Ihana kevät! Kieloja, lemmikkejä, keto-orvokeista sinisinä hohtavia kallioita ja ensimmäiset oman pihan herkut – nokkoset ja raparperi!
Nokkoslettuja olen jo tehnyt monta satsia ja raparperistakin vaikka mitä. Mutta kun sitä raparperia vaan kasvaa ja kasvaa ja tulee lisää, niin pakkohan sitä on käyttää! Tein raparperipaistosta, joka on mun ikivanha klassikkoresepti. Ohjetta voi soveltaa myös omenoihin ja karviaisiin. Pinnalle tulee muruseos kaurasta ja siirapista ja siihen voi lisätä kauran lisäksi mantelilastuja tai pähkinärouhetta.
Alkuperäisessä ohjeessani kauraseokseen tulee sekä vaaleaa että tummaa siirappia mutta nyt kaapissa oli muscovadosiirappia. Senkin voi siis vaihtaa siihen mitä kaapista löytyy. Helppoa!
Raparperipaistos
500g raparperia
2 tl kanelia
1 tl vaniljaa
1dl sokeria
1 rkl perunajauhoja
Muruseos
75g voita
1 dl vaaleaa siirappia
½ dl tummaa siirappia
Tai 1 ½ dl muscovadosiirappia
3 dl kaurahiutaleita
Uuni 225°C
Jos raparperien varret ovat kovin paksuja, halkaise ne. Leikkaa varret noin 2 cm paloiksi. Laita palat voideltuun uuninkestävään vuokaan ja ripottele niiden päälle perunajauhot, sokeri ja mausteet. Sekoita kevyesti.
Sulata voi kattilassa ja lisää siirapit. Lisää kaurahiutaleet ja anna kiehahtaa.
Levitä seos raparperien päälle ja laita vuoka uunin keskitasolle ja paista noin 20-25 min. Tarjoile lämpimänä vaniljajäätelön kanssa.
Ihanaa viikonloppua!
Hanna