Viikon parhaat jutut – hyvät ja huonot tortut ja tontut

Lumi

Lunta toivotaan talveksi, kun sitä tulee, siitä tulee valituksen aihe. Ymmärrän ja en ymmärrä.

Lumimassat ovat ongelma, mutta minkäs teet. Taivaalta pukkaa lisää ja vain Putin on estänyt sateen. Sen kanssa on siis elettävä.

Kaupunki hukkuu lumeen. Valkoinen kurittaja putoaa katoilta niskaan, tukkii jalkakäytävät ja ajotiet, imaisee autot sisäänsä ja kaventaa ajoväylät. Valitus on valtava. Ja turha. Kaikki tekevät minkä pystyvät kadottaakseen lumen kiusaamasta, mutta katsokaa niitä massoja! Yksi läjä täyttää kuorma-auton lavan ja läjiä on joka korttelissa kolme. Sopeudu ihminen!

Heräsin linnunlauluun aamuvarhaisella. Se tuntui ihanalta. Niin ihanalta. Pian on kevät ja aurinko hävittää lumet. Pian voi jo juoda munkkikahvit auringossa ja katsoa kuinka jääpuikot sulavat.

Be kind

Työilmapiiri on monissa työpaikoissa huono. Ihmiset on tosi ikäviä toisilleen. Eilen aloitin uuden pitkän työprojektin, ja mulle oli jätetty viesti maskihuoneeseen: ”Tervetuloa jengiin Hanna! Kivaa kuvauspäivää! T. Linnea! En vielä tunne Linneaa emmekä työskentele yhdessä, mutta kuulumme samaan jengiin. Nyt sen tiedän! Kuinka joku voi olla noin ihana! En varmasti unohda ikinä kuinka mahtavalta se tuntui. Olkaa ihania toisillenne. Be kind – always. Kaikkien elämä on silloin niin paljon helpompaa.

Häytöntä – niin hävytöntä

Antti Holma on aloittanut kaiken muun ohella blogin. En lukenut sitä vielä, mutta luin hänen FB-päivityksensä aiheesta. Holma on aivan hirveä ja hävytön ja olen kuolla nauruun hänen juttujensa äärellä. Eniten nauratti hänen ideansa runebergintortusta. Ei heikkohermoisille, mutta siis, kiitos maailma Antti Holmasta. Älykäs ja hävytön.

Haavoja ja vammoja

Ihmiset kuvaavat haavojaan, vammojaan, kanyyleita, jotka on työnnetty heidän ihonsa alle ja laittavat kuvat esille Facebookiin. En halua nähdä niitä. Kun elokuvassa näytetään leikkaussaleja, panen sormet silmien eteen ja kurkistelen niiden takaa jotain kulmaa näkyvästä kuvasta – en kuitenkaan sitä kulmaa, jossa näkyy sisäelimiä ja avoimena sykkivä sydän tai leikkaava kirurgin veitsi.

Tsemppiä kaikkien kaikenlaiseen paranemiseen.

Tortut

Kuiva vai kostea? No tietenkin kuiva ja murea! Ja paljon makua.  Täydellinen runebergintorttu on kuiva, kapea ja korkea sylinteri, jonka huipulle on ohuen sokerikuorruterenkaan sisään laitettu hyvää vattuhilloa. Kun hillo ja tortun paisto ovat täydellisiä, hillon kosteus tunkeutuu myös tortun sisuksiin. Taikinaan on kätketty mausteita, piparkakunmuruja ja korppujauhoja.

Täydellisen runebergintortun vastakohta on vaalea, halkaisijaltaan liian suuri torttu, joka täysin kostea eikä lainkaan murea, vaan torttu on yhtä mössöä. Hillo on kuivaa marmeladia ja sokerirengas liian paksu. Se on runebergintortun irvikuva.

Ja torttu on torttu. Kapea ja korkea. Ei runeberginmuffinssi, runeberginkakku, runeberginpelti eikä mikään muukaan, jossa halutaan päästä kertaheitolla maaliin.

Tontut ja varkaat eduskuntaan

Pian on vaalit. Vaalimainoksista voi tulla kiintoisia kuvakollaaseja. Siellä seikkailee monen kirjavaa väkeä. En niin tarkkaan muista oliko se presidentiksi pyrkivän vaatimuslistalla vai missä, mutta koulun yhteiskuntaopin tunneilta on jäänyt mieleen lause: nuhteeton suomen kansalainen. Minusta ihminen, joka äänestää eduskuntaan ehdokasta, joka syytettynä rikoksesta, ei ole ihan viisas. Siinä äänestetään pukkia kaalimaan vartijaksi. Eihän meistä kukaan elämästä ilman jotain säröjä selviä, mutta kaikki eivät kuitenkaan riko lakia. Ja olisihan se älykkyyskin oikein toivottava ominaisuus, kun maan asioista oikeasti päätetään. Siis äänestä. Äänestä älykkäästi.

Varasuunnitelmana kuolema

Vanhustenhoidon tilan ovat tienneet ihmiset jo vuosia. Mikään mistä nyt kuulemme ei ole tullut yllätyksenä. Ei haamuhoitajat eikä pissavaipat. Monen ihmisen prioriteettina ennenaikainen kuolema on hoitokotiin muuttamisen edellä. Onhan se nyt aikamoista, että on oikein kirjattava ylös, että ihmisen on päästävä vessaan ja ulos ja jos hän kykene itse syömään, häntä on autettava.

Aika Saara

Aika on merkillinen juttu. Kenelläkään ei ole aikaa ja kuitenkin sitä on kaikilla vuorokaudessa yhtä paljon. Kuinka sen käyttäisi hyvin? Mietin että kirjoituksesta tuli vähän negatiiviinen ja ajattelin että pistänpä tähän loppuun jonkun positiivisen asian. Omassa elämässäni niitä on paljon, mutta entä uutisoinnissa? Aika vaikeaa! Mutta ihana positiivinen Saara Aalto kiitää pitkin Brittijäitä ja nauttii. Kyllä siitä tulee niin hyvä mieli! Hyvä Saara sirklaa voittoon!

 

Iloa lauantaihin. Tee lumiveistos, syö torttu, soita ystävälle ja lue kirja!

Hanna

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *