Päärynä-suklaakakku mehukas kahvipöydän herkku

Päärynä-suklaakakku

Mun on tehnyt mieli leipoa tällainen suklaa-päärynäkakku jo vaikka kuinka kauan. Siis kakku, jossa suklaisen taikinan syleilyssä lymyää kokonaisia päärynöitä, jotka vielä pilkistävät ulos kakusta. Ja viimein sen tein. Tämä kakku on todella mehevä ja mehukas. Kostea ja maukas.

Päärynöitä ei tarvitse hauduttaa ensin kypsiksi, vaan kypsät päärynät ainoastaan kuoritaan ja painetaan sitten vuokaan, jossa suklaataikina jo niitä odottaa.

Kakun pinnalle voi tuprauttaa tomusokeria, jos haluaa, mutta se ei ole lainkaan välttämätöntä. Itse pidän enemmän tummasta, kiiltävästä suklaakuorrutuksesta.

Ohjeessa on kirsikkalikööriä tuomassa makua ja mehevyyttä, mutta jos kaapissa on vaikkapa kahvi-,  appelsiini-, lakka- tai mantelilikööriä, niin ne kaikki toimivat mainiosti.

Kakun pinta laskee keskeltä, kun se jäähtyy – se on loistava paikka suklaakuorrutteen valua! Lupaan että lopputulos on ihana. Kakkua säilytetään jääkaapissa ja se tietenkin mehevöityy siellä entisestään.

Päärynä-suklaakakku

3 pientä päärynää

150 tummaa suklaata

0,5 dl kirsikkalikööriä

120 g huoneenlämpöistä voita

1,5 dl sokeria

4 munaa

100g mantelijauhoja

1 tl leivinjauhetta

hyppysellinen suolaa

Kuorrutus

200 g tummaa suklaata

0,5 dl kuohukermaa

1 rkl voita

Sulata suklaa yhdessä kerman kanssa ja sekoita tasaiseksi. Sekoita lopuksi joukkoon voi.

Päärynä-suklaakakku

Uuni 180 °C

Valmistele leipävuoka (26×11 cm 1,2 l) vuoraamalla se leivinpaperilla siten, että yksi leveä suikale paperia peittää pitkät sivut ja pohjan ja kapea suikale kulkee vuoan päästä päähän. Jätä paperi niin pitkäksi, että voit nostaa kakun paperin avulla vuoasta.

Päärynä-suklaakakku

Kuori päärynät, mutta jätä tikku paikoilleen.

Sulata suklaa yhdessä liköörin kanssa vesihauteessa ja sekoita tasaiseksi. Anna seoksen jäähtyä huoneenlämpöiseksi, mutta älä anna sen kovettua.

Vatkaa sokeri ja voi vaaleaksi vaahdoksi ja lisää vaahtoon kananmunat yksi kerrallaan voimakkaasti vatkaten ja lisää sitten joukkoon suklaan ja liköörin seos sekä keskenään sekoitetut mantelijauhot, leivinjauhe ja suola. Kaada taikina vuokaan ja paina kuoritut päärynät taikinaan niin, etteivät ne kosketa toisiaan.

Paista kakkua 180 asteessa n. 40-45 minuttia. Kokeile kypsyyttä puutikulla, älä ylipaista.

Anna kakun jäähtyä vuoassa ainakin 20 minuuttia ja nosta se sitten leivonpaperin avulla varovasti vuoasta ritilälle jäähtymään loppuun asti.

Nosta kakku varovasti tarjoiluvadille (se katkeaa helposti päärynöiden kohdilta) ja kuorruta se suklaakuorrutteella. Valuta kuorrutetta reilusti keskelle syntyneeseen halkeamaan.

Nauti ja herkuttele – säilytä jaakaapissa.

Iloa leivontaan!

Blogia saa mielellään jakaa.

Olisi kiva tavata myös somessa: Instagram @hannasumari ⎮ Linkedin FB FB-blogi

Hanna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *