Pue makuuhuone jouluasuun – ihanat pehmeät paketit

Kaupallinen yhteistyö Familon ja Asennemedia

Pehmeitä untuvia, upeissa väreissä hehkuvia pellavia ja kauniita unia.

Paremmat unet
Untuvapeittojen ja -tyynyjen päällä on ihanat ohuet pellavalakanat ja tyynyliinat jouluisissa väreissä.

Rakastan untuvia, untuvatyynyjä ja –peittoja, hyvää sänkyä, viileitä lakanoita, pehmeyttä, untuvan kevyttä lämpöä, nautinnollisia unia ja hitaita aamuja.

Se hetki, kun illalla avaan makuuhuoneen oven ja astun sisään hiukan viileään huoneeseen, nostan kevyttä peitettä ja sujahdan sinne ihanien lakanoiden väliin, lasken pääni pehmeälle tyynylle ja vedän untuvapeiton leukaan saakka, se on silkkaa ihanuutta.

Se on usein päivän paras hetki. Ja toisin kuin lapsena, se hetki kun pääsee viimein petiin, on odotettu. Se on vähän kuin pieni juhla. (Sitäpaitsi mä alan aina haaveilla ja uneksia kaikesta ihanasta, kun menen nukkumaan, se on kivaa)

Untuvan pehmeyttä
Familonin Untuvatuotteiden valmistuksessa sitoudutaan eettiseen ja ekologiseen tuotantoon sekä eläinten eettiseen kohteluun. 

Pörhistelevät untuvat

Näiden peittojen ja tyynyjen huolittelu viehättää minua. Kauniit tereet reunoissa tekee luksusfiiliksen.

Ensimmäinen untuvakokemukseni on mummilasta. Alli-mummillani oli maailman ihanin nojatuoli, jota kutsuttiin hupputuoliksi. Siinä istuttiin todella muhkean untuvatyynyn päällä.

Kun hyppäsin tuoliin istumaan, vajosin hitaasti syvemmälle ja syvemmälle sen syleilyyn, kun tyynyn untuvatäyte antoi periksi. Kun nousin tuolista pois, oli jännittävää katsoa, kuinka tyyny hitaasti nousi jälleen muhkeaan pulleuteensa ja jälki minun istumisestani oli yhtäkkiä poispyyhitty.

Siinä onkin juuri yksi untuvan ihana ominaisuus – se palautuu ja pörhistyy ja pysyy kuohkeana ja kuohkeus pitää sisällään ilmaa, joka taas merkitsee lämpöä. Minusta untuvassa parasta on juuri sen lämpö, pehmeys ja keveys.

Meidän sängyssä on muhkeat ja erittäin lämpimät Familon Gold Responsible -untuvapeitteet ja saman sarjan untuvatyynyt, jotka on puolikorkeat. Se on hyvä korkeus tyynylle, koska se toimii kaikissa nukkuma-asennoissa. On muuten hyvä muistaa, että se on pää, jonka tulee olla tyynyllä. Hartioiden pitää levätä patjalla.

Familon Gold Responsible -untuvapeitteiden ja -tyynyjen täyte on on Responsible Down Standardin mukaisesti 100% RDS-sertifioitua ankan untuvaa (90%) ja ankan höyhentä (10%)

Pukinkonttiin tarpeellisia juttuja

Me ostetaan Jarin kanssa kaikkein mieluiten joulahjoiksi jotain tarpeellisia ihania juttuja. Sekä itsellemme että lapsille (jooo! Me meititään Jarpan kanssa jotain yhteisiä juttuja meidän iloksi. Joku pieni yllätys sitten ehkä myös…) Ihanista laadukkaista vuodevaatteista on iloa vuosiksi eteenpäin, ne ovat parhaita pehmeitä paketteja ikinä. Familonilla on paljon tuotteita nyt -20% alennuksella, mutta mulla on sulle ekstraetu! Etukoodilla HANNA20 saat –20 % kaikista normaalihintaisista tuotteista sekä ilmaisen postipakettitoimituksen. Etu on voimassa 20.12.20 asti.

