sanavarastoani. Se on lapsillekin tosi tärkeää nyt, kun kaikki vain kirjoittavat lyhyitä viestejä puhekielellä. Omat lapseni kuulivat pienenä huikean määrän satuja ja se näkyy myös heidän sanavarastossaan. Olen siitä hyvin onnellinen.

Mitä lukisin?

5 x kirjasuositus

Kiira – Jere Nurminen (Äänikirja)

Kiira Korven tarina. Kiira on ihana, upea ja rohkea. Kirja on minusta tärkeä paitsi lajin ja yleisen keskustelun  kannalta, myös siksi, että se kertoo jaksamisen rajoista.

 

Kuinka olla piittamatta p*skaakaan – Mark Manson (Äänikirja & E-kirja)

 

Raikas ja hupaisa elämäntaito-opas vailla imelyyttä. Kirja antaa ajattelemisen aihetta liian koville vaatimuksille ja rentouden hyväksyä epäonniset ja ikävät asiat, joita elämässä kohtaa.

 

Saatana saapuu Moskovaan – Mihail Bulkakov (Äänikirja & E-kirja)

 

Klassikko. Satiiria parhaimmillaan. Kuuluu pakollisiin lukukokemuksiin

 

Siivoojan käsikirja – Lucia Berlin (Äänikirja & E-kirja)

Kokoelma Lucia Berlinin lyhyitä kertomuksia. Mustaa huumoria amerikkalaisesta arjesta pesuloissa, tukiasunnoissa, katkaisuhoidossa, katolisessa koulussa, hienostokodeissa ja kaduilla.

 

Lars Kepler – kaikki kirjat (Äänikirja & E-kirja)

Koska rakastan dekkareita, eikä Kepeleriin pety ikinä.

Hyvä hetkiä E- ja äänikirjojen parissa!

Hanna

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *