Puolapuut vihdoin seinässä ja takuulla pysyy – ihan itse kiinnitin!

Näin Facebookissa myynti-ilmoituksen myytävistä puolapuista. No sehän oli aivan fantastinen juttu! Suuri pyrkimykseni alkaa harrastaa liikuntaa ja venyttelyä kotona saisi puolapuista toivottua buustia. Laitoin heti kaikki tarvittavat lyhenteet ilmoitukseen yv av ja varmaan pari ylimääräistäkin kirjainyhdistelmää. Yksityisviestiin kirjoitin: Ostan sun puolapuut!!

Tästä on nyt yli kaksi vuotta aikaa. Sen jälkeen puolapuut ovat olleet jatkuvassa käytössä aivan tauotta. Olen ripustanut niihin puolipitoisia vaatteita, joita en ole halunnut laittaa kaappiin, sekä pörröisä kaulaliinoja jotka litistyvät, jos niitä viikkailee liikaa. Sijoituspaikkana on ollut makuuhuone.

En tietenkään ollut tyytyväinen asian tilaan, mutta en tiennyt mihin kohtaan puolapuut voisi kiinnittää niin, että ne takuuvarmasti pysyisivät seinässä, kun suorittaisin päivittäisiä akrobaattisia temppujani niillä. Mistä tietäisin, missä on koolinkeja, joihin ruuvit uppoisivat? Lopulta sitten päätin lahjoittaa puolapuut siskoni pojan perheelle, jossa on kaksi pientä eläväistä poikaa. Mikko ja Olli saisivat temppuilla niillä jatkossa! Mutta kuinka ollakaan – puolapuut eivät siirtyneet uuteen kotiin itsestään. Ehkä ne kaulaliinat olivat liian painavia…

Kaikenlainen remontointi ja kodin fiksaaminen on hankalaa ja jää tekemättä, jos ei ole kunnollisia välineitä. Riemastuin, kun sain Boschilta pyynnön osallistua heidän Kotikeskiviikko-sarjaansa, jossa jaetaan kotoiluvinkkejä ja testataan Bosch-tuotteita.

Sain käyttööni digitaalisen rakenneilmaisimen. Hieno sana mutta se kertoo kaiken. Bosch Universal Detect SVH kertoo mitä rakenteita seinän, katon tai lattian takana on. Missä on koolaukset, sähköjohdot tai metallia. Laite on riemastuttava! Helppokäyttöinen, kevyt ja näppärä. Värivalot, merkkiääni ja näytön animaatiot opastavat erittäin selkeästi käyttöä.

”liikuta laitetta vaakasuorassa seinää pitkin”
”Esine löytyi” Tässä on koolinki!

Kävi ilmi, ettei puolapuita voi asentaa makuuhuoneeseen, koolaukset olivat 60 cm välein ja puolapuut on 80 cm leveät. Eli ei löytynyt kyllin tukevaa kiinnityspistettä. Ainoastaan kaulaliinat uskaltaisivat roikkua niissä, jos ne olisi kiinnitetty siihen. Kiitos hienon mittarin, siirryttiin yläkertaan mikä oli ilo. En olisi makkariin niitä lopulta halunnutkaan. Yläkerrassa on myös kuntofillari ja muita jumppavälineitä, mutta ongelmana siellä oli matala huone tai vaihtoehtoisesti liian pitkät puolapuut. Päätin lyhentää puolapuita. Pituudesta sahattiin 15 cm pois.

Yläkerran huoneessa olikin mukavasti koolaukset 40 cm välein ja seinän pinnassa on vielä tukeva ja paksu paneelikin, joten puolapuut saisi sinne kunnollisesti kiinni.

Tänne yläkerran vinokattoiseen huoneeseen puolapuut saa laitettua, kun sahataan ensin 15 cm pituudesta pois.

Tässä vaiheessa yläkerrassa oli kyllä hupaisaa. Mieheni, joka oli kysynyt heti projektin alussa, että ”JA SINÄKÖ TON HOMMAN MEINAAT TEHDÄ?” oli kameran takana ja dokumentoi meikäläisen remonttihommia. Ei uskonut silmiään siitä mitä tapahtui, kun kädessäni pöyhkeili Boschin akkuporavasara. Niin kiva laite! Jälleen helppokäyttöinen ja kevyt. Voin sanoa, etten ole koskaan käyttänyt porakonetta mihinkään, joten ensin piti tutustua kaveriin. Katsoin videon netistä, se oli saksaksi – ei haitannut, kuvat kertoivat kaiken) Ymmärsin periaatteet, kysyin neuvoa ruuvin koosta ja turautin puolapuut seinään 6 x 80 pallokantaisilla ruuveilla. Uuuuu! Vähän pelotti käydä roikkumaan, mutta siinä ne istuvat tiukasti kuin pisamat naamassa.

Oon kyl aika mestari!

 

Tukeva ote!
Tästäkö se lähtee – päivittäinen treeni?

Vähän rakastuin siihen poravasaraan. Nyt tekisi mieleni kiinnittää kaikenlaista ja ehkä kiinnittelenkin, koska meillä puhaltavat sisustuksessa muutoksen tuulet. Bosch Uneo Maxx on hirveän monipuolinen laite. Samassa laitteessa on Vasaraporaus (mulle tutumpi sana on kyllä iskuporakone) poraus ja ruuvaus. Tarvittavan poranterän voi vaihtaa helposti ja nopeasti hienon adapterin takia ja ilo oli myös pieni valo, joka valaisi porattavan kohdan. Porassa on myös digitaalinen suunnan näyttö, josta näkee, onko ruuvaamassa ruuvia puuhun vai puusta pois.

Kätevä ja kevyt laite olisi mukava kesällä, koska terassia täytyy uudistaa ja kesäkalusteita korjata. Lisäksi vasaraporan akku sopii kaikkiin Boschin 18 V järjestelmän kuluttajan sähkö- ja puutarhatyökaluihin. Siitä on totta vie etua! On niin typerää, kun jokaisessa laitteessa on oma akkunsa.

Kotikeskiviikko-sarjaan osallistuu useita bloggaajia ja Boschin Facebook-sivuilla vilisee hyviä vinkkejä monenlaisiin kotiin liittyviin asioihin. Siellä on mm. ihanan Kape Aihisen reseptejä. Kannattaa käydä tykkäämässä!

Nyt lähden jumppaamaan!

Remppa-Hanna

 

 

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

2 kommenttia

 1. KatiN 05.09.2019

  Olipa kiva artikkeli! Ehkä minäkin saan nyt puolapuut seinälle. Ihana kirjasto tarjoaa lainattavaksi mm. rakenneilmaisimen (mitä en olisi tiennyt kaivata ilman tätä juttua). Kiitos Hanna!

  Vastaa
  • Nimetön 05.09.2019

   Katin!
   Ai jukra! En tiennyt että kirjastosta voi lainata muutakin kuin kirjoja. lehtiä ja äänitteitä. Ihan mahtavaa!
   Tsemppiä urakkaan!

   Hanna

   Vastaa