Nyt on varmaan leivottu niin monta raparperipiirakkaa, että on aika siirtyä mansikkakakkuihin! Mutta silti raparperia voi olla penkissä vielä monta vartta. Tee niistä tätä ihanaa raparperimehua. Valmistus on naurettavan helppoa ja nopeaa. Mehusta tulee pinkkiä tai keltaista riippuen raparperilajikkeesta, mutta maku on sama.
Jos kuitenkin tekee mieli vielä leipoa raparperista jotakin, valitse tämä kakku – se on superhyvää!
Raparperit täytyy huuhtoa, mutta niitä ei tarvitse kuoria.
Raparperimehu
3 litraa raparperin paloja
400 g sokeria (n. 5 dl)
3 litraa kiehuvaa vettä
1 sitruunan mehu ja kuori
Voit maustaa mehun myös vaniljatangolla tai –tahnalla, kanelitangolla, inkiväärinviipaleilla tai muutamalla tuoreella mintunoksalla.
Kaada kiehuva vesi raparperinpaljojen ja sokerin päälle. Lisää sitruunan mehu ja keltainen kuori. Sekoita hyvin ja käy sekoittelemassa muutaman kerran parin tunnin aikana, että sokeri liukenee, eikä vain laskeudu astian pohjalle. Anna seistä seuraavaan päivään.
Siivilöi mehu ja sekoita se. Kaada puhtaisiin pulloihin ja säilytä jääkaapissa.
Mehu on hyvää sellaisenaan, mutta se sopii myös erilaisten drinkkien pohjaksi ja sillä voi hyvin kostuttaa kakun tai kääretortun.
Mehu säilyy jääkaapissa hyvänä viikon verran, jos teet isomman erän ja haluat varmistua säilyvyydestä lisää mehuun 2 rkl sitruunahappoa.
Ihania kesäpäivä kaikille!
Hanna
Blogia saa mielellään jakaa.
Olisi kiva tavata myös somessa: Instagram @hannasumari ⎮ Linkedin ⎮FB ⎮FB-blogi⎮
Tämä on huippu hyvää olen tehnyt juhannus juomaksi ja virkistää myös saunassa kävijää! Kiitos hyvä ohje, itse laitan minttua ja sitruunauutetta lisäksi! Iloista Jussia!
Hei Soili!
Ihanaa kuulla! Sitruunauute onkin hyvä idea – en ole koskaan käyttänyt, mistä sitä saa?
Hyvää juhannusta!
Hanna
Kiitos ihana ohje. Teen kaikkea mahdollista ja mahdotonta juomia. Esim kurkusta saa ihanan juoman.
Kurkkujuoma kuulostaa ihanan raikkaalta! Kiinnostaa!
Terv Hanna
Tämä on ihan luottoresepti. Oon tehnyt kolmena kesänä ja just äsken vielä kolmannesta sadosta siivilöin viimeiset juomat. Oon lisännyt vaniljaa uutteena ja se tuo kivan lisän makuun. Kiitos!
Hei ihanaa kuulla tämä! Ja seuraavan kerran laitan myös vaniljaa joukkoon! Hyvä idea!
Hanna
Hei, jo toinen kesä kun valmistan tätä ja johan ihanaa. Mehu joka on sopivan makoisaa ja virkistävää ilman vatsan väänteitä aiheuttavaa kuplintaa. Laitoin inasen tuoretta inkivääriä ja kaikki nauttijat huomasivat aavistuksen aromista. Kiitos, keittämättä paras ja hiivattomana lempeää!