Familon untuvatuotteiden valmistuksessa sitoudutaan eettiseen ja ekologiseen tuotantoon sekä eläinten eettiseen kohteluun

Luksusta on myös se, kun tiedän, että untuvat ovat elintarviketeollisuuden ylijäämää. Familonin untuvatuotteissa käytetään RDS-sertifioitua untuvaa ja höyhentä. Responsible Down Standard on untuvan ja höyhenen eettisyydestä kertova vapaaehtoinen ja globaali standardi, joka takaa materiaalin eettisyyden ja jäljitettävyyden. RDS-sertifioitu untuva ja höyhen on jäljitettävissä aina kasvatustilalle asti ja sertifiointi takaa eläinten yleisestä hyvinvoinnista huolehtimisen koko tuotantoketjun osalta. RDS-materiaalin tuotantoprosessi noudattaa tarkoin eettisiä standardeja. 

Familon Gold Responsible -untuvapeitteen sisäänrakennettu kotelorakenne tekee siitä super ilmavan ja kuohkean

Pellavalakanat hehkuvat ihanissa joulun sävyissä

Näiden pussilakanoiden värit on niin herkut ja toi pellavan kiilto – niin kaunis!

Meidän makuuhuoneen tunnelma muuttui aivan toisenlaiseksi, kun vaihdoin valkoiset lakanani syvän viininpunaisiin pellavapussilakanoihin ja ripottelin pulleiden viinipunaisten tyynyjen sekaan muutaman kanelinvärisenkin tyynyn. Makkari näyttää nyt ihan eri tavalla kutsuvalta. Intensiivinen väri muutti huoneen lämpötilaa.

Syvä viininpunainen vetoaa jotenkin minuun. Se tuo mieleen jotkut villinä kanervia kukkivat nummet tai Marokon mystiset samettisen lämpimät tähtikirkkaat yöt (joita totisesti kaipaan!) Väri on ihanan intensiivinen ja hieno pellavan kiilto näkyy siinä niin kauniisti.

Kaneli on värinä kevyempi ja pehmeämpi, se tuo mieleen kuuman hiekan, metsät ja mäntyjen rungot läheltä latvusta ja joulupiparkakut.

Pue makuuhuone jouluasuun
Mähän siis rakastan mankeloituja lakanoita. Ja mankeloitu pellava – se on ihanaa. Tyynyliinat ja pussilakanat suljetaan nauhoilla – tosi kivaa, koska ne ei häiritse mankeloimista kuten napit ja nepparit.
Pue makuuhuone jouluasuun
Sekä pussilakanoiden että tyynyliinojen saumoissa on kaksoistikkaukset, mikä lisää luksus fiilistä ja näyttää kauniilta. Se tekee näistä myös kestäviä.

Lakanan ja peiton paras liitto

Pue makuuhuone jouluasuun

Minusta untuvapeittojen parhaat ominaisuudet tulevat esiin, kun sen kanssa käyttää ohutta lakanaa. Jos lakana on paksu ja tönkkö, peiton suloisuus vähenee. Pehmeä ydin saa kovan kuoren.

Familonin pellavalakanat yllättivät minut aivan täysin. Näissä on sitä pellavan tuntua, joka on pellavassa parasta, mutta jota ei aina pellavatuotteista löydä. Nämä lakanat tuntuvat sileän pehmeiltä ihoa vasten ja kankaan kiilto on upea. Se kertoo korkeasta laadusta, joka vain paranee käytettäessä, pesusta pesuun. Ja nämä värit! Niin upeat!

Pellavalla on samoja ominaisuuksia, kuin untuvalla. Molemmilla on luonnollinen kosteuden- ja lämmönsiirtokyky, joka auttaa pitämään vuoteen miellyttävän kuivana ja raikkaana koko yön.

Pellava lämmittää kylmässä ja pysyy viileänä lämpimässä, myös untuva lämmittää kylmässä, eikä se hiosta lämpimässä. Pellavalakanat on pitkäikäiset ja pellavan kasvatus on ekologisempaa kuin puuvillan.

Hyvin suunnitellussa makuuhuoneessa on hyvä nukkua – jos ryhdyt ostoksille, muista etukoodi HANNA20 niin saat kaikista normaalihintaisistakin tuotteista -20% etu voimassa 20.12.20 asti

Ihanaa joulun odotusta ja kauniita unia!

Blogia saa mielellään jakaa ja tavataanhan myös Instagramissa ja Facebookissa!

Hanna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *