Valkoiset hampaat ja terve suu – raikas hymy

 

Hampaiden valkaisu
Tässä mä hymyilen Amsterdamissa – niin ihana kaupunki! Ja mulla valkoiset hampaat!

 

Hampaiden huoltaminen on muuttunut minun elinaikanani aika tavalla. Hammasrivit ovat suoristuneet ja hampaat vaalentuneet. Oma rivistöni ei ole moitteettoman suora, koska silloin joskus hammaslääkärini kieltäytyi niitä oikomasta. Hän sanoi, että hampaiden tulee olla persoonalliset. No saatan olla asiasta erimieltä, mutta näillä mennään. Hampaiden hyvä ja säännöllinen hoito on onneksi omissa käsissäni. Ja se tarkoittaa säännöllisiä vierailuita suuhygienistini Arja Korpelaisen luona Gloss Hammashoitopalveluissa. Hamapaiden valkaisu ja tehopuhdistus raikastavat olemuksen.

Rakastan hammaskiven poistoa. Rakastan itse tapahtumaa, kun kuuluu se raastava ääni. Siinä on jotain samaa, kuin hyttysenpureman raapimisessa, sitä haluaa vaan lisää ja lisää. Eniten tietenkin rakastan lopputulosta, puhtaita hampaita ja raikasta suuta. Monella saattoi nyt mennä naama kurttuun! Apua, sehän on hirveää. No voi se olla vähän inhottavaakin, koska ihmisillä on erilaiset suut. Mutta minun Arjani on niin helläkätinen ja ihana, että hänen huomassaan sattuminen on minimissä. Hän rakastaa asiakkaitaan ja työtään ja sen tuntee hänen hellässä käsittelyssään.

Tietenkin tuoli on kullanvärinen – kuinkas muuten!

Olin hamapaiden tehopuhdistuksessa ja minulle tehtiin myös hampaiden valkaisu. Kun varasin aikaa Arjalta, varmistelin, että eihän se satu. Arja kysyi, että koskas hän on minua satuttanut? No, ei todellakaan koskaan. Mutta olin kuullut, kuinka kamalaa on uusi tapa poistaa hammaskivi ultraäänellä. Että toimenpidettä varten usein puudutetaan jokainen hammasväli. Arja myönsi, että näin on, mutta hän ei tee puhdistusta ultraäänellä, koska käsin tehden lopputulos on parempi, vaikka työ kestää huomattavasti kauemmin. Käsin tehden homma ei myöskään ole kivulias. No siis, menin helpottuneena vastaanotolle! Ei kipua tiedossa. Hyvä homma.

Aloitimme ihan perinteisesti kuten ennenkin. Arja kuvasi hampaani (Ei siis mitään röntgenkuvia, vaan valokuvat suun sisältä.) Verrattiin niitä edellisiin ja todettiin että joo joo rouva puree edelleen hammasta. Kisko on olemassa, mutta se unohtuu laittaa suuhun…

Naps ja kuva hampaistani siirtyy tietokoneenruudulle, entisten joukkoon. Näin hygienisti voi seurata suuni terveyttä.

Arja mittasi ensin ientaskut ja tarkasti limakalvojen kunnon. Kaikki oli ihan ok. Sitten hän poisti hammaskiven mekaanisesti sekä teki soodapuhdistuksen, joka poistaa värjäytymät hampaiden pinnoilta. Sen jälkeen hän vielä puhdisti hammasvälit hammaslangalla. Olin ihmeissäni, että miksi nyt tämä, kun kaikki on jo kunnolla skrabattu? Vastaus kuvastaa niin Arjan huolellisuutta – ”koska jos opetan käyttämään lankaa, jota tulisi käyttää joka ilta, niin onhan minun tarkistettava, että se lanka tosiaan kulkee siellä hammasväleissä.” Sellainen hän on. Niin tarkka.

On myös ihanaa, kun hän kertoo koko ajan mitä tekee ja jopa kehuu. ”hyvin nielaistu” ”hyvin pärjäät” ”hienosti menee” Se on vähän hassua koska minulla ei ole siinä mitään hätää, mutta se on myös ihanaa.

Hampaiden valkaisu kiinnostaa monia, onhan valkeat hampaat ja raikas hymy kaunis asia. Sitä voisi jotenkin verrata eteiseen, joka on kodin käyntikortti. Alitajuisestikin valkea hymy vaikuttaa ihmisiin. Sekä muihin, että itseen.

Onkin kiintoisaa, että hampaiden valkaisun mahdollisuutta ei aina oteta huomioon hammaslääkärissä. Jos nyt vaikka haluaa laittaa kuoret muutamaan hampaaseen tai suuhun tulee hammasimplantti, voi hammaslääkäri valita suuhun valmiiksi kellertävän kuorivärin, koska hampaat kellastuvat iän myötä. Entä mitä tapahtuu, kun ihminen päättääkin valkaista hampaansa? Kuoret ja implantit jäävät keltaisiksi. Niihin ei valkaisuaineet pure. Tämä on hyvä pitää mielessä, jos tekee hammasremontteja.

Välineet odottavat, että pääsevät hoitamaan minua! Ihanaa!

Jotkut pohtivat onko valkaisu epäterveellistä tai jopa vaarallista. Ei ole, jos sen tekee suuhygienisti tai hammaslääkäri.

Arja teki minulle Gloss-laservalkaisun titaanioksidilla, joka on tehokkain valkaisumenetelmä. Siinä hyödynnetään nanoteknologiaa sekä lääketieteellistä laservaloa. Koko toimenpide on täysin kivuton. Arja tekee aina kolme valkaisukierrosta ja minä pötköttelen mukavalla tuolilla ja kuuntelen kun hän kertoo, miksi hampaat tummuvat ja kuinka ylipäätään hampaita tulee hoitaa. Sitten nukahdan. Nukahdan vääjäämättä joka kerta! (Nukahdan myös hammaskiven poistoon.)

Arja huolehtii myös siitä, että hampaat tulevat tasaisen valkoisiksi. Kulmahampaat ovat yleensä muita hampaita tummemmat ja ne saavat siksi erikoiskäsittelyn.

Ollaan melkein Helsingin keskustassa – Snellmanninkadulla.

Valkaisun jälkeen ei saa juoda kahvia tai nauttia muita värjääviä juttuja 48 tuntiin. Arja huolehtii kuitenkin siitä, etteivät vieroitusoireet pääse pilaamaan päivää ja lähtiessään mukaan saa kofeiinitabletteja. Myöskään tiettyjä ainesosia sisältäviä hammastahnoja ei saa käyttää. Kaikki huomioitavat ohjeet ja seikat kannattaa lukea tarkoin, jotta hoidosta muodostuu mahdollisimman hyvä, eikä esimerkiksi syö intialaista curryä vahingossa heti samana päivänä.

raikas hymy
Hotellinmme käytävän seinät on samaa väriä kun mun huulipuna 💋

Söin pari päivää valkoista ruokaa, kuten puuroa, raejuustoa, kalaa, riisiä, perunaa ja banaania. Marjat ja vihannekset piti jättää pariksi päiväksi jääkaappiin. Sain lähtiessäni mukaan myös hammaslankaa ja oikeaoppisen hammastahnan, sekä ne opit kuinka hampaat pestään ja langoitetaan joka päivä. (Tiesitkö muuten, että hampaiden pesun jälkeen tahna vain syljetään pois suusta, ei mitään vedellä huuhtelua lopuksi! Kamalan vaikeaa oppia muistamaan tuo!)

Rakastan sitä, että kaikki on otettu huomioon. Ja rakastan mun puhdasta suuta ja valkoisia hampaita.

Keep Smiling!

Hanna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

4 kommenttia

 1. Tiina 16.09.2018

  No huh, hyvä tuuri sulla jos hammaskiven poisto ei satu lainkaan. Mulla se menee niin sinne ikenen alle, että sitä ei sieltä satuttamatta saisi kukaan, vaikka kovin helläkätisesti yrittävätkin.
  Valkaisusta haaveilen myös, mutta toisaalta tuntuu tyhmältä maksaa jatkuvasti valkaisusta, jos tahallaan kahvia juomalla kellastuttaa hampaansa aina uudelleen. Jos lopettaisi ensiksi säännöllisen kahvinjuonnin! 😀

  Vastaa
  • hannasumari 17.09.2018

   Tiina,
   Joo hammaskivi menee myös ientaskuihin. Kannattaa käyttää sähköhammasharjaa sen torjuntaan.
   Mä juon myös kahvia päivittäin, mutta ei valkaisua kovin usein tarvitse tehdä. Mä olen käynyt noin viiden vuoden välein.
   Hanna

   Vastaa
 2. Ode 27.09.2018

  Ei taida olla ihan edullista tuo valkaisu?

  Minulla on suuhygienisteistä vain sellainen kokemus, että siinä ammatissa pääsee kostamaan kaiken elämässään kokemansa vääryyden. Usein olen ollut kohteena. *puistatus*

  Vastaa
  • hannasumari 27.09.2018

   Hei!
   Et usko, mutta kuulin tällaisen tarinan, että todella joku suuhygienisti oli oikein sanonut kostaneensa asiakkaalle, tämän käytöksen – asiakas oli ollut peloissaan…
   No voin sanoa, että Arja Korpelainen rakastaa asiakkaitaan ja tekee kaikkensa että meillä olisi siinä tuolissa hyvä olla.
   Hinnat voi tarkistaa täältä. Juuri nyt on tarjous valkaisusta https://www.glosshymy.fi/
   Kiitos kun kommentoit!
   Hanna

   Vastaa