Eilen tehtiin taas Jarpan kanssa leivontaliveä ja tällä kertaa uunissa paistuivat suussa sulavat minimutakakut eli superhyvät suklaamuffinit. (Mä kyllä tykkään sanoa muffinssi) ja ihana, nopeatekoinen liekkipiiras eli flammkuchen.
Instagramin livet ovat ennen säilyneet Instastoryn puolella 24 tuntia, mutta enää niitä ei voi tallentaa sinne. Sen sijaan tallensin ohjelman IGTV:oon joten sieltä se löytyy edelleen, jos haluat katsoa kuinka kaikki tapahtuu.
Olen kuitenkin tavannut laittaa reseptit aina myös tänne blogiin ja niin nytkin teen, joten tässä ne ovat!
Flammkuchen
Taikina (kaksi pellin kokoista liekkipiirakkaa)
3,5 dl vehnäjauhoja
1 keltuainen
0.5 tl suolaa
2 rkl öljyä
1 dl vettä
Sekoita aineet nopeasti yhteen taikinaksi ja anna taikinan levätä se hetki, kun otat täytteet esille ja uuni lämpenee kuumimpaan lämpötilaansa.
Jaa taikina kahteen osaan ja kauli niistä kaksi pellin kokoista ohuen ohutta pohjaa. Muodolla ei ole mitään väliä. Laita pohja pellille ja levitä sille täyte.
Täyte yhdelle piiraalle
2 rkl ranskankermaa
3 rkl silputtua kevätsipulia, ruohosipulia tai uuden sipulin varsia
mustapippuria myllystä
5 viipaletta ilmakuivattua kinkkua
Paista kuumassa uunissa niin, että piiraan reunat saavat selvästi väriä (omani lämpeää 230 asteeseen ja aikaa menee noin 8 minuuttia. Uuni saisi olla mielellään kuumempi.
Leikkele palasiksi ja nauti!
Suklaamuffinsit
Tämä ohje on perheessämme hyvin rakas. Herkulliset muffinit on helpot tehdä ja lapset tekevätkin näitä usein myös itse tarjottavaksi kavereilleen, vaikka koulupäivän jälkeen. Sisus jää mukavan tahmeaksi ja näihin tulee kyllä helposti himo. Vähän lämpiminä muffinit ovat hyviä myös vaniljajäätelön kaverina, jolloin ne muodostavat jo juhlavan jälkiruoan.
Suklaamuffinsit
Noin 12 kpl uuni 200°C n.10 min
100 g voita
2 munaa
2,5 dl sokeria
1,5 tl vaniljasokeria
hyppysellinen suolaa
4 rkl sokeroimatonta kaakaojauhetta
2 dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
0,5 tl leivinjauhetta
Laita muffinivuoat pellille valmiiksi. Sulata ja jäähdytä rasva. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Lisää jäähtynyt rasva viimeiseksi. Jaa taikina vuokiin, jätä 1/3 osa nousuvaraa taikinalle. Paista uunin keskiosassa noin 10 min. Muffinien kuuluu jäädä kosteiksi keskeltä. Parhaita samana ja seuraavana päivänä.
P.S. Kuvat on napsittu videolta – siksi hiukan pehmeitä!
Nam nam! Ihania herkkuhetkiä sulle ❤️
Hanna
Blogia saa mielellään jakaa.
Olisi kiva tavata myös somessa: Instagram @hannasumari ⎮ Linkedin ⎮FB ⎮FB-blogi⎮