Suomen kaunein koti – paljastuksia kuvauksista

Tämän kesän suunnitelmat ja ensi syksyn MTV3 –kanavan ohjelmisto julkistettiin tiistaina eli mun kesäduuni on Suomen kaunein koti.  Olen saanut uusiksi tuomarikavereikseni ihanat Sinin ja Teron. Sini Rainio on arkkitehti ja Tero Pennanen on sisustusarkkitehti. Paljon tietoa ja kokemusta alalta siis.

Ohjelman tekoon ei oikeastaan voi valmistautua mitenkään. Se on heittäytymistä hetkessä. Mutta siinä omat kommervenkkinsä, siinä heittäytymisessäkin.

Monet pitävät TV esiintyjiä turhina julkkiksina ja muutenkin turhakkeina, mutta eihän se niin ole. Ja kuten olen joskus ennenkin kirjoittanut, niin esiintyminen ei ylipäätään ole kaikkien juttu. Kaikki eivät siitä pidä eivätkä kaikki sitä osaa tai opi.

Meillä oli Sinin ja Teron kanssa keskiviikkona harjoituspäivä, jossa käytiin läpi kaikkia niitä asioita, jotka täytyy tietää kameran edessä esiintyessä ja liikkuessa, sekä se kuinka Suomen kaunein koti tehdään.

Kuvauksiin liittyen on yksi asia, jota kommentoidaan paljon ja josta jopa suututaan.

Miksi meillä on kengät jalassa, kun menemme ihmisten koteihin?

Koska sukkasillaan kävely näyttää TV-ohjelmassa naurettavalta. Se on niin yksinkertaista! Ja toki asukkaat tietävät, että näin tulemme tekemään. Tämä on myös asia joka ei tule muuttumaan. Kenkiin liittyy muutama muukin asia tämän ohjelman teossa. Koska kävelemme sisällä kengät jalassa, on valittava kenkiä, jotka eivät kopise. Tai jopa narise. Tai päästä sitä ääntä…ööö… joka on sama kuin jos on vatsavaivoja… No siis tehän tiedätte, että jotkut kengät, kuten esimerkiksi terveyssandaalityyppiset jalkineet saattavat ikään kuin pieraista joka askeleella. No voin kertoa, että äänittäjä ei ole siitä kovin ilahtunut. Eikä kyllä askeltajakaan!

Kerran ostin kuvauspaikkakunnalla ihanat muodikkaat korkeapohjaiset terveyssandaalit ihan lennossa ja päätin laittaa ne jalkaan pitkä mekkoni kanssa. En ollut ottanut montaakaan askelta niissä ennen kuvauksia ja kas kuinka mukavaa! Jos ei joka askeleella, niin joka kolmannella ainakin kuului aimo törähdys jalkapohjan alta….! Voitte vain kuvitella, kun selitän jotain vaikkapa sohvan sijainnista, otan askeleen ja tröööt.

Hame Becksöndergaard, paita Calvin Klein
Pressissä lehdistöä tapaamassa. Tässä vielä odoteltiin ja oli tylsää, joten päätin otattaa Sinillä musta kuvan.

 

Toinen asia, joka kiinnostaa katsojia on se tieto, ettemme näe tai tiedä mitään kohteesta mitään etukäteen. Kamera käy, kun tulemme kuvauskodin pihaan. Joskus olemme voineet nähdä sen ulkoapäin, mutta sisätiloista ei ole mitään havaintoa. Kun ulkokuorta koskevat kommentoinnit on kuvattu, jäämme me tuomarit seisomaan pihalle, kun kuvausryhmä menee kotiin sisälle. Odottelemme siinä aikamme ja sitten sisältä kuuluu ohjaajan huuto: OLKAA HYVÄ! Ja niin me avaamme oven tuntemattomaan. Se on hieno hetki. Kamera käy sisäpuolella ja tallentaa jokaisen ilmeemme ja äänemme tallentuu biteiksi. Joskus sanottavaa on heti, joskus tila voi mykistää, mutta puhuttava on! Onneksi olen todella nopea tekemään havaintoja.

Selfie oli tietysti otettava. Tässä on mun kesän työparit! Sini ja Tero!

Ai niin, sitäkin kysytään, että tiedämmekö etukäteen missä punainen matto on. EMME! Ja on aivan kreisiä, koska välillä seisomme sen päällä, ennen kuin huomaamme sen.

On siis tulossa kiinnostava ihana kesä, jonka aikana saan vierailla 30 kodissa! Ajatelkaa! Toivon että ne ovat todella erilaisia keskenään. Odotan että joukossa on rohkeita ratkaisuja ja toivon että kesä on lämmin!

Pysykää kanavalla, onhan Suomen kaunein koti myös Suomen paras ja katsotuin sisustusohjelma! Jeij ja hej! – heitin tollasen kivan faktan tohon loppuun tsädäää!

 

Hanna

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *