Hienoja vatsarutistuksia ja naurua housut kuivina

lantionpohjalihakset
Tämä se kuuluisa leppoisa aurinkotuoli. Siinä kun pari minuttia jökötät johan tiedät missä on syvät vatsalihakset. Lantionpohja erittäin tiukkana, selkä suorana ja nuppi linjassa ja jalat rentoina.

 

Lantionpohjalihakset ja vatsalihakset tulivat mieleeni kun mikään ei oikein huvittanut.

Ai että toi aurinko on metka pallero. Eilen kun se paistoi, tuntui että pystyn mihin vaan. Nyt kun maailma on aivan harmaa ja vähän ikävästi tuulinen, tuntuu että voisin nukahtaa seisaalleni. Mikään ei varsinaisesti innosta. Ei edes laiskottelu. Se on aika pattitilanne. Kun ei siis jaksa edes laiskotella. Osasyynä tähän voi olla se, että mä olen alkanut treenata viitenä päivänä viikossa ja eilisen treenin jälkeen jaloista on löytynyt yllättäviä lihaksia. Tai oikeastaan mun jalat on ihan poikkiväsyneet. Mutta se on positiivinen ongelma. Se kertoo siitä, että jotain on tehty.

Ollaan käyty mun PT:n kanssa treeniohjelmaa läpi ja eilisen treenin viimeinen juttu oli vatsarutistukset. Sain vähän kuin treenin loppulahjaksi kehotuksen tehdä 50 istumaannousua. Tiedättehän, sen ihan perus jutun. Sanoin että voi pylly ja aloin sitten rutistella niitä menemään. Toistojen yhtäjaksoinen määrä oli mun vapaasti valittavissa. Eli vaikka 5 x 10 toistoa tai 30+20 tai miten vain. Tavoite oli kuitenkin tehdä ne kaikki yhtäperää. No tein. Itsekin hämmästyin. Siinä vaan nousin itumaan uudelleen ja uudelleen. Treenari hämmästyi myös. Kehuja tuli. Ja hyvä fiilis tietenkin. Sain kommentin, että luultavasti aika moni mun ikäinen ihminen ei tekisi niitä kaikkia yhtä kyytiä. Mutta mulla on kyllä hyvät sekä syvät että pinnalliset vatsalihakset. Se on Fustran ansioita, jota edelleenkin harrastan. Fustralla on tuonut mun elämään paljon loistavia asioita, mutta viime aikoina yksi asia on noussut pintaan erityisesti.

Katsoin YLE perjantain vaihdevuosiin keskittyneen ohjelman, jota suosittelen kaikkien ihmisten katsottavaksi. Siinä tuli taas selvästi esiin myös se seikka, kuinka tärkeää on pitää lantionpohjalihakset kunnossa. No voin oitis sanoa, että jos ei olisi ollut tätä jatkuvaa Fustra-harjoittelua ja erittäin tinkimätöntä Fustra-ohjaajaa, mun lantiopohjanlihakset olisivat varmaan surkastuneet olemattomiin. Fustrassa lantionpohja on aktiivisena koko tunnin treenin ajan. Ja niiden lihasten harjoittelu tapahtuu ikään kuin vahingossa. Siinä sivussa. Sillä kaikki mitä tehdään, tehdään niin, että lantionpohja on piukkana. Mitä tahansa tehdään, se tehdään core hallittuna ja siihen sisältyvät syvät vatsalihakset sekä lantionpohja. Ja kun siten harjoittelee jatkuvasti, se tapa siirtyy kaikkeen tekemiseen. Voin aivastaa, yskiä ja räjähtää raikuvaan nauruun housut kuivana, mikä ei ole tilanne monilla naisilla.

Tulee mieleen eräs hauska itseäni kovasti naurattanut tilanne. Minulla oli päämääränä oppia seisomaan käsilläni, mutta pää alaspäin oleminen on minulle äärimmäisen epämiellyttävää. En tee mielelläni edes kuperkeikkaa. Kerroin tämän tankotanssin maailmanmestarille, Oona Kivelälle ja Oona sanoi, että tule hänen Gymilleen harjoittelemaan. No minä menin. Alkuveryttelynä oli mm. trampoliinilla hyppimistä. Siitä ihanat nuoret tekivät kärrynpyöriä vauhdilla pehmeälle alustalle ja vaikka mitä. Minä vaan pompin ylös alas. Ihailin noita taitavia nuoria ja sitten tajusin hauskan asian. Minä ihailin heitä, mutta moni olisi ihaillut sitä, että saatoin pomppia siinä housut kuivina. Se nauratti ja hihittelin sisäisesti itsekseni.

lantionpohjalihakset
heippis!

Tena vitsejä kerrotaan vilkkaasti ja niistä sekä niiden käyttäjistä heitetään hervotonta läppää. Monella on kuitenkin tarve niitä käyttää, mikä ei ehkä ole kauhean kivaa. Mutta tiedättekö mitä. Niitä lihaksia voi oikeasti alkaa treenata ja ne vahvistuvat siinä missä muutkin lihakset. Toki estrogeenin vähentymisellä iän myötä on osuutta asiaan ja hormonit vaikuttavat myös äkilliseen tarpeeseen päästä vessaan. Mutta monet kuitenkin käyvät jumpassa ja salilla treenaamassa, mietin sitä, onko alavatsan lihakset treenin aikana hyvässä hallinnassa? Siinä ne samalla hoituvat kuntoon. Kuin myös sauvakävelylenkillä. Noiden lihasten treenaamiseen on ohjeita netti pullollaan ja niiden hyvä kunto on myös miehille tärkeää.

 

Tämmöisiä mietteitä tänään – pysykää kunnossa!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

5 kommenttia

 1. Sinikka 23.03.2019

  Niin totta kaikki mitä kirjoitit. Kokeilenpa vatsanrutistuksia kotona! Kiitos vinkistä!
  Kyllä lantionpohjalihakset pysyvät kunnossa monella muullakin liikunnalla kuin Fustralla. Olen ollut varmaan ensimmäisiä ”fustraajia” ja minulla oli oli hyvä pt, joka toi sen elämääni Foreverillä aikanaan. Savonlinnassa ei ole fustraa, mutta löysin täällä kundaliinijoogan, joka on muun liikunnan ohella pitänyt housut kuivina vielä seitsemänykkösenäkin.

  Vastaa
  • hannasumari 23.03.2019

   Hei Sinikka!
   Mahtavaa, että olet löytänyt kundaliinijoogan! Jooga on niin älyttömän hyvä liikuntamuoto myös. Ja joo toki monetkin lajit kuin Fustra, pitävät lantionpohjalihakset kunnossa. Itse asiassa varmaankaikki liikunta, jos vaan muistaa nipistää ne lihakset liikunnan aikana. Mutta mulle se toimi salakavalasti omaksi onnekseni!
   ihanaa kevättä sulle!
   Hanna

   Vastaa
 2. Ode 25.03.2019

  Kuinka sen käsillä seisomisen kanssa kävi vai jatkatko harjoituksia?

  Vastaa
  • hannasumari 25.03.2019

   Lopetin yrittämisen. Yhtäkkiä tuli se fiilis, että miksi ihmeessä mun tarttis pystyä seisomaan käsilläni! Motivaatio katosi. Kuoerkeikkoja tein muutamia, mutta ne tuntuivat todella epämiellyttäviltä. Ihme juttu. Mutta ei kaikkea tarvitse tehdä – se oli lopputulos.

   Hanna

   Vastaa
   • Ode 25.03.2019

    Aah, kuulostaa jotenkin lohdulliselta. 🙂 Minäkin olen ihan pöllämystynyt kuperkeikan jälkeen, tosin voi johtua ikuisuusjumista niskassani. Ehkä riittää, että katselee tätä maailmaa oikein päin.

    Vastaa