Raikas raparperimehu on paras kesäjuoma

Nyt on varmaan leivottu niin monta raparperipiirakkaa, että on aika siirtyä mansikkakakkuihin! Mutta silti raparperia voi olla penkissä vielä monta vartta. Tee niistä tätä ihanaa raparperimehua. Valmistus on naurettavan helppoa ja nopeaa. Mehusta tulee pinkkiä tai keltaista riippuen raparperilajikkeesta, mutta maku on sama.

Jos kuitenkin tekee mieli vielä leipoa raparperista jotakin, valitse tämä kakku – se on superhyvää!

Raparperit täytyy huuhtoa, mutta niitä ei tarvitse kuoria.

Mehun tekeminen on kivaa kesäpuuhaa, kun sen voi tehdä ulkona.
Tätä mehua ei tarvitse keittää – kiehuva vesi vaan kaadetaan sokerin ja raparperinpalojen päälle.
Mausteeksi luomusitruunan keltainen kuori ja mehu tai vaniljaa, tuoretta inkivääriä tai minttua.

Raparperimehu

3 litraa raparperin paloja
400 g sokeria (n. 5 dl)
3 litraa kiehuvaa vettä
1 sitruunan mehu ja kuori

Voit maustaa mehun myös vaniljatangolla tai –tahnalla, kanelitangolla, inkiväärinviipaleilla tai muutamalla tuoreella mintunoksalla.

Kaada kiehuva vesi raparperinpaljojen ja sokerin päälle. Lisää sitruunan mehu ja keltainen kuori. Sekoita hyvin ja käy sekoittelemassa muutaman kerran parin tunnin aikana, että sokeri liukenee, eikä vain laskeudu astian pohjalle. Anna seistä seuraavaan päivään.
Siivilöi mehu ja sekoita se. Kaada puhtaisiin pulloihin ja säilytä jääkaapissa.
Mehu on hyvää sellaisenaan, mutta se sopii myös erilaisten drinkkien pohjaksi ja sillä voi hyvin kostuttaa kakun tai kääretortun.

Seuraavana päivänä pullotus ja sitten tätä ihanuutta voikin nauttia!

Mehu säilyy jääkaapissa hyvänä viikon verran, jos teet isomman erän ja haluat varmistua säilyvyydestä lisää mehuun 2 rkl sitruunahappoa.

Ihania kesäpäivä kaikille!

Hanna

Blogia saa mielellään jakaa.

Olisi kiva tavata myös somessa: Instagram @hannasumari ⎮ Linkedin FB FB-blogi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

7 kommenttia

  1. Soili Pekonen 22.06.2022

    Tämä on huippu hyvää olen tehnyt juhannus juomaksi ja virkistää myös saunassa kävijää! Kiitos hyvä ohje, itse laitan minttua ja sitruunauutetta lisäksi! Iloista Jussia!

    Vastaa
    • Hanna 22.06.2022

      Hei Soili!
      Ihanaa kuulla! Sitruunauute onkin hyvä idea – en ole koskaan käyttänyt, mistä sitä saa?

      Hyvää juhannusta!
      Hanna

      Vastaa
  2. Kiitos ihana ohje. Teen kaikkea mahdollista ja mahdotonta juomia. Esim kurkusta saa ihanan juoman.

    Vastaa
    • Hanna 20.05.2023

      Kurkkujuoma kuulostaa ihanan raikkaalta! Kiinnostaa!

      Terv Hanna

      Vastaa
  3. Marika Kuortti 24.08.2023

    Tämä on ihan luottoresepti. Oon tehnyt kolmena kesänä ja just äsken vielä kolmannesta sadosta siivilöin viimeiset juomat. Oon lisännyt vaniljaa uutteena ja se tuo kivan lisän makuun. Kiitos!

    Vastaa
    • Hanna 24.08.2023

      Hei ihanaa kuulla tämä! Ja seuraavan kerran laitan myös vaniljaa joukkoon! Hyvä idea!

      Hanna

      Vastaa
  4. Soile Tuovinen 30.05.2024

    Hei, jo toinen kesä kun valmistan tätä ja johan ihanaa. Mehu joka on sopivan makoisaa ja virkistävää ilman vatsan väänteitä aiheuttavaa kuplintaa. Laitoin inasen tuoretta inkivääriä ja kaikki nauttijat huomasivat aavistuksen aromista. Kiitos, keittämättä paras ja hiivattomana lempeää!

    Vastaa