Mitä osoite kertoo ihmisestä?

Heräsin miettimään sellaista asiaa, etten ole koskaan kategorioinut ihmisiä sen mukaan, missä he asuvat. Siis osoitteen perusteella. Koko ajatus on minusta absurdi vitsi.

Ihmisillä on niin erilaisia syitä siihen missä he asuvat, että ajatus tällaisesta määrittelystä on minulle mahdottomuus.

Tiedän että joillekin ihmisille on tärkeää päästä asumaan johonkin tiettyyn osoitteeseen tai kaupunginosaan sen statuksen vuoksi, mutta jo se kertoo ihmisestä enemmän, kuin hänen osoitteensa.

Aika monessa kodissa olen työni takia vieraillut ja koskaan ei ole tullut mieleenikään, että osoitteella olisi mitään vaikutusta siihen, millainen kodin tunnelma on tai millaisia ihmisisä siellä asuu.

Ajatus siitä, että ihminen määriteltäisiin osoitteensa perusteella, on yhtä vastenmielinen kuin ajatus siitä, että hänet määriteltäisiin ihonvärinsä, ulkonäkönsä tai muun ulkoisen ominaisuutensa perusteella.

Eräs ravintola-alan ihminen kategorioi minulle asiakkaita sen mukaan mistä päin he tulevat. Se kuulosti aika kummalliselta. Outo yleistys. Kuinka asuinpaikka voisi määritellä hyvän tai huonon, miellyttävän tai ei miellyttävän asiakkaan?

Ei ihmisistä koskaan tiedä. Kaikilla on omat syynsä asua missä asuvat. Osoitetta tärkeämpää on se, että ylipäätään on koti. Suomessa tämä asia on onneksi kohtuullisen hyvin. Onni kodin seinien sisäpuolella ei ole kiinni osoitteesta eikä osoite kerro ihmisen luonteesta, käytöksestä ja tavasta olla täällä maailmassa muiden keskellä, yhtään mitään. Niin kuin nyt ositteen ilmansuunta voisi merkitä jotakin ihmisen luonteesta.

Olen niin kiitollinen isälleni siitä opista (jonka olen varmaan sata kertaa täälläkin jo kertonut) että ”kaikki ihmiset ovat vain ihmisiä, suhtaudu kaikkiin samalla tavalla, arvosta tai asemasta riippumatta”

Niin se menee. Ihanaa päivää jokaiseen kotiin.

Blogia saa mielellään jakaa ja tavataanhan myös Instagramissa ja Facebookissa!

Hanna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

2 kommenttia

 1. Grey noise 12.12.2020

  Kyllä näin on. Välillä tulee käytyä kodeissa, joissa asukkaat vähättelevät kotiaan. Se on kamalaa kuultavaa, kun sen paikan pitäisi huoltaa, lohduttaa ja pitää sinut turvassa.
  Koti on maailman paras paikka, osoitteesta tai postinumerosta huolimatta.

  Kodista ja sen puutteesta tuli mieleen, että pitääpä viedä talvitakkeja, pipoja ja hanskoja kodittomille!

  Vastaa
  • Hanna 12.12.2020

   Joo se on monasti sellainen mantra, että alkaa vähätellä. Automaatti, joka pitäisi sammuttaa.
   Hei mihin viet talvivarusteita kodittomille?
   Hanna

   Vastaa