Pitoa pohjiin – kitkakengät testissä

kitkakengät testissä

Ennen kuin lähdin etelään, testasin kitkapohjaiset talvikengät, jotka sain blogin kautta Icebugilta.

Me olemme juuri nyt Espanjassa hakemassa vähän valoa. Sää täällä on vaihtelevaa, vähän kuin Suomessa kesällä. Aurinko paistaa, mutta ohut untuvatakki ja suuri huivi on kivat olla mukana, missä kulkeekin. Ja kuljen paljon, eli kävelen, kävelen ja kävelen. Ja mikä on kävellessä, kun aurinko paistaa eikä palella.

Ajattelen kuinka kivaa olisi ollut, jos omat vanhempani olisivat voineet viettää eläkepäiviään täällä. Äiti olisi varmasti ollut hyvässä kunnossa pidempään, koska olisi voinut liikkua enemmän. Suomen liukkaat talvikelit ovat ihan mahdottomia vanhemmille ihmisille. Mutta ei se liukkaus helppoa ole kenellekään. Ihana ystäväni kaatui muutama vuosi sitten liukkaalla kadulla ja sai elinikäisen kivun ja vaivan siitä kupsahduksesta.

Sain joululahjaksi aktiivisuusrannekkeen ja olen koettanut kävellä joka päivä 10.000 askelta, mutta liukkailla ja lumisilla keleillä reipas (tai vähemmän reipas) kävely on hirveän ärsyttävää. Siksi olikin ihanaa, kun sain testattavakseni Icebug Forester kitkapohjaiset kengät.

Kävin sovittamassa kenkiä PR-tilaisuudessa, jossa oli laaja mallisto erilaisia Icebug-kenkiä ja kuten paljouden keskellä usein käy, syntyi runsauden pula. Mitkä olisivat parhaat, kauneimmat, mukavimmat ja sopivimmat juuri minun tarpeisiini ja varsinkin juuri minun jalkaani? Kengät ovat pukeutumiseni hankalin osa, koska kokoni on 41,5  ja useita kenkiä ei ole lainkaan kokoani. Jalkani on myös leveä, toinen jalkani ei siedä juuri lainkaan korkoa ja lisäksi olen mukavuudenhaluinen eivätkä kenkäni saa missään tapauksessa tuottaa minulle kipua ja olla esimerkiksi liian pienet. Hyvä lesti on sellainen, jossa kengän kärki ei kapene. Ja niin – kenkien on myös miellytettävä silmääni.

Kengissä on nupukkipinta
Tilavat ja kivat!

Pitkän sovittelemisen ja pohtimisen jälkeen päädyin Icebug Forestereihin ja kitkapohjiin. Nastapohjakenkiä en halunnut koska halusin kengät päivittäiseen käyttöön, en ainoastaan kävelylenkkejä varten. Nastojen kilinä kauppojen tai toimistojen lattioilla ei ole kivaa.

Icebugien lesti on suomalaiseen jalkaan sopiva, leveä ja tilava. Kengät näyttävät ja tuntuvat jämäköiltä, mutta ne ovat ihan hirveän kevyet. Kengissä on vettä hylkivä nupukkipinta ja pehmeä fleece vuori. Hunajan väriset kengät ja farkut on klassinen yhdistelmä, joka toimii aina, lisäksi kengät sopivat kauniisti terrakotan väristen mokkahousujeni kanssa, joita käytän paljon, koska niistä ei tuule läpi. Reippaat kengät ovat minusta kivat myös paksujen sukkahousujen ja hameen kanssa.

Ulkonäkö ja tuntu siis ovat kohdillaan, entäpä sitten se pito? Lähdin kokeilemaan kenkiä kävelylenkile lähimaastoon ja kaupungille, jossa seikkailin sekä ulkona että sisätiloissa. Forestereiden pohjamateriaali on Icebugin ja rengasfirma Michelinin yhteistyössä kehittämä Michelin Wic, jonka luvataan pitävän yhtä hyvin lumella, asfaltilla ja jäällä. Kokeilen aluksi arkaillen, mutta pian kävely suluu rennokkaasti. On tosi helpottavaa kävellä, kun alkaa luottaa siihen, että kenkien pohja pitää. Askelluksesta tulee iisiä ja luontevaa ja samalla keholle terveellisempää. Jos kävellessään joutuu jännittämään joka askeleella, jalat, selkä ja niska kipeytyvät eikä liikkumisesta saa mitään iloa. Oli aika jännää, että kenkien pitoon uskomiseen meni hetki. No ei se tyhmää tietenkään ole olla varovainen, mutta rengasvalmistajan kitkat kyllä ovat oikeasti erittäin pitävät.

Icebug Forester kenkiä on sekä miehille että naisille ja värejä on kaksi – hunaja ja musta.

 

kitkakengät testissä
Pohjassa on autonrenkaista tuttu kuviointi.

Kenkien hinta näyttää netissä olevan 130 -170 € ostopaikasta ja väristä riippuen. Mielestäni kengät ovat hintansa väärtit. Vertailukohtana minulla on Salomonin kengät, jotka ostin viisi vuotta sitten Sveitsistä. Olin siellä kyläilemässä ja lähdimme vaeltamaan lumisille vuorille. Oltiin alennusmyynneissä hankkimassa varusteita ja löysin hyvät kengät 50% alennuksella. Otin ne kainalooni ja menin kassalle. No kas kas, eihän juuri ne olleetkaan alessa. Maksoivat ihan älyttömästi 460 € mutta ostin ne kuitenkin, koska ne soipivat niin hyvin jalkaani. Ne toimivat edelleen moitteettomasti. Niissä on myös erittäin hyvä ja pitävä pohja, mutta vain lumella, niitä ei ole tarkoitettu jäisellä pinnalla kävelyyn. Icebugit pitävät sekä lumella että jäällä. Tällaiset klassiset kengät ovat pitkäikäiset, mikä kannattaa ottaa huomioon, kun kävelee kassalle. Annan erityistä plussaa terveellisen muotoiselle lestille ja keveydelle pitävän pohjan lisäksi.

kitkakengät testissä

Hanna

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

3 kommenttia

 1. Ode 23.01.2019

  Oma kokemukseni Salomonin kengistä on, että vaikka niiden kuinka kehuttaisiin pitävän, ne eivät sitä tee. Aivan järkyttävät luistimet – ja haksahdin vielä toisiin tässä muutama vuosi sitten, vaikka edelliset lensivät roskiin juuri sen takia, että pohja oli jotain sellaista keinoainetta, joka jäätyi heti, kun televisiossa luvattiin kylmenevää.

  Partioaitassa oli jännittävä ”liukastelusimulaattori”, jossa noita mainostamiasi kitkapohjiakin olisi voinut kokeilla. Ei tullut kokeiltua, koska eräästä poistomyynnistä 50 eurolla löytämäni nasta-Icebugit toimivat hyvin. Ehkä niitä kitkojakin sitten voi harkita…

  Vastaa
  • hannasumari 23.01.2019

   Hei Ode!
   Ai kamalaa! Joo mun Salomonit on liukkaat liukkaalla mutta pitää lumella, jonne ne varmaan on tarkoitettukin. Niissä on tekokarvareunus ja aika korkeat varret, luisitinkiinnitys ja ne on kovin jäykät. Sen sijaan Icebugit on notkeat. Tykkään niistä kyllä tosi paljon. Lämmin suositus, jos haluat käyttää kaupungilla tai muualla, jossa etä välitä nastoista!
   Hanna

   Vastaa
 2. Seija 04.11.2019

  Minä ostin pomarin kitkapohjakengät ,kumipohjat . Tuntuvat että ovat hyvät, pitää ainkin pakkaslaatalla. Jäätä en ole kokeillut. On nauhat ka vetoketju , nilkkurit. Maksoi jotain 156€

  Vastaa