Hyvästi silmäpussit – tervetuloa hehkuva, kaunis iho

Gua sha jadekivestä valmistettu lusikka on tarkoitettu kasvojen käsittelyyn ja se on erityisen hyvä silmänympärysiholle. Parantaa ihon verenkiertoa ja lymfanesteiden virtausta. Poistaa turvotuksen ja kirkastaa ihoa.

Gua sha ja Yin Your Skin ovat minulle kokonaan uusi, kokonaisvaltainen tapa hoitaa kasvojen ihoa ja omaa hyvinvointiani. Otin ensi askeleet siihen aikaisin maanantaiaamuna ja tulin ehkä samalla keksineeksi uuden tavan viettää ne varhaiset aamutunnit, jotka ovat usein olleet elämässäni vähän hankalia. Ja luultavasti lisään samalla myös omaa onnellisuuttani ja sitä kautta tuon hyvää oloa ja mieltä myös läheisilleni ja ehkä seuraajillenikin.

Olen huomannut, että kasvojen ihonhoito tulee sitä kiinnostavammaksi, kuta enemmän ikää karttuu. Monet alle neljäkymppiset naiset sanovat rakastavansa ryppyjä, mutta omalta kohdaltani voin todeta, että toisten rypyt ovat kauniimpia kuin omat. Syvät juonteet kulmieni välissä, saavat minut näyttämään synkiltä, hamsteripussit saavat selkeän leukalinjan katoamaan ja viimeisimpänä kurjuutena silmieni alle on tullut uudet epämääräiset pussit. Mikään näistä ei saa sydäntäni sykkimään onnesta. Jos joku muu niistä iloitsee, veikkaan vahvasti vahingoniloa!

Olen oppinut hieromaan sekä puhdistus- että hoitotuotteet kasvoilleni tehokkaasti niin, että teen samalla kasvohieronnan. Meikkivoiteen levitän myös hieromalla sen ihoon sormenpäillä tehokkaasti, sen olen oppinut ammattimaskeeraajalta. Iho näyttää sen jälkeen heleältä ja meikatut kasvot hehkuvat.

Gua sha kampa on tarkoitettu kasvojen, vartalon ja hiuspohjan käsittelyyn.

Nyt halusin tutustua Katja Kokon suunnittelemaan Yin Your Skin kauneudenhoitokonseptiin, jossa ”ikiaikaisten traditioiden viisaus ja tehokkuus yhdistyvät moderniksi hyvinvointielämykseksi. Yin Your Skinin sydämessä kohtaavat korealaisen ihonhoidon ainutlaatuinen tehokkuus, gua shan parhaat tekniikat, yin joogan meditatiivisuus ja sound heeling”

Koko konsepti on syvällinen ja siihen kuuluu juuri niitä asioita, joita elämääni kaipaan ja joita ilman olen ollut. Huomaan, että polkuni on vienyt minua tähän suuntaan ja toivon todella syvästi, että tästä tulisi minulle pysyvä rutiini.

Kosmeettinen gua sha on yhdistelmä perinteistä gua shaa, sidekudoshierontaa ja lymfaa

Heräsin maanataina viideltä ja nousin ylös. Olin hyvin levännyt, koska mieheni käytännössä komensi minut löysäilemään koko sunnuntain. Hän huomautti minulle sunnuntaiaamuna, että tapani on nousta sängystä ylös pää täynnä tekemättömiä töitä ja rynnätä suorittamaan päivää. Se on totta. Ja koska ajattelen jo illalla seuraavan päivän suorituksia, saatan nukkua yöni huonosti. Mutta maanataina olin pirteä ja levännyt, eikä minulla ollut päässäni yhtään pakkoa, ainuttakaan tekemätöntä työtä tai asiaa, joka vaatisi jotakin. Niinpä päätin avata paketin, joka oli odottanut sopivaa avaamisen hetkeä melkein kuukauden.

kuvassa oikealla on gua sha pro lasta kasvoille ja se on tarkoitettu vaativaan ja ammattilaiskäyttöön. Lasta on valmistettu bian-kivestä.

Paketti sisälsi kolme Ghua sha –ihonhoidossa käytettävää lastaa, joilla sivellään puhdistettua ja kosteutettua kasvojen ihoa. Avasin ensin paketit ja sitten ryhdyin tutkimaan Katja Kokon minulle lähettämää Yin Your Skin -verkkokurssia.

Olen viime viikolla useaan otteeseen lukenut, mitä kaikkea hyvää meditaatio tekee ihmiselle. Siitä oli sunnuntaina Hesarin jutussa, jossa toimittaja osallistui Yalen yliopiston onnellisuuden salaisuutta käsittelevälle kurssille. Yksi onnellisuustekijä on meditaatio. Luova johtaja Henrik ”Henkka” Hyppönen on meditoinut yli 20 vuotta joka päivä ja listaa sen asioihin, joista ei luovu. Minä olen ajatellut, etten ehdi meditoida. Olen idiootti.

Verkkokurssiin sisältyy mm. 10 ja 20 minuutin ohjatut meditaatiot. Ja niin sitten aamun erityisen ihanassa auringonvalossa istuin tyynyjen päälle olohuoneen matolle ja meditoin kymmenen minuuttia Katja Kokon ohjatessa meditaatiota videolta. Olisin halunnut jatkaa vielä, kun 10 minuuttia oli kulunut. Ajattelin – tätä haluan. Hesarin onnellisuusjutussa kehotettiin tekemään enemmän asioita, joista nauttii niin, että ajantaju katoaa. Olin siis jotenkin ytimessä.

Sitten otin käsittelyyn jadesta valmistetun gua sha lastan ja aloin tehdä kasvojen hoitoa yhdessä Katja Kokon kanssa, joka opasti minua kädestä pitäen verkkokurssin videolla. Se oli ihanaa. Aurinko paistoi ja sisään tuleva valo siivilöityi kevään vihreiden lehvästöjen läpi ja minä nautin. Silitin lastalla ihoani, ilman mitään kiirettä, selkeiden ohjeiden mukaisesti.

Yin your skin verkkokurssi maksaa 75 € joka oikeuttaa 8 kk pääsyn materiaaleihin ostohetkestä lähtien. Se kannattaa hankkia, sinä oppii niin paljon. Todellakin hintansa väärti.

Tämä kaikki voi kuulostaa vaikealta, huuhaalta, epäselvältä, liikaa aikaa vaativalta, mutta jos minä kykenen tähän, siihen kykenevät kaikki. Mutta aina ihminen ei ole valmis asioihin. Joskus oikea hetki antaa odottaa itseään. Tämä oli vasta ensimmäinen kerta, kun tein gua sha -kasvohoidon ja meditaation ja olen heti kirjoittamassa siitä todella innoissani. Mutta tästä tulee jatkokertomus, saatte kuulla lisää jatkossa siitä kuinka onnistun uusissa rutiineissa ja millaisia tuloksia syntyy, jos syntyy. Ajatukseni on, että minun aikaisille aamuilleni on nyt ihanaa tekemistä, jotain jota todella haluan ja joka tekee minulle hyvää.

Mistä on kyse?

Yin your skin –verkkokurssi. Katja Kokon suunnittelema kauneudenhoitokonsepti, joka hyödyntää korealaisen ihonhoidon metodeja ja kosmeettisen gua shan tekniikoita, joilla luvataan välittömästi hoitolatasoisia tuloksia.

Miltä gua sha -hoito tuntui?

Ihanalta. Hoidon jälkeen kasvojen iho tuntui hyvältä vielä monta tuntia.

Näkyikö muutoksia heti?

Näkyi! Vasemman silmäni alla on ollut ikävä uusi pussi. Se oli yksi syy miksi halusin tehdä hoitoa. Elin toivossa, että sille tapahtuisi jotakin, mutta en arvannut, että se lähti pois heti ensimmäisellä kerralla. Siihen selkeäsi kerääntyy nestettä ja varmasti tulee kerääntymän jatkossakin, mutta käsittely edesauttaa lymfakiertoa ja kiinteyttää ihoa, joten ehkä saan pysyviä tuloksia. Pussi ei palannut silmän alle vielä illallakaan.

Oliko hoito vaikeaa oppia?

Ei todellakaan ollut. Katjan video on todella hyvä, koska hoidon voi tehdä samaa tahtia hänen kanssaan, samalla tavalla kuin tekisi jotain jumppaa videolta.

Mikä oli parasta?

Yhden kerran kokemuksella parasta oli sekä meditaation että kasvohoidon tuoma rauha ja onnellisuuden tunne sekä se, että näin silmäpussin katoavan. Uskon tähän metodiin.

Mikä oli uutta?

Koko tekniikka oli minulle uusi, mutta jännää oli ajatus siitä, että meditaatio ja jooga hoitavat myös kasvojen kauneutta sekä se, että kasvoja hoidettaessa käsitellään myös niskaa ja korvien taustoja. Nämä olivat asioita, joita en ole ennen ajatellut.

Muita reaktioita?

Meditaatiossa edettiin chakroja pitkin. Kurkkuchakran kohdalla alkoi itkettää.

Mistä erityisesti pidin?

Yin Your Skin ihonhoitofilosofiassa termi anti-aging on korvattu termillä healthy aging. Se kuulostaa siltä mitä haluan ja ehkä silloin rypytkin voivat muuttua silmissäni kauniiksi.

Kenelle suosittelen?

Kaikille, joilla on tarvetta rauhoittua ja saada iho hehkumaan luonnollisella tavalla.

Hanna

Tuotteet saatu blogin kautta Katja Kokolta

Blogia saa mielellään jakaa.

Olisi kiva tavata myös somessa: Instagram @hannasumari ⎮ Linkedin FB FB-blogi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *