Välipala joka tekee pelkkää hyvää – aitoa rakkausruokaa!

Kovia sanoja
Olen usein sanonut, että muutun ympäristösaasteeksi, jos painoni nousee yli tietyn pisteen. Voi kuulostaa kovalta, mutta niin se kuitenkin on. Tarkoitan sitä olotilaa, kun on koko ajan hiukan liian täysi ja raskas olo. En tarkoita sitä hetkellistä fiilistä, kun on syönyt kerran liikaa päivällispöydässä, vaan sitä tunnetta, että on syönyt liikaa ja varsinkin vääriä asioita jo monta kuukautta.

Ahdistun raskaasta olosta ja alan inhota itseäni, koska olo on hankala. Se näkyy sulkeutuneisuutena, äkäisyytenä ja siihen liittyy ahdistusta. En ole silloin kivaa seuraa etenkään itselleni. Kuitenkin on niin, että ihmisen tulisi rakastaa ensin itseään, että voisi rakastaa muita. Ja mähän rakastan maailmaa ja elämää. Jopa vastoinkäymisiä (hyvät vastoinkäymiset, älkää kuulko tätä – en kutsu teitä kylään kuitenkaan)

Rakastan räntäsadetta toukokuussa ja aurinkoisia kuumana väreileviä kesäpäiviä, kovia pakkasia ja suojasäätä. Rakastan sitä, kun tuulee ja myrskyää tai on aivan peilityyntä ja hiljaista. Rakastan ihmisiä samalla tavalla. Kaiken sorttisia. Mutta vain jos minulla itselläni on hyvä olla. Jos oloni on huono, en näe maailman kauneutta ja ihmisten ihanuutta ollenkaan samalla tavalla. Koko oleminen keskittyy oman huonon olon sietämiseen. Sitä on olla ympäristösaaste. En ole hyvää seuraa kenellekään. Vähiten itselleni.

Ehkä siinä onkin syy siihen, että olen pysynyt suurin piirtein saman kokoisena koko elämäni. Kun olo käy tukalaksi on pakko toimia. Tehdä jotakin.
Välipalat tukipilareina
Olen monasti kirjoittanut minulle parhaiten sopivasta ruokavaliosta, jossa syön viisi kertaa päivässä. Aamu- ja iltapäivällä syön välipalan. Jos en syö, se kostautuu illalla jääkaapin oven saranoiden jatkuvana natinana.

Perusvälipalani on jo kuusi vuotta ollut rahka tai maustamaton jogurtti. Arvatkaa alkaako kyllästyttää! Kyllä ja ei. Ei ala siksi, että se on helppo vaihtoehto, joka toimii. Kyllä alkaa, koska välillä mietin, kuinka ihanaa olisi syödä joku herkku siinä välipalan paikalla.

Rakastan leipomista ja leivonnaiset kiinnostavat minua, mutta sokeri! Se on haastava kaveri. En tiedä onko se joku tieteellinen fakta, että sokeri keräisi nestettä, kuten suola, mutta syödessäni sokeria nestettä alkaa kertyä kroppaani nopeasti ja esimerkiksi sormet ovat kuin liian ahtaaseen nakin kuoreen sullotut siskonmakkarat. Se tuntuu inhottavalta. Ja se tunne on äärimmäisen lähellä itseinhon loputtoman syvää kuilua. En erityisemmin välitä syöksyä sinne, joten vältän sokeria.

Ilahduta itseäsi!
Välipalahetki on kuitenkin kiva tauko kaikessa tekemisessä ja hyvästä välipalasta tulee erittäin hyvä olo. Kun teen kotona töitä, eli kirjoitan tuntikausia samassa paikassa istuen, on välipalahetki se ihana paussi, joka katkaisee kaiken hetkeksi. En koskaan someta tai lue sähköposteja, kun syön välipalaa. Luen sen sijaan kirjaa, vaikka en ehtisi kuin muutaman sivun eteenpäin tarinassa. Välipalahetki on ihana juuri siksi että se ravitsee sekä sielua että ruumista ja molemmista tulee voittajafiilis! Teen muutakin kuin työtä, luen kirjaa! Syön välipalan ja tiedän että siitä tulee hyvä olo ja jaksan paremmin.

Valion Luonnonjogurtti+ ™ mango & persikka on mun uusi ilo näissä hetkissä. Ja tämä tulee nyt suoraan sydämestä: Kun ostin ensimmäisen purnukan tuota herkkua ja kaadoin sitä lautaselleni, olin ihan, että mitä nyt, tules ulos sieltä purkista. Ja tulihan se – paksuna ja kuohkeana kuin mousse! Otin sitä lusikkaan ja moussefiilis oli nyt lusikassa ja sitten mun suussa!

Kuinka ihana voi jogurtin koostumus olla? (Varmaan sopii muuten erittäin hyvin leivontaan. Mietin täytekakun täytteeksi sitä liivatteen kanssa. Ja tartaletteihin mansikoiden alle Entä Pavlovan täytteenä?!) No mutta tämän ihanan herkun paras juttu on, että siinä ei ole lisättyä sokeria eikä myöskään keinotekoisia makeutusaineita, hedelmämehua tai hunajaa.

Eli ei siskonmakkarasormia ja kiristäviä farkkuja mulle, mutta ihanaa raikasta välipalaa tauoille.

välipala
Ei lisättyä sokeria, ei makeutusaineitta ei hedelmämehua eikä hunajaa. Silti ihanaa ja sopivasti makeaa.

välipala voi olla ihana herkkuHedelmää hedelmää!
Makuja on kaksi Valion Luonnonjogurtti+ ™ mango & persikka ja päärynä & banaani. Molemmat ovat lyömättömiä herkkuja. Luonnonjogurtti+ ™ mango & persikka on väriltään kauniin keltainen ja sen maku on äärettömän raikas ja puhdas. Luonnonjogurtti+ ™ päärynä & banaani on maultaan ehkä miedompi, mutta on loistava idea yhdistää päärynää ja banaania. Banaanille tekee hyvää olla päärynän raikkaassa seurassa.

Luonnonjogurtti+ ™ mango & persikka ja päärynä & banaani ovat kummatkin laktoosittomia ja molemmissa on sama ihana samettinen koostumus. Parasta ikinä! Mun välipalahetket on nyt tosi herkullisia! En vastusta!

Ihania keväisiä päiviä

💛💚

Hanna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *