Vie riisipuuro kokonaan toiselle tasolle! Tällä reseptillä riisipuuro on oikeaa jumalten ja enkelten ruokaa! Vaniljariisipuuroa ja inkivääripäärynöitä on paras riisipuuro ikinä!
Tässä ohjeessa yhdistyy ihana kermainen riisipuuro, joka maistuu vaniljalta ja se on jalostettu kermalla ja jugurtilla. Sen päälle tulee vaniljatankojen ja tuoreen inkiväärin kanssa keitetyt päärynät, jotka on vielä karamellisoitu yhdessä saksanpähkinöiden kanssa hunajassa ja voissa.
En voinut edes kuvitella kuinka hyvää tällainen herkku voi olla, kun söin sitä ensi kertaa kerran yhdessä ravintolassa. Lopulta etsin netin syövereistä ohjetta ja tässä on tulos. Voin luvata, että tämä todella vie kielen mennessään ja lämmittää ihanasti sekä mieltä että kehoa.
Tämä ei ole lohturuokaa vaan rakkausruokaa. Sen valmistaminen ei suju vartissa, mutta ohje ei ole vaikea. Kauppalistaan on lisättävä kolme vaniljatankoa, jotka totisesti eivät ole halpoja, mutta kerrankos sitä pistää puurolla elämän ranttaliksi. Tässä tapauksessa kaikki uhraukset ovat panostuksen väärtejä!
Haudutetut päärynät
4 kuorittua päärynää
1 litra vettä
2,5 dl sokeria
1 dl (60 g) karkeasti hienonnettua tuoretta inkivääriä
2 vaniljatankoa halkaistuina ja siemenet irrotettuina
Riisipuuro
5 dl kokomaitoa
2 dl päärynöiden keitinlientä
2 dl puuroriisiä
0,5 dl sokeria
1 vaniljatanko halkaistuna ja siemenet irrotettuina
1,5 dl kermaa
1,5 dl kreikkalaista jugurttia
Päärynöiden karamellisointi
25 g voita
1 rkl sokeria
2 rkl hunajaa
1 dl saksanpähkinöitä
Hauduta ensin kuoritut päärynät pehmeiksi. Aloita liemestä.
Kuumenna litra vettä kiehuvaksi ja lisää sitten joukkoon sokeri, inkivääri ja vaniljatangot sekä -siemenet. Keitä seosta pienellä lämmöllä noin 10 minuuttia.
Lisää kattilaan kuoritut kokonaiset päärynät ja anna niiden hautua liemessä pienellä lämmöllä, kunnes ne pehmenevät. Koita kypsyyttä ohuella terävällä veitsellä, sen pitäisi mennä hedelmän läpi helposti, mutta päärynät eivät saa hajota. Keittoaikaa on mahdotonta määrittää, koska se riippuu hedelmien kypsyydestä ja koosta.
Kun päärynät ovat valmiit, ota kattila pois liedeltä ja anna päärynöiden jäähtyä liemessä sen aikaa, kun teet puuron.
Sekoita 2dl päärynöiden keitinlientä ja 5dl kokomaitoa puurokattilassa ja lisää sekaan sokeri sekä vaniljatanko ja -siemenet sekä riisi. Keitä puuroa miedolla lämmöllä n. 20 minuuttia vähän väliä sekoittaen. Puuro palaa helposti pohjaan, joten kattilan ääreltä ei juuri kannata poistua.
Kun puuro alkaa paksuuntua, lisää joukkoon kerma ja anna puuron hautua hiljalleen, kunnes riisi on pehmeää. Sekoita sitten joukkoon vielä jugurtti ja pidä puuro lämpimänä sillä aikaa, kun karamellisoit päärynät.
Ota päärynät liemestä ja valuta ne hyvin. Halkaise hedelmät pitkittäin ja poista siemenkodat, pienellä lusikalla tai terävällä veitsellä kaivertaen.
Laita voi paistipannuun ja kuumenna se kuplivaksi. Sirottele päärynöiden leikkauspinnoille sokeria ja laita ne leikkauspinta alaspäin pannulle paistumaan. Lisää sitten joukkoon vielä hunaja ja nosta lämpöä. Anna päärynöiden paistua, kunnes niiden pinta ja reunat karamellisoituvat ja muuttuvat kauniin ruskeiksi. Lisää pannulle lopuksi vielä saksanpähkinät ja muutama ruokalusikallinen päärynöiden keitinlientä.
Nostele puuroa lämmitetyille lautasille ja asettele päälle päärynät ja pähkinät. Ja sitten nauti!
Terveiset joulukokilta!
Blogia saa mielellään jakaa ja tavataanhan myös Instagramissa ja Facebookissa